Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (464)

Shit 

všechny recenze uživatele

Porovnávání s předchozím poseidonem nemá ani cenu, protože mu nešahá ani po kotníky, ale nakonec to dopadlo líp něž jsem čekal. Příběh je myslim si už dost známej a tak nebylo moc těžký uhádnout jak se to bude asi vyvýjet, ale potěší, že Wolfgagn Petersen se striktně nedržel známýho příběhu, ale tu a tam to pozměnil, ale podsatat příběhu zůstala stejná. Velkej rozdíl je samozřejmě v tricích, ty jsou skvělý, možná ta velká vlna mohla být jěště lepší, ale všechno ostatní už je zvládnutý dobře. Triky rozhodně problémem nejsou, to se ovšem už nedá říct o postavách ty mi dělaly největší problémy, všichni chlapi jsou neskutečný hrdinové a kruťáci, králem mezi nima je Josh Lucas. Při těch jeho hrdinských kouscích jsem sebou malem seknul, nebojim se ho označit za největšího trapáka filmu, trošku lepším dojmem na mě působil Kurt Roussell, sice taky hrdina, ale v jeho roli se to dalo ještě jakž takž pochopit a nebilo to tolik do očí jako u Lucase. Bohužel i ostatní postavy, respektive herci nebyly zrovna dobrý, jedině snad Emmy Rossum byla dobrá, ale to nedostávala tolik prostoru. Nakonec to ale přece jenom tak špatný nebylo, většina scén byla docela napínavých a několik umrtí nečekaných, teda spíš v mých očích předčasných, takže to nakonec přebije i ten stupidní armageddonovskej konec ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +předně kamera, rychlý spád, několik scén, hudba, Josh Lucas je sympaťák, jo a Jimmy Bennet RuleZz -charakteristika postav tu jaksi není (lol), děj se taky někde utopil, strašně předvídatelné/// Jednu scénu si jistě zapamatuji, a to hned tu úvodní. Okamžik kdy se kamera vynoří z pod moře, kde bylo vidět dno Poseidonu a najednou se z ničeho nic objeví majestátní loď, kolem které se kamera obtočí a dá nám nahlédnout... Měl jsem tu možnost srovnávat děj s přes 30 let starší verzí a je fain, že jsem si vybavil několik scén, rovněž některé postavy jsou totožné (Josh Lucas, Kurt Russell, důstojník z posádky-akorát tady je to černoch). Jiné však jsou nové (Emmy Rossum, Richard Dreyfuss) a některé chybí (postarší pár, sestřička od Jimmy Bennetta). Scény jsou rovněž podobné, několik jich je jiných. Hudba se mi velmi líbila a vhodně doplňovala akčnější nebo dramatické scény. Je třeba ironické sledovat osud Richarda Dreyfusse, se kterým se rozešel přítel, život chtěl ukončit sebevraždou a nakonec to jako jeden z mála přežije. Poseidon jako film by mohl atakovat i příčky nejvyšší, ale to by musel mít propracovanější scénář a především mu chybí prokreslenější charakteristika postav a to u tohoto filmu je celkem podstatné. Avšak jako popkornový film na jedno zhlédnutí je to fain a navíc já osobně jsem za tento remake vděčen./// Celkem 76%/// ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Nad Petersenem jsem zlomil hůl už po Dokonalé bouři. Zklamalo mě, že talentovaný režisér, může natočit něco tak ubohého. A to jsem ještě neviděl Poseidon. Proč je Poseidon tak špatný? No například katastrofický film by měl mít vypracovanou psychologii postav, ale zde jsou jen placatí vystřížení papíroví panácí nalepení do série akčních sekvencí. Žádná motivace nic, vlastně jsou všichni, kromě alkoholika, úplně stejně bezbarví. Krom toho po celé své putování lodí nepotkají ani nohu, ražisér nechal totiž všechny co jsou výše pro jistotu hned na začátku uhořet. Nejvtipnější je, detailní znalost prostředí lodi hlavních dvou hrdinů. Jen se podívají na malou mapku a už ví kudy prolézt, kde co vypnout atd. Dalším důvodem je, že největší herecké opory Russel a Dreyfuss zde úplně selhávají. Ale i ostatní herci jsou vysloveně ubozí. Speciální efekty jsou přinejlepším obyčejné. Hudba nevýrazná, takže není nic co přičít k dobru. Jednu hvězdičku dám Petersenovi za Das Boot. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Poseidon (1) je remake, (2) je katastrofický film a (3) každému je jasné ako skončí. Pri pohľade na tieto tri body ma totálny kasový debakel vôbec neprekvapuje. Predstava 160 (!) miliónov a úvodný CGi let okolo božskej lode muselo riadne napnúť nejedného. Ak som Petersenovi pri Perfect Storm vyčítal úmorné pilovanie charakterov a zbytočne preťahovaný začiatok, tak pre Poseidon platí presný opak, ktorý z filmu robí totálne neosobnú sériu supermanovsky hrdinských momentov, chladnú ako psí čumák. Kto má chuť sa v kine schladiť práve týmto spôsobom bude spokojný. Kvalitná 90 minútová akcia s prekvapivo malou dávkou patetických kecov padne fajn. Kto čakal dramatické putovanie ľudí, ktorým naozaj ide o život bude sklamaný. Z tohoto pohľadu je jediná scéna pôvodného Poseidonu silnejšia, ako celý tento megalomanský exces. Odobratím slova dobrodružstvo z názvu sa táto ingrediencia vytratila aj z filmu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa veľmi obstojný náhradník pôvodného Poseidona. Kedže tu už nemáme skvelého Gena Hackmana, môžeme sa tešiť na výbornú náhradu v podobe rovnako skvelého Kurta Russella. A tam ani zďaleka nekončíme - skvele hrajú obzvlášť aj Josh Lucas a Richard Dreyfuss. Mnohí sa sťažujú, že nevieme hneď od začiatku, kto sú naši preživší hrdinovia. Ale čo sa týka chýbajúcej expozície postáv, tak tá bola (ne)napísaná minimálne so súhlasom režiséra Petersena. Vo viacerých rozhovoroch sám vyhlásil, že si to tak želal, lebo chcel aby diváci spoznávali hrdinov postupne počas katastrofy a "prirodzene" a nie umelou expozíciou. Petersen chcel diváka postaviť do tej istej situácie, ako postavy vo filme - tie sa tiež stretli iba "pred chvíľou" a nepoznajú sa, nevedia o sebe nič a teda nevedia odhadnúť, ako sa kto z nich zachová. A identickú situáciu chcel Wolfgang vyvolať aj v divákovi. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Úvodní záběr filmu, na kterém společnost ILM pracovala čtrnáct měsíců, byl ve své době jedním z vůbec nejdražších ve filmové historii. Kromě Joshe Lucase (Dylan Johns) v něm nebylo vůbec nic opravdového. (NIRO)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama