Reklama

Reklama

Jóen dokufuden: Hitokiri okacu

  • Japonsko 妖艶毒婦伝 人斬りお勝 (více)
všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pomalu zjišťuju, že tady těch ženských mstitelek bylo v japonské kinematografii 60. a hlavně 70.. let opravdu plno. Tady se jedná o druhý díl o mstitelce Ohyaku. Jde spíš o volné pokračování, měl jsem dojem, že s prvním dílem neměl film nic společného. Film mne opět zarazil na svoji dobu neuvěřitelnou brutalitou, násilím a goreefekty (vydloublé oči apod. ...). Ohyaku již není chladně kalkulující mstitelka, která manipuluje s lidmi kolem, aby se ti pak vzájemně likvidovali. Už je z ní klasická japonská hrdinka s katanou, kterou jedna banda šmejdů na začátku filmu v podstatě zničí s celou její nevlastní rodinou a ona je pak postupně rozseká katanou. Za pomoci takové té tradiční "ninja bojovnice" s krátkým mečem (co se objevuje v japonských videohrách ...) jí to jde velice dobře, choreografie soubojů na meče je perfektní, jak už je u Japonců zvykem ... no a to násilí, jak už jsem psal, to tomu teda přidává grády, protože jak dobrá strana, tak šmejdi, se mučí a vraždí jak je to jen možné ... SPECIAL GUEST STAR - Tomisaburo Wakayama (séria Lone Wolf and Cub 1 - 6 atd.) zde vystupuje jako lovec odměn. Tento významný japonský herec a snad nejlepší šermíř, jaký kdy před kamerou mával katanou, zde v několika málo scénách ukazuje, co je to být Áčkovým hercem, opravdovou osobností a jak se zachází s katanou. Jeho souboj v doju nepotřebuje komentář. Jeho přítomnost opravdu potěší, zvlášť pro jeho obdivovatele. Jedná se o výborný japonský "revenge exploitaition", který přece jen zaostává mírně hereckými výkony a celkově prostě ten Wakayama tam padne jako pěst na oko, protože je ve všem o několik levelů lepší, než ostatní zúčastnění. Stejně jako první díl však naprosto špičkové... ()

stub 

všechny recenze uživatele

Rok po výtečné záležitosti Ohyaku the Female Demon, přichází Junko Miyazono opět v roli zatvrzelé mstitelky, tentokráte již v barvě. Pojetí je akčnější, oproti původní verzi více "kostýmní", avšak, i přes hlavní hrdince zdatně asistujícího Ko Nishimuru, nedosahuje v mých očích kvalit předcházejícího snímku. Na druhou stranu, Tomisaburo Wakayama v roli zlehka "kovbojského" lovce odměn opravdu stojí za to;) ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Miera násilia a gore efektov je na vysokej úrovni, podobne ako v prvom filme o nezlomnej pomstiteľke. Film však nemá tú potrebnú šťavu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Voľné "pokračovanie" pomstychtivej "démonky". Aj keď o pokračovaní sa nedá veľmi hovoriť, pretože ide o iné postavy, o iné mená a o iné dejové skutočnosti. Čo ho spája je pomsta mladej ženy a väčšinou rovnakí herci. Bohužiaľ, tento film nenadväzuje na ten predošlý ani kvalitou. Súboje sú slabšie, hlavne tie v podaní ženských herečiek. A logika konaní postáv dostáva hlavne v prvej polke dostatočne zabrať. Akčné scény sú doprevádzané početným ženským vrieskaním, za ktoré by sa nehanbilo ani hociaké americké hororové béčko. Čo však iba zráža celkové spracovanie a tiež atmosféru. Škoda, že Wakajama dostal iba menšiu - a v podstate aj zbytočnú - rolu, ale určite poteší. Milovníci krviprelievania si prídu na svoje, krvavo-červená farba sa vo farbe vyjíma a tiež dôjde aj na mučenie a pár gore efektov. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama