Reklama

Reklama

Na obří, luxusní lodi Poseidon se všichni pasažéři baví a oslavují příchod nového roku. Zcela odlišná je situace na můstku. Je slyšet dunění, a když se první důstojník zahledí do tmy, spatří gigantickou vlnu. Tsunami míří na bok lodi a námořníci se marně snaží loď otočit přídí k vlně. Je vyhlášen poplach, ale nic nemůže tragédii zabránit. Vlna naráží na bok lodi, zvedá ji a převrací kýlem vzhůru. Kapitán lodi všem přikáže, aby čekali ve velkém tanečním sále na příchod zachránců. Neposlechne ho profesionální karetní hráč Dylan Johns, rozhodnutý dostat se ven z vraku tubusem lodních šroubů. K němu se přidá sympatická svobodná matka Maggie Jamesová s osmiletým synkem Conorem, bývalý starosta New Yorku Robert Ramsey, hledající dceru Jennifer i jejího přítele Chrise, a stevard Valentin. Později se ke skupině připojí opilec Larry a černá pasažérka Elena... (TV Nova)

(více)

Recenze (464)

POMO 

všechny recenze uživatele

Poseidon mohol trvať 130 minút. Prvých 40 min by sa tradične venoval postavám. Jeho scenár ale kráča popcornovejšou cestou, loď prevracá po desiatich minútach, v ktorých každú z hlavných postáv naťukne sotva v minútovom sóle. Viacej, ale stále málo, sa o nich dozvedáme priebežne vo zvyšných 80 minútach, počas úniku z "dna" lode na jej "palubu" - a to už sme v Deep Blue Sea, akurát bez žralokov. Postavy teda nič moc, len aby boli, krátke emocionálne záchvevy pri ich postupných úmrtiach sú našróbované. Príbeh prakticky neexistujúci. Ale pre tých pár naozaj hnusne skľučujúcich, klaustrofobických scén dávam i tak veľkoplátnové 3*. Je to prázdny a občas blbý film, ale nenudí ani sekundu a je technicky perfektne prevedenou roller-coaster ride of thrills. Hoci nie tak cool a nepredvídateľnou ako Deep Blue Sea. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tvůrci věnovali se stejnou pečlivostí scenáři tak jako výtečné technické stránce, byla by to žánrová bomba. Jenže film doplácí na krátkou stopáž. Aby vás to věčné prolézání, přelézání, propolouvání chodeb a překážek bavilo, museli byste mít k jejím aktérům vybudovaný nějaký hlubší citový vztah, což díky přespříliš uspěchané expozici není divákovi dopřáno. Ve výsledku se tak jedná o spotřební rychlovku typu "hamburger", servírovaný s přepychovou oblohou v podobě ÚŽASNÉ výpravy a s místama nechtěně směšnými dialogy jak z pera Monty Python. A propós, Wolfi, Josh Lucas na hereckou extraligu nemá.... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Technicky brilantně natočená hovadina. Každá druhá postava je superman, je to tak neskutečně rychlé, že to trumfuje kdejakou videohru a logika je něco, co se tvůrcům totálně nehodí do krámu. Jako katastrofický film neskutečně tupé a téměř nepoužitelné, jako oddechovka na léto do kina, kdy chce člověk utéct parnu, dokonalé... btw, to fakt musí v každém svém filmu Jimmy Bennett prolézat nějakou šachtu, už začínám mít podezření, že si ho tvůrci vybírají čistě proto, že ostatní mrňata Hollywoodu se asi malých prostor bojí. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

-Je to s námi zlé? -Je to velmi zlé. Petersenovi už z té vody měkne mozek. Natočit jalové drama o jedné větší loďce převrácené pupkem nahoru a následně jej vydávat za moderní, superrealistický katastrofický film (Cinema 7/06), to svědčí přinejmenším o naprosté neschopnosti sebekritiky. Ignorace fyzikálních zákonů není jev, který bych si dovolil kritizovat (jelikož fyzice houby rozumím), ale šablonovité postavičky pár jedovatých slin zaslouží. Každý ze skupinky přežívajících se chová buď jako „an American Hero“, nebo jako kretén (někdy to vychází nastejno), nikdo jako člověk. Nepřipadá vám zvláštní, když se na jedné lodi sejde středoškolský závodní plavec, bývalý starosta New Yorku, homosexuální architekt-sebevrah a matka v lodičkách? Nemluvě o tom, že všichni mají žábry. Poseidon je, počínaje úvodní scénou, nechutně drahým a velkolepým filmem. Hnusné digitální triky střídají ty méně hnusné, něco odněkud neustále padá, vybuchuje, kov skřípe, lidé vřískají – na velkém plátně to mohl být Zážitek, dle dozvuků z Varů ne nutně Zážitek, jenž zamýšleli tvůrci, leč stále Zážitek. Jenže v televizi? S průměrným ozvučením, bez popcornu a vychlazené coly? Zapomeňte. Zapomeňte každopádně a doufejte přitom, že tomu odvážnému Sasovi brzy dojdou nejen nápady, ale rovněž finance. Apendix: Podle mnoha ohlasů jsem seznámení velké vlny s malou lodí čekal záhy po doběhnutí úvodních titulků, něco ve smyslu: „Ahoj“, „Ahoj“, „Šplouch“, skutečnost se má tak, že prolog zabírá nehorázných deset minut. :-) 45% Zajímavé komentáře: Dadel, numi, T2, uzzi, Balu..., Triple H, curunir ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Bývalý hasič, důstojník na ponorce a kdo ví kdo ještě se sejdou na lodi, ve které musejí shodou okolností překonávat různé technické překážky a tak. Ten kdo se má obětovat, se obětuje, kdo má umřít, umře, jedna neuvěřitelnost se kupí na druhou a o charakterech je zbytečné se zmiňovat. Zbytečný film. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že stačí převrátit Poseidon a uvidím skvělé vizuání efekty a hrdinství jedné skupiny lidí. Přitom kdybych tam byl já, tak bych celou loď zase převrátil zpátky a nikdo by nic ani nepoznal. Jenže by zase nebyli ty efekty, tak nevim. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Loď. Moře. Silvestr. Vlna. Převrácení. Panika. Cesta za záchranou. Tohle všechno v Dobrodružství Poseidonu fungovalo bezchybně. Tak proč to sakra tak drhne v technicky mnohem dokonalejším Poseidonu? Upřímně, nebýt vizuálních efektů, byl by ten film ještě o hvězdičku níže. Za 99 minut jsem si nestihl k postavám vytvořit žádný vztah, pouze jsem dospěl k názoru, že mezi těmi, co zahynuli by se jistě dalo najít pár charismatičtějších tváří, než byli hlavní hrdinové. Suma sumárum - čistý průměr. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Předem musím říct, že jsem neviděl předchůdce tohoto filmu Dobrodružství Poseidonu a tak nemohu porovnávat tento film s originálem. I přesto podle mě je tento film vcelku slušný a stojí za shlédnutí. Efekty jsou na výsost dobré, až přehnaně reálné a to se mi na filmu líbí. I přesto je film hodně komerční jelikož se na palubě objeví zpěvačka z kapely Black Eyed Pyes. Příběh mi přijde jako už ohraná písnička, takže je jasný jak to skončí. Zase je pravda, že za ty peníze co do toho Warner Bros. dal toho moc nevzniklo i když ty kulisy museli být drahé. Škoda, že ten film Warnery potopil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

" Wolfgang Petersen rázne klope na dvere už skoro zabudnutých teraz už len B-éčkarov ako Jan De Bont, Renny Harlin, John McTiernan, ... stačí mu už len otvoriť , ale čo to vidím ... prosím potlesk je už tam, BRAVO!!! Majstre. " Petersen je asi najznámejší Nemecký režisér preslávený hlavne vďaka Nekonečnému príbehu a Ponorke, nuž a po tejto snímke by sa mal zakopať od hanby pod zem. Už pri Tróji bolo cítiť že takéto veľkorozpočtové projekty sú pre ňho ťažko zvládnuteľné, neviem čo sa v hlavách producentov pri výbere režisérov rodí ale vidím že z väčšia strieľajú od brucha a dávajú "vyhodené" peniaze do takýchto katastrofických(doslovne) filmov. Tu je cítiť plnohodnotná komercia (vidina len veľkých ziskov) bez akéhokoľvek záujmu vykresať z filmu aspoň malú drámu aby mal človek aspoň špetku ľútosti nad ľuďmi zasiahnutými námornou tragédiou. Takto priamočiary príbeh s plochosťou ako sa patrí, by napísalo aj sedem ročné decko! Film má určieté základné body Dokonalej búrky (2000) vlna - prevrátená loď, tam ale na šťastie pod Petersonovím vedením ešte vznikol solídne spracovaný dramatický príbeh ťahaný hercami ako George Clooney a Mark Wahlberg, v Poseidone už nefunguje absolútne nič, vrátane trikov vyznievajúcich do prázdna - teda sú bezúčelne až nudia,(po polhodinke filmu som už nemohol kľukne sedieť a až do konca som sa mrvil aj keď na pohodlnej sedačke). Herci hrajú alebo skôr zabávajú svojimi výkonmi - komedianti jedni. Top scéna - keď kamera sleduje námorníka s ďalekohľadom ako pozerá na blížiacu sa vlnu, a trošku aj prevrátenie lode. ( za ten rozpočet to je veľmi málo ) ║Rozpočet $160miliónovTržby USA $60,674,817Tržby Celosvetovo $181,674,817Tržby za predaj DVD v USA $19,722,086 //počet predaných kusov 1,195,327║ pekná suma sa utopila na tomto projekte /videl v kine: 20%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Bůh asi zavřel oči a šel spát, protože jinak by nedovolil vytvořit remake filmu jakým je původní Dobrodružství Poseidonu. Film je to dobrý, rád se na něj podívám, ale není ničím výjimečný a podle mého soudu jeho komerční síla je nulová. Ale co stalo se stalo a člověk jen může plakat. Jak někdo může sedět v čele obrovské společnosti a odklepnout filmu jako je Poseidon 160milionu dollarů? Je ten člověk normální? Osobně bych ho ukamenoval nebo ho nechal potopit v tomhle člunu za pár milionů. Wolfgang Petersen si jednou chtěl zahrát na Jamese Camerona a ukázat světu svou vizi jedné (tentokrát vymyšlené) katastrofy. Asi má vlivné přátele a dostal 160 milionů pomocníků, aby dosáhl svého cíle, nového Titanicu. Jak je, ale známo Poseidon se potopí na začátku a Titanic na konci filmu. Tak se i stalo a Poseidon to do hlubin dějin vzal hodně rychle a dokonce i bez vlny nebo ledovce. Proč se tak stalo? Obsadit židličku s nápisem Directer osobou, která je ve svém oboru čistě průměrná, bez fantazie a nápadů, byl asi nejhorší tah. Tento muž dokázal potopit i Tróju obsazenou nehoráznou hromadou hvězd a vytvořit pro mě asi nejhorší film o době, kdy světu ještě vládli Bohové a ne filmové společnosti. Zpět k filmu. Další velký problém je v rozpočtu. Moc rád bych viděl někdy v životě tento film ještě jednou zremakovaný nějakým režisérem, který ví co chce a má fantazii. Věřím, že s 50miliony šlo film natočit LÉPE a více věrný žánru. Hodně peněz v lidech občas vyvolá pocit, že se stali Bohy a podle toho se chovají. Nechají s udělat krásný parník, nechají ho brouzdat moře při západu slunce(jako to uměl skvěle Titanic), dokonce ho zkusí i převrhnout(nejdříve na bok a on se pak už sám převrátí dnem nahoru, proč to se mě neptejte), možná tomu neuvěříte, ale v takovém parníku vám budou sami od sebe vybuchovat apartmány pod vodou(proč? protože to hezky vypadá?) a možná se najde i nějakých pár dolarů na malou hvězdičku, která by proběhla celou loď jako by nic, aby na konci filmu obětovala svůj život kvůli ostatním. Bohužel někdy se stává, že na hvězdu nezbude moc peněz a na plakátech je pak vidět hlavní a nejdražší hvězda filmu a to Poseidon. Že hledáte na plakátu i jméno nějakého herce? Nenechte se vysmát! Když nás loďka stojí 100milionů, kde vzít herce? Seženeme nějaký začínající teenagery a jednoho veterána, ono se to nějak prodá. Tak tentokrát to nevyšlo a film se neprodal a já jen doufám, že to bude velké ponaučení a někdo se konečně zamyslí nad vývojem a strategii filmových společností. Kdo se chce dívat na Supermana za 250milionů? Nebo na Poseidon za 160? Poseidon ještě trpí jednou nemocí a tou je scénář. Nechápu kdo vymyslel některé stupidity jako malý vodopád z benzínu, který začne hořet, ale ejhle... on se ten oheň nedostane do nádrží, ale bude hořet jen to co vyteče? Super to by hnedka neexistovali výbuchy aut po haváriích, ale co. Náraz vlny o loď to byl také požitek. Někdo by scénáristům a režisérovi měl ukázat na aspoň malém modelu co se stane s lodí, když do ní narazí vlna. Přes všechny chyby a mínusy filmu je největší plus jeho délka. Je to smutné, ale bohužel pravdivé. Dreyfuss a Russell odvedli svojí práci, ale ostatní neherci jsou opravdu průměrní a neznámí sběr odpadků. Malé cameo zpěvačky Fergii z BEP potěší, ale role Mii Maestro (znalcům a fanouškům seriálu Alias dobře známá sestřička hlavní postavy) je nehorázně tragická a celým filmem se prokřičí dokud ji někdo neumlčí. () (méně) (více)

