Reklama

Reklama

A co dál...

Trailer

Obsahy(1)

Jediný syn Stollerových ukončil střední školu a společně se svými třemi přáteli stojí před rozhodnutím, co bude v životě vlastně dělat. Vyniká především v cyklistice, věnuje se jí a je častým vítězem v místních závodech. Jeho favoritem je tým Cinzano z Itálie, a protože sní o tom, že bude závodit právě za tento tým, začne poslouchat opery, aby se naučil italsky, dokonce předstírá, že je italský student na výměnném pobytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když jsem tady viděl, že na plakátu k filmu je vyobrazená nějaká cyklobuzna, tak jsem původně na to vůbec nechtěl koukat. Nakonec se z toho vyklubal překvapivě docela koukatelnej film o čtyřech kamarádech, který nečeká žádná slavná budoucnost někde na univerzitě ve spolku "alfa omega delta", ale spíš asi dřina někde v kolbence. A tak si chtěj ještě trochu užívat. "On se snad zbláznil. - Proč? Co udělal? - Našel si práci." Ježdění na kole tam je v nějakym většim množství až ke konci filmu. Kdyby to tam nebylo, možná bych uvažoval o 4 hvězdách, ale finální závod na ukrajinách mě teda vůbec nebavil. Kromě toho mi dost lezlo na nervy to neustálý kvílení opery... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle opravdu není jen o tom závodění na kole. Tohle je o tom, jak se člověk mění, jak dospívá, jaké jsou jeho hodnoty. A v tomhle je krása filmu, který je především skvěle zahrán mladými herci, kteří ani dnes nezapadli. Hlavní čtveřice pořád hraje a někteří z nich jsou skutečně známé obličeje. Tady ukázali, že filmy o dospívání jsou jedny ze základních stavebních kamenů americké společnosti a její kritiky. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné úsměvné sportovní drama o dospívání. Ukazuje tady americkou mládež z jiné stránky, než jak jsme zvyklí, tedy z té normální, věrohodné. Žádné hromady tupých amerických fotbalistů a roztleskávaček, kteří jsou všichni stejní. Tento film je vážně úplně úžasný a svůj děj nám podává bez zbytečného patosu a klišé, jak bývá u tohoto typu snímků zvykem (vyjma konce, ale tam to tak muselo být) a každopádně se jedná o jeden z nejlepších rodinných filmů všech dob. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Sportovních filmů není nikdy dost, tady sice sport není v první linii, ale vine se v pozadí...v pozadí příběhu středoškoláka, který skončil školu a jak název napovídá, neví, co dál. Dokázat něco, dokud ještě může? Vrhnout se na studia, i když by to nebylo lehké a podporu doma pro to možná nemá úplně ideální. Poflakovat se po okolí? Jít ve stopách otce? Značný - ale jen naznačený - potenciál, který zde na můj vkus zůstal nevyužit. Viděla bych to jako průměrný, snad i televizní film, na kterém navíc hlodá zub času a není k němu zrovna moc milosrdný. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Z celýho filmu si nejvíc pamatuju "Marva".Hold ty filmový začátky z mladých let.Druhá postava je určitě táta v podání Paula Dooleyho,který byl vynikající.Ke kolům mám blízko,tak mě to dokázalo upoutat,bohužel zas ta zbytečná romance.Asi bych chtěl moc,kdyby to bylo čistě o závodění,ale kolo tu hrálo roli jako takový přeliv z jednoho bodu do druhého.Scéna na dálnici či rychlostí silnici za týmem Cinzana bylo určitě hezké.Pak menší válka mezi studentíky,ale jak říkám,všechno přebil vynikající táta,což mě v důsledku hrozně bavilo,na druhou stranu si říkám,že je to vlastně špatně.Film který plyne rovnoměrně,známé mladé postavičky,pro milovníky kol hezké spestření před jarníma klasikama. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (10)

  • Daniel Stern v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Indianský výbor studentů slíbil jako komparz do závěrečného závodu 20.000 studentů. Ukázalo se však pouze 3.000. (HellFire)
  • Závod Little 500 Indianské univerzity začal roku 1951. Založil jej Howard S. „Howdy“ Wilcox. (HellFire)

Reklama

Reklama