Reklama

Reklama

Umění milovat

  • Itálie Fine Art of Love: Mine Ha-Ha, The

Obsahy(1)

Hrdinkami příběhu odehrávajícího se v Duryňsku na sklonku 19. století jsou mladičké chovanky internátní školy. Osiřelá Hidalla a její kamarádky vyrůstají ve světě izolovaném od reality a jejich život za školními zdmi určují přísná pravidla. Pod dohledem náročných učitelek a strohé ředitelky se zdokonalují v klasickém tanci, hudbě a etiketě a kontakt s okolním světem mají zakázaný. V šestnácti letech však mají dívky i jiné sny než jen stát se členkami slavného baletního souboru – a také jiné choutky, obavy a děsy… Klasik italské kinematografie, režisér a scenárista Alberto Lattuada, dlouho snil o adaptaci symbolistického románu německého spisovatele Franka Wedekinda. Po Lattuadově smrti loni v červenci se projektu ujal britský režisér John Irvin. Film vznikl v koprodukci Velké Británie, Itálie a České republiky a natáčel se i v Liberci a Mariánských Lázních. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Terez.S 

všechny recenze uživatele

když jsem tento film viděla před rokem a půl na festivalu ve Varech, úplně mě dostal. pamatuju si, že jsem vycházela z toho kina dost vyklepaná a že jsem té atmosféry byla plná ... nevím, jestli bych dala 5 hvězdiček i kdybych na to teď koukla znovu, ale teď nemůžu jinak, protože to ve mě zanechalo fakt silný dojem. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Frank Wedekind zanechal svůj symbolistický román Mine-Haha oder Über die körperliche Erziehung der jungen Mädchen v roce 1903 ve fragmentu. Také proto je těžké se s jeho interpretací velmi těžké popasovat. Nicméně tato adaptace dochází do krajnosti a zachází s Wedekindem podobně jako s Goethovou Růžičkou. Svět internátní školy budoucích primabalerín má svá pravidla a mladá Hidalla prochází podobným procesem dospívání jako mladý Törless. Život je krutý. ()

Reesha 

všechny recenze uživatele

Nejak nevim co k tomu rict. Tenhle film mel ohromny potencial. Bohuzel, dle meho nazoru zustal nevyuzit. Jednu hvezdicku davam za atmosferu a druhou za moji pritelkyni, hrajici jednu z chovanek. Spousta veci mi tam nedava smysl, k zadne postave (krom pi. Bissetove samozrejme - ta je uzasna) jsem si nevytvoril vztah, policie je ve filmu jen proto aby rekla: "hmm je to divny", stejne tak nazev filmu je v jedne scene zminen, aby se o tom uz dal nikde nehovorilo. Vidim tam nekolik rovin jdoucich kamsi, aby se nikde nesetkaly a vysumely do prazdna. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

41st KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2006 - HORIZONS - Horizonty (The Fine Art of Love / THE FINE ART OF LOVE / Umění milovat) - 7. 7. 2006 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 55% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na MFF v Benátkách roku 2005. (mac000)
  • Film se natáčel v České republice v roce 2005, a to v Mariánských Lázních, Liberci, v klášteře v Teplé a na zámku Sychrov. (Trajektt)

Reklama

Reklama