Reklama

Reklama

Rize

  • USA Rize
Trailer
USA / Velká Británie, 2005, 86 min

Obsahy(1)

Odkrývá fenomén pouličního tance, který vznikl na ulicích South Central v Los Angeles. Tento dokumentární film vytahuje na světlo revoluční formy "artistického" umění, které bylo doposud zatracováno. Gangy "dětí" a mládeže tancují na ulicích a neustále pracují na lepším podání svého umění. Jednotlivé gangy se pak spolu utkávají formou "tanečních" pouličních soutěží. Setkáme se zde s Tommy Johnsosnem (Tommy The Clon), který vyvinul dokonce svůj osobitý styl - clowning (šaškování). Je to způsob jejich životního stylu - je to autentické vyjadřování. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Honzissis 

všechny recenze uživatele

Hezky to bude vypadat až každý černý spoluobčan bude tancovat... a proč radši někdy nezačít dělat taky něco užitečného? No tanec, který provádí v tomto dokumentu bych formou umění nenazval, jak ho tam sami nazývají. Spíše to připomíná záchvat nebo feťácké hrátky. Jinak dokument sám o sobě neni špatně zpracovaný... verdikt 35% ()

FOCKE_WULF 

všechny recenze uživatele

Na tomhle dokumentu jsem si uvědomil, jak moc je mentalita mojí nordické rasy vzdálená mentalitě černochů. Ty jejich agresivní opičí tance, kalhoty s prdelí plandající až u kolen, život v gangu a styl uvažování - to není nic pro mě. Ale abych zase nebyl takovej studenej psí čumák, co to jen odsoudí - musím říct, že úvodní souboj v bitevní taneční zóně (La Niňa vs. Miss Prissy) mě doslova zvednul ze židle a napumpoval energií, to bylo fakt frenetický a vodvazový. Možná, že z celého Rize je vůbec nejlepší ten turnaj, který začíná někde na 48. minutě. Všichni účinkující jsou v perfektní kondici, ale někteří do svého tance vložili i nebývalou invenci, nadhled a vtip, jako například ten předposlední ve žlutém triku. Celý souboj CLOWNS vs. KRUMPERS končí zuřivou exhibicí vzteklého černého harantíka, kterého pak musí čapnout a odnést z pódia :-D ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Nie úplne zlý dokument, ale iba priemerné spracovanie. V obsahu nie je nič podstatné, zopár životných osudov, zopár vystúpení a nových štýlov tanca. Tanca, ktorý takmer nikomu nič nehovorí. Tanca, ktorý je iba pre naozaj veľmi malú skupinku ľudí, čo dokážu tento tanec oceniť. Ja nie som fanúšik tohoto druhu tanca, hudby a hlavne tohoto typu ľudí, ale nižšie hodnotenie určite nedám, predsa len má Rize niečo málo do seba. 40% ()

Ashka 

všechny recenze uživatele

Prijdete mi s tema komentarema trosku smesny, ani jeden z vas netusi, co znamena tanec...jak tak ctu vase radoby chytry poznamky....treba to z hlediska filmoveho neni takovej trhak, ale to asi skoro zadny dokument....ale vy vuuuubec nechapete tu atmosferu a to sdeleni...o cem ten tanec, ktery oni prezentuji, je...a to prave vam ten film chce rict...chce vam to priblizit, ukazat vam, o cem tanec je, ale kdyz jste ignoranti a tanci nerozumite, tak se do toho radsi neplette.. ()

3LMO 

všechny recenze uživatele

Dokonalej snímek celou dobu co sem na to koukal jsem se chtěl hejbat. Jsou tu největší jména americké Crumpový scény Tommy the clown, Tight eyez, Dragon aka Slayer atd.. Bohužel málo lidí dokáží ocenit podobnou tvorbu a jistý kouzlo tance, protože sou buď prasta a neví co znamená pohyb a slovo tanec nikdy neslyšeli, nebo poslouchaj disko. Celej dokument je naplněnej jakousi naprosto spontání a neuvěřitelnou eufórií. Jednim slovem MAZEC ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama