Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1880. Drsný zákon Dalekého Západu nešetří ani Mexiko. Sara, dcera bohatého bankéře, a Maria, holka z rolnické rodiny, mají jen málo šancí sdílet stejný osud. Až do dne, kdy Tyler Jackson, zástupce bankovní společnosti New York Bank and Trust, zničí jejich rodiny, aby se nezákonně zmocnil mexické půdy a umožnil tak prodloužit americkou železnici. Jsou odhodlané pomstít své otce a ochránit svoji půdu. Obratem ruky se z dvou mladých dam stanou drsné pistolnice, které začnou útočit na pobočky banky Bank and Trust. Quentin je mladý a přísný inspektor, kterého vyslala newyorská policie, aby obě ženy zatknul. Odolá však kouzlu těchto dvou krásek? A jaké zbraně použijí na Tylera Jacksona? On a jeho lidé se pomalu začínají obávat jejich koltů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (375)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pokud máte, můžete a chcete vypnout myšlení, polahoďte oku, protože v případě této krásně barevné pohlednice s dvěma uhrančivými samicemi uprostřed polahozeno nabeton bude. A čert vem, že jen to oko. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

U postelové scény se o mě pokoušely mdloby v dobrém slova smyslu. U zbytku v tom špatném. Po všech stránkách nedobrá záležitost, jejíž režiséři ani nezvládají základní přechody od jedné scény k druhé (stačí si povšimnout, jak často chybí uvozující záběr na celek při změně lokace). Hodně velký guláš korunovaný nevhodně digitalizovaným závěrem a křečovitým nášlapem k druhému dílu. Jen jsem zvědav, co na ty krasotinky poví peněženky zámořských diváků. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hej, lidi, tenhle film je fakt zbyteč...drž zobák, inteligentní části mozku, ty bys snad odmítnul jízdu s takovou cowgirl? (Lhostejno kterou, ale madam Salma má zvláštní bonus za věk...v jejím podání naprosto nádherný věk;)) No, ale vážně - tenhle film opravdu je zbytečný. Nejde o nabitou parodii, jako byla Viva Maria (rozkošná mladá Bardotka a podobně rozkošná Jeanne Moreau), ale jen o jakousi modernistickou komédii, díky postavě kriminalistického vědátora a hodně divného padoucha silně zavánějící Wild Wild Westem. A před jeho osudem (dvě hvězdičky) Bandidas zachraňují jen ty dvě nechutně roztomilé a rozdováděné dámy v hlavních rolích. Možná to je tím, že jsem zrovna v té době zběsile dopisoval diplomku, ale i těch 60% dávám jen s velkým sebezapřením. PS: O rok a půl později - ne, nebylo to tím, že jsem dopisoval diplomku;) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem sledoval scénu ve které Salmička a Pené přivažou chlapa k posteli a pak si na něm názorně ukazují jak se má dobře líbat, musel jsem film stopnout a dát si studenou sprchu, abych byl vůbec schopen se na film v mrákotách dodívat. Asi po šestém sprchování se to povedlo. Bohužel jsem se ze samého sprchování nachladil. Nicméně za tu zábavu a za ty dvě ultrasexyholky to stálo. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

I v kontextu Bessonova exportu neuvěřitelně triviální, trapná a hlavně neskutečně sterilní podívaná, která nemá na filmovém páse co dělat. Zoufalý kolovrátkový slepenec vzájemného pohlavkování a okřikování se hispánských krásek Hayek a Cruz, jejichž tělesné vnady režisérské duo využívá pouze jako samoúčelný voyeurský fetiš, ke kterému byl bohužel zneužit špičkový kameraman Thierry Arbogast. Dialogy unylé, gagy zoufalé, akční scény bez nápadu, tempo bez rytmu... Ani jako no brain zábava absolutně nepoužitelné. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Další produkt Luca Bessona, akorát škoda, že se na to použili špatní režiséři. Film samotný není zas až tak špatný, je trochu nudný, ale sem tam jsem se občas zasmál. Nejlepší byla asi postelová scéna, kde jsem se docela i bavil jinak film nepřináší nic nového. Konec je opravdu velmi šílený tak jak u takových to filmech bývá. Ale koukat se na to dá....když už ne na film tak na jeho představitelky :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $-Tržby Celosvetovo $18,381,890║ Western to už nemá v dnešnej dobe ľahké, tento žáner je dosť upadajúci a len ťažko k výslniu dopomôžu takéto počiny aj keď Penelope Cruz a Salma Hayek sú vo svojich úlohách viac než príjemné, dej nemá až taký spád aby mohli ich osôbky film posunúť na inú métu. Po celý čas sledujeme klasickú rozprávku o tom ako neskúsené dievčatá sa dajú v mene spravedlnosti na cestu vykrádania bánk a dosť úspešného... ich protivník v podaní Gary Cerventasa je skôr komický než by z neho išiel strach, film sa miestamy snaží hrať na komédie ale nejde to až tak ako by si asi dotyční priali, za celý čas nemá dej jednej silnejšej momentky a ani poriadnej prestrelky, jedine ako tak pobaví trénovanie ústrednej dvojice hercom Samom Shepardom a ten spolu Steve Zahnom ako ich pomocníkom a poradcom sú ako tak dobrými sekundantmi, škoda že Shepard nedostal viac priestoru on sa do starého ošarpaného lupiča bánk fakt hodil. Dal by som presnejšie hodnotenie 50% ale na tie tri hviezdičky by som to nezaokruhloval. /45%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oddechovka, která upoutá nejen krásou hlavních hrdinek, ale i hloubkou jejich výstřihů:). Nenáročná cesta za pomstvou smrti otce. PS: představte si, že se s vámi střídavě líbají obě hlavní hrdinky a vy máte rozhodnout, která je lepší :) že by vám to asi trvalo :) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Luc Besson, Robert Mark Kamen .. Tento scénář z dílny Luc Bessona rozhodně nenavazuje na jeho dřívější díla nebo na nedávný cool záchvěv Danny the Dog. Nápad ujde, ale rozvedení je velice prostinký a mnoho aspektů zůstává zcela nepropracovaných, včetně hlavních postav a jejich možností. Režie je na tom více méně podobně. Nepřináší nic působivějšího a nápaditého. Jejím kladem je jedině spád, takže vše vcelku rychle ubíhá, přesto některé scény jsou dosti ubíjející. Dalším z mála kladů je ženské obsazení - Salma Hayek a Penélope Cruz jsou kočky, jejich herecký potenciál sice zůstává nevyužit, ale jejich krása opravdu prozáří (zvláště Penélope) nejeden záběr. Humor, který mohl všechny předcházející neduhy zachránit a zlepšit celkový dojem je ovšem velice strohý a dostavuje se v drobných dávkách, což jen podtrhuje zklamání, které Bandidas zanechají. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Falešnice. Není tam ani sex, ani ty pistolnice. Jenom hořká pachuť v ústech z toho, jak málo stačí k natočení filmu...totiž nadržený divák... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Eric Serra: 1. The Scientific Method ,2. Maria y Su Caballo ,3. Sara y Maria ,4. You Killed My Father ,5. Solmo ,6. Los Peones en la Iglesia ,7. Traperas ,8. El Pueblo en la Caverna ,9. Adious ,10. La Escuela de Billbuck ,11. El Torrente ,12. Compañeras ,13. Las Bandidas ,14. Marijo en el Saloon ,15. Los Mercenarios ,16. Novios en el Banco ,17. Robodos ,18. Ladronas y Horcas ,19. Cirios ,20. Prelio ,21. Bandidas Finalio ,22. Leyenda y Muerte ,23. Le Echamos de Menos ,24. Las Bandidas (reprise) , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Z westernového žánru se ve francouzských koprodukčních rukách stala ukřičená nuda, která si ze zlatého hollywoodského žánru bere jenom pistole, klobouky, koně a vylupování bank. Od všeho sice hodně, ale v tak upachtěném podání, že mužské oko může jenom snaživě vyhledávat kouzelně hluboké výstřihy. Dvě chudé hvězdy tak do Bessonovy stáje posílám hlavně kvůli kráskám v hlavních rolích a díky nečekaně úžasné akční scéně ve vlaku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vlastne ani neviem, prečo dávam až 60%. Asi mi u Bessona začína byť všetko jedno a som rád, že to nedopadlo ako „Taxi 18“. Človek sa naučí byť vďačný aj za maličkosti, čo vám budem hovoriť. Z Lucovej miestami až odpudivej produkcie (je to skrátka hanba na človeka, ktorý kedysi robil filmy ako Leon a Magická hlbočina) vyšlo už vskutku všeličo. Začínajúc blbosťami, končiac u kvalitných záležitostí Noc s nabrúsenou britvou. Tento ženský buddy western nakoniec nedopadol tak zle, ako som čakal. Môže za to predovšetkým nenáročná videoklipová réžia, pekná výprava a atraktívne herecké trio Hayek, Cruz, Zahn. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Teď už chápu, proč se kolegovi pshimimu tak moc zvedlo vodné a stočné:) Bohužel to byl jeden z hodně mála momentů, při kterých mě film bavil. Děj je průhlednější než břicho průměrného Somálce, předvídat lze s předstihem vše a netřeba ani věštící kouli. Jenom jakžtakž fungující trojice Cruz, Hayek, Zahn drží film nad jámou vedoucí do odpadních stok. Na jedno shlédnutí... maximálně... 35 miliónů dolarů(rozpočet)/10,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel tohle mě málem unudilo k smrti. Nebýt krásek Penélope Cruz a Salmy Hayek, tak pochybuji, že bych se na film vůbec koukal dýl jak 20 minut. Navíc takhle pitomý scénář jsem už nějaky pátek neviděl. Hodně slabé dvě hvězdičky........ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zajímavé je, jak si vaše země umí zdůvodnit porušování práv těch ostatních." Na konci 19. století ještě nebylo americkým národním sportem žalovat kohokoli za cokoli, takže se Maria a Sára, s kolty v rukou a s šátky přes tváře, vydaly na zdvořilostní návštěvy bankovních poboček, aby získaly zpět rodinné finance. To je dobře, protože krásné holky, s povolením používat pistole a sex, mě obvykle hodně baví. Z nějakého záhadného důvodu však té zábavy tentokrát nebylo tolik, v kolik jsem doufal, ale nic se neděje. Obě desperátky čekám večer kolem desáté v trezoru ČNB a určitě se na vylepšení hodnocení nějak domluvíme. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická blbůstka s překrásnými herečkami, místy až úchvatnou kamerou, solidní režií (až na ten bullet-time těsně před koncem) a hodně hloupým scénářem, který nedokázal přijít s žádným novým nápadem v rámci žánru. Besson by měl přestat psát a produkovat tyhle "výrobky" a vrátit se ke svým osobitým snímkům. ** 1/2 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Western pre ženy. Hlavná dvojka je krásna a ono im to v sedle aj sluší, ale podobné vzkriesenia westernového žánru ma akosi urážajú. Výprava je pekná, humor občas úsmevný, ale príbeh za veľa nestojí. Samozrejme je celý film s minimom krvi. Jediná zaujímavá akčná scéna, je tá spomalená prestrelka vo vlaku (ešte aj tá je neprehľadná). Toto sa proste pravému fanúšikovi westernov nemôže páčiť. 45% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na začátku se na to skoro nedá koukat, fakt neskutečně trapný a přežíval sem jen díky Penelope Cruz a hlavně díky Salmě Hayek, kerý to tady sekne, ale pak se to docela příjemě rozjede a nakonec je z toho dobrá pohodovka, která sice neni nic extra, ale pobavit dokáže a na závěr je docela dobrá akcička s koncem jak z westernu Sergia Leoneho. ()

Reklama

Reklama