Lord Norton a sluha James (TV film)
Komedie / Krátkometrážní
Slovensko, 2002, 15 min
Paľo KorecHrají:
Marián Zednikovič, Stano DančiakObsah
Úsmevné miniaktovky o skrachovanom a senilnom lordovi Nortonovi a o jeho vernom a dobráckom sluhovi Jamesovi. (oficiální text distributora)
Rex Mundi
Zvukový Lord Norton a sluha James bol kult. Kedysi dávno som mala 3 kazety, jednu mi dokonca niekto šlohol, keď som ju na zájazde nechala pustiť v autobuse, taká to bola pecka :-) Z tohto televízneho "počinu" som videla kúsok, teraz v roku 2008 a bolo mi ľúto... ako tieto dve skvelé postavičky skončili. Pri takom úbohom statickom spracovaní vyšla snaha oživiť Lorda Nortona na obrazovke úplne nazmar. 1* za staré známe slovné gagy.(26.5.2008)
mrksik
Na Slovensku sa netočia filmy. Po vzhliadnutí tohoto "diela" mám chuť