Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (464)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání, čekal jsem mnohem více. Těch 95 minut se táhne, jako by to trvalo přes 2 hodiny. Dialogy velice špatné, místy až komické, mnoho nelogických scén a předvídatelnost. Efekty sice vypadali výborně a místy to bylo velice napínavý, ale takových scén bylo velice málo. Postavám jsem neměl proč fandit, nepřirostli mě k srdci tak mě bylo jedno jak to s nimi dopadne. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Kdyby se nekonal nelogický a klasicky vyklišovaný závěr, tak bych byl ochoten jít až na 4...ale pardon, ten závěr musel scénárista napsat nejspíš přímo na place, kdy už všechny ostatní scény byly dotočené...nebo jinak nevim. Takové, nebojím se říct, pyčoviny, které se děly v posledních asi 20 minutách bych do filmu nedal, ani po amputaci poloviny mozku. ()

Reklama

Legas 

všechny recenze uživatele

jelikož se zajímám o filmové triky, tak mě začátek Poseidonu potěšil. Úvodní záběr skutečně technicky (bohužel i finančně) trumfnul Titanic, ovšem s otočením onoho mohutného kolosu se obrací i kvalita samotného filmu. První půlhodina (tedy včetně převrácení) je vkusnou popcornovou podívanou, ovšem co se potom občas začne dít za ptákoviny, to zůstává rozum stát. Trocha klišé neuškodí, ale některé pasáže a dialogy jsou dost hloupoučké. Čím víc se přeživší blíží ke dnu (tedy k očekáváné záchraně), tím se film stává nesnesitelnějším. Ale celkově jde o docela slušnou "brain-off" zábavu pro VELICE nudné večery. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mark Protosevich / Based on The Poseidon Adventure by Paul Gallico | Hudba: Klaus Badelt | Produkcia: Wofgang Petersen, Duncan Henderson, Mike Fleiss, Akiva Goldsman | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Vitual Studios, Irwin Allen Productions | Rozpočet: 160 miliónov $ | Tržba: 201,674,817 $ || Až neobvykle superrýchlo sa topiaca fantasy loĎka, kde každý herec, kulisa a rekvizita koná to, čo im pán režisér povedal podľa toho, čo vydel v úspešne sa topiacich predchodcoch. AjkeĎ herci nemajú žiaden priestor na uzemnenie, remeselne je film oku lahodiaci. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct. Když jsem tenhle film s napětím očekávala a četla ty 2* rezence, říkala jsem si, že to určitě tak hrozný nebude a vyjde to aspoň tak na 3* hvězdičky (+ jednu za mého oblíbeného Kurta Russella :-). Situace je však taková, že jsem s Kurtem už dlouho tak stupidní film neviděla; a to jsem jich viděla skutečně hodně. Wolfgang Petersen se zjevně vůbec nenamáhal představit nám nějak postavy, takže se asi po pěti minutách, kdy konečně na obrazovace doběhnou jména všech nejdůležitějších lidí, najednou v záběru objeví velká vlna a lodičku hezky obrátí dnem vzhůru. V tu chvíli se parta asi deseti lidí (z těch asi 300, kteří to přežili) rozhodne utéct z podvodního pekla; proč zrovna tahle skupinka se mě neptejte, protože to sama nevím. U některých ani nevíte jejich jméno a objevují se v záběru snad poprvé, natožpak abyste znali jejich životní osud a mohli vám být nějak sympatičtí. A příští asi tak další hodinu a půl sledujete tyhle postavičky, jak plavou ve vodě, prolézají šachtami, probíhají chodbami a občas jako bonus rozbijí nějaké dveře nebo zmáčknou nějaká tlačítka. Zároveň není pár momentů filmu (hlavně ze začátku ten pohled na loď) na takové trikové úrovni, abyste si nedokázali říct: "Jo, tohle bylo dělaný přes počítač," což sice odpustím Titanicu, protože vznikl před několika lety, ale rozhodně ne Poseidonovi, který je z roku 2006. Jediné, co jsem si tak z filmu odnesla, bylo velký zklamání a pocit toho, že znovu se na to skutečně dívat asi nebudu. 1* (+ jedna za mýho oblíbenýho Kurta, i když si to za svojí roli pomalu ani nezaslouží) ()

Galerie (85)

Zajímavosti (25)

  • Převrátit, zatopit a nakonec poslat ke dnu zaoceánský parník by vyšlo filmaře hodně draho. Proto si jej museli postavit digitálně. Nebylo to vůbec jednoduché - třeba úvodní dvouapůlminutový záběr bez jediného střihu se vyráběl dlouhých 11 měsíců. (Specs)
  • Přestože je loď obrácená, v mnoha scénách jsou vidět běžně stojící lavice. (Beckett51)

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama