Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tripp (Matthew McConaughey) není ani v pětatřiceti letech ochotný vyletět z rodného hnízda. Jeho zoufalým rodičům ale právě došla trpělivost. Domluví se proto s rozkošnou Paulou (Sarah Jessica Parker), která má chytrý plán jak jejich synáčka konečně postavit na vlastní nohy. Taková je výchozí situace romantické komedie režiséra Toma Deye (Showtime, Rytíři ze Šanghaje) a zároveň nový trend, který se začal šířit mezi svobodnými třicátníky po celém světě. "Proč by se měl Tripp stěhovat od rodičů, když mu u nich nic nechybí, ve svém pokoji má všechno, co potřebuje k životu, a máma mu pere špinavé prádlo?" říká McConaughey. Jeho pohled na svět se změní, když potká Paulu, která ve všech směrech splňuje parametry ideální ženy. Až na to, že se jedná o profesionální konzultantku, která Trippa sbalí jen proto, aby ho vyhnala od rodičů. Jenže co se stane, když se do své oběti zamiluje? Matthew McConaughey (Sahara, Jak ztratit kluka v 10 dnech), kterého prestižní časopis People zvolil nejpřitažlivějším mužem na světě, sice nevypadá jako typický maminčin mazánek, ale díky zkušenému scenáristickému duu pohodlnosti jeho postavy snadno uvěříte. Ostatně stejně jako celému příběhu, který má na první pohled rozměry standardní romantické komedie, a přesto je velmi originální. "Lemra líná má velmi klasický rozjezd ve stylu komedií Billyho Wildera, kdy je ústřední romance postavená na podvodu. Sbližování a rozchody jejích hrdinů mají ale docela dramatické a závažnější podtóny, než je u podobných komedií obvyklé," říká režisér Tom Dey. Skvělé vedlejší postavy (asociální Paulina kamarádka, excentričtí Trippovi rodiče nebo jeho potrhlí kamarádi) se ale starají o to, že se ani ve vážných chvílích nepřestanete smát. Kromě "nejpřitažlivějšího chlapa na světě" a hvězdy seriálu Sex ve městě Sarrah Jessiky Parker se v Lemře líné objeví i Kathy Bates, držitelka Oscara za film Misery nechce zemřít, Zooey Deschanel (Stopařův průvodce po Galaxii) nebo Stephen Tobolowsky (Garfield). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

castor 

všechny recenze uživatele

Místy docela utrpení.. Dejte stranou logiku, morálku nebo jen prostou pravděpodobnost (živnost založená na odejmutí synka, navíc s tváří playboye, od rodiny), zatněte pěsti, začínáme!! Sic je ústřední dvojice relativně sympatická (o Sarah Jessice Parker to pochopitelně platí dvojnásob), tak to nemění nic na skutečnosti, že tu máme nevtipnou, neromantickou, neživotnou a zcela zbytečnou tovární záležitost (další v řadě, na kterou si naběhl nepoučitelný McConaughey)!! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda Sarah Jessicu Parker. Nemám ani příliš v oblibě Matthewa McConaugheyho, ačkoliv si myslím, že je to dobrý herec. A přesto, nebo možná právě proto mě tato komedie výborně pobavila, rozesmála a zapůsobila na mě velmi příjemným dojmem. Nenáročná, oddechová podívaná, s nenásilným humorem, který mi ani trochu nepřišel trapný či křečovitý. A k tomu se ještě přidala spousta vtipných situací a hlášek. Dívala jsem se na film zejména kvůli Bradleymu Cooperovi a nakonec jsem byla velmi ráda, protože nebýt něho, nejspíš by mi tento milý kousek zcela unikl. Krásná a trochu ujetá Zooey Deschanel se svou "úchylkou" na zpívající ptactvo je velmi milá, i když možná trochu i brutální:) "Půjdu posekat trávník." - "Večeře bude za chvíli." - "Tak posekám sousedův.", "Drozda nemůřete zabít." - "Proč?" - "Protože je to v knize Jak zabít drozda." :) ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Najviac mi tam vadila Jessica Parker.Vyzerala ako klon Jennifer Aniston s Barbarou Streissand, ktorý vykradol maskérku Moulin Rouge. Do toho hrala úplne strašne. McConaughey bol fajn, ale na svojich "rodičov" nemal, hlavne "mamku"mal super. Inak úplne všetci obrovské modré oči a nepravdepodobné pretĺkanie sa životom. Všetko hrózne predvidateľné, no a koniec.... taký strašný koniec som uz dáááávno nevidela. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Naprosto nepropracovaný, vůbec se mi na to nekoukalo dobře... už kvuli hlavním postavám... McConaughey je frajírek který mi tam vážně vyloženě vadil, nevěřila bych mu ani nos mezi očima, kdyby semnou mluvil a jako herec se vážně hodí jen do takovýchhle podprůměrných rádoby romantických komedií o ničem... ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ničim nevybočující film, snad jsem někde viděl i něco podobného, ale nevim co. Pointa je taková, že dospělý syn žije u rodičů, a tak oni si najmou ženskou, co ho má změnit, aby se oženil a odstěhoval, no a není asi žádným tajemstvím, že se ti dva do sebe nakonec zamilují, a určitě by vás napadlo i to, že tam mezitím bude nějaká krize, kdy on zjistí, že byl tahán za nos atd. Prostě jasně zaškatulkovaná romantická komedie. Bohužel že bych se nějak moc smál, to teda taky ne. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (16)

  • Role Pauly byla nabídnuta Leslie Mann, kterou později produkce filmu stáhla z natáčení kvůli tomu, že chtěli, aby si postavu Pauly zahrála o něco starší herečka od Matthew McConaugheyho (rozdíl medzi Leslie a Matthewem jsou 3 roky). Pak postavu dostala Sarah Jessica Parker (věkový rozdíl medzi Sarah a Matthewem jsou 4 roky). (lucius789)
  • Vzduchovka BB, kterou Ace a Kit používají k zastřelení drozda je Red Ryder. (c.tucker)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama