Reklama

Reklama

Na počátku 40. let věřili nacisté, že okultismus skrývá tajemství věčného života… Projekt profesora Wirtha zatáhl nevinné lidi do smrtonosné hry. Po několika desetiletích se na stopu podivného experimentu dostávají dva bratři. Netuší ovšem, jak děsivé věci skrývá minulost. Jejich pátrání se brzy změní v boj o život! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (175)

okkac 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher jde asi už definitivně do háje a pravidlo nepřímé úměry rozpočtu a kvality už zdá se neplatí. Přitom černobílý úvod a prvních několik minut současnosti není vůbec marných. Pak ale přicházejí čím dál tím směšnější situace, kdy záporácky nacista vypadá jako takový opálený zombík a chce si nechat narůst třetí oko. Navrch ještě velmi mizerné triky, kdy posedlí koně vrazí do domu. Nápad to není špatný a milovníci koní asi nesnesou záběry, kdy do nich hrdinové páli brokovnicema, a z koní odlétají po každém zásahu kusy masa a krve. Bohužel trikově velmi slabé. 3/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nudné béčko. Ani finálne pôsobivé škrtenie ostnatým drôtom nedokáže vynahradiť mdlosť tvorcov. Chýba tomu nadhľad, aspoň jedna šokujúca scéna, krvavý efekt, čokoľvek "iné", výnimočné. Ako epizóda SUPERNATURAL by sa to dalo pozerať, ale ako celovečerák to nefunguje. Krvavý potok si len tak tečie a napriek vzdialenému hukotu sa k vodopádu ani na moment nepriblížime... ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, třicátá leta v USA a naziwarlock mezi červenými krky za účelem ovládnutí světa zlými nacisty - tak to se známá dvojka soukmenovců vůdce a říšského vedoucího pánové H & H musí v záhrobí za břicha popadat, jak to >okultní koření nacizmu< Joel Sch. všechno odhalil a popsal... A šup do současnosti a ejhle vznikl sugestivní blábůlek postavený na žánrově typickém pitomém chování postav a spoustě hloupostí a nelogičností, z nichž asi nejvíc do očí bijící je užití svastiky coby čertovského znamení, zvláště pak starými vikingy putujícími předkolumbovskou amerikou a zanechávajícími tam v krajině umístěné (hotový landart - opět ve tvaru svastiky!) jakési čarovné kameny pro budoucí příští... A víc se mi to nechce pitvat. Ztráta času a škoda slov... - - - - - (Poprvé viděno 28.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 1272., komentář zde jako stotřicátý - 29.3.2013) ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem chtěl vidět hlavně kvůli Dominicu Purcellovi,ale tady někdo asi v dětství moc četl strašidelné knížky a pak se jednoho dne rozhodl udělat rádoby děsivý film.No Michael Fassbender jak ho moc nemusím ,tak jako nacista a posléze obluda (nebo jak to nazvat) ušel ,ale jinak to byla ulítlost.Jelikož,ale nechci dráždit temné síly tak za mě celkově 40% a dvě hvězdy. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrý film, který nemá problém s atmosférou ani s akčním spádem. Hlavní záporák, nacistický okultista je vážně démonický a jeho "kletby", které odříkává, znějí perfektně. Film se sice skoro celý odehrává na farmě a okolí ale to nevadí, jelikož se pořád něco děje. Nejlepší je asi scéna s oživlým koněm v kuchyni, ta nemá chybu. Tento film doporučuji shlédnout s titulky, dabing jsem sice neslyšel ale obávám se, že by požitek z filmu tentokrát zmenšil. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Natáčalo sa v Rumunsku (Bukurešť). (elanius)
  • Režisér Joel Schumacher a scenárista David Kajganich sa vážne pohádali o zmenách, ktoré chcel vo filme urobiť Schumacher. Podobná situácia sa udiala aj pri natáčaní filmu 8MM so scenáristom Andrewom Kevinom Walkerom.
    Finálne slovo mal nakoniec Schumacher, ktorý sám prepísal časti scenára. (elanius)

Související novinky

To? To je ono!

To? To je ono!

14.03.2009

Vědí to všichni fanoušci Stephena Kinga. Víc jak tisícistránková sága o skupině přátel čelících démonům svých dětských strachů patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co kdy hororový král napsal.… (více)

Reklama

Reklama