Renton 

všechny recenze uživatele

MFF KV .. Scénář: Mark Protosevich .. Osvěžující festivalový hollywood brak. |Mohla to být zajímavá parodie, ale... zbylo jen ,,zábavná" přehlídka všemožného filmového klišé a chyb. Ovšem jako půlnoční film s alkoholovým odérem ideální a velmi zábavná podívaná. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Pokud si chcete mermomocí zaplavat, zašplhat, zaskákat apod. v bludišti lodi jménem Poseidon, která má spoustu slepých uliček. Tak doporučuji nalodění na tu z roku 1972 „Dobrodružství Poseidonu“. Já jsem sice (s vypětím všech sil) přežila i tuhle katastrofu ( to je ta 1*), ale bylo to fakt o fous :- (. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Poseidon se na první pohled může zdát jako sázka na jistotu. Zvučné jméno na pozici režiséra, solidní obsazení a olbřímí rozpočet. Mohl to být výtečný popcornový remake nehynoucí klasiky. Mohl, ale není. On je totiž plný úsměvných rozporů. V čemž je paradoxně jeho hlavní síla. Začněme u Wolfganga Petersena. Od Smrtící epidemie se mu dvakrát moc nedaří, byť jeho filmy jsou ještě stále zárukou jisté tuctové kvality. Na druhou stranu na otevřeném moři se mu tradičně daří, jak prokázal v Ponorce i v Dokonalé bouři. Zde se pokusil změnit zažité schéma katastrofických filmů. Žádná dlouhá expozice představující jednotlivé postavy. Šup vlna a jedeme. A tady se vše zvrtne. Představte si to nejčistší myslitelné béčko. Jedno klišé vedle druhého v kadenci, která rozechvívá bránice. Dialogy jsou svým zvráceným způsobem dokonalé. Samá patetická zvolání v tisíc a jedné variaci na "(ne)Dokážeme to!". Navíc pronášená z úst postav typu hrdinného otce, mimochodem bývalého hasiče. Hláškujícího vychcaného úlisného hejska. Roztomilého klučiny či mentorujícího gay starce. Prostě jeden scénáristický skvost vedle druhého. Je to vskutku zábavné a navíc zabalené do slušivého technického hávu. Například scéna převrácení je velmi zdařilá. Ovšem celkově je Poseidon nechtěně zábavné béčko, které i díky dobrému tempu uteče jako voda. Co na tom, že baví zcela jiným způsobem než měli tvůrci v plánu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Won't Let You Fall ,2. Bailamos ,3. Postales ,4. The Poseidon ,5. The Wave ,6. A Map and a Plan ,7. Fire Drive ,8. Claustrophobia ,9. Drowning ,10. Don't Look Down ,11. Escape ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poseidon bol boh morí. Aký je lepší spôsob stráviť Nový rok, ak ak nie na jeho chrbte?“ Obavy sa naplnili. Čakať od tretieho (po Ponorke a Dokonalej búrke) Petersonovho vodného veľkofilmu niečo viac, než po technickej stránke solídne spracovanú hollywoodsku fušku, by bolo bohužiaľ zbytočné. Luxusný interiér lode a loď samotná sú kus poctivej ručnej roboty (hoci prvý záber je údajne komplet počítačový) a béčkarskí herci (panebože ozaj niekto obsadil "nejakého" Josha Lucasa do titulnej úlohy filmu za 160 miliónov dolárov???), začínajúce hviezdičky (Emmy Rossum, Mike Vogel) a skúsené staré školy (Kurt Russell a homosexuál Richard "zasa na mori" Dreyfuss) sa starajú o to, aby sme prežili príjemnú hodinku a pol nenáročnej zábavy. To, že remake katastrofickej klasiky z roku 1972 komerčne vyhorel neznamená, že sa nevydaril. Divákov skrátka už tieto typy filmov zrejme v roku 2006 nebavili. A mňa tiež nie. ()

Související novinky

Nový režisér pro Enderovu hru

Nový režisér pro Enderovu hru

22.09.2010

Jeden z nejslavnějších sci-fi románů z pera velmistra žánru Orsona Scotta Carda dlouho plánoval zfilmovat Wolfgang Petersen. Pak ale natočil propadák Poseidon (o plýtvání penězi během prací kolují… (více)

Ufoni si nedají pokoj

Ufoni si nedají pokoj

15.09.2007

Wolfgang Petersen byl několik let spojován s adaptací kultovního sci-fi románu Orsona Scotta Carda Enderova hra. Jenže všichni víme, jak to dopadlo s jeho posledním filmem Poseidon. Už po premiérovém… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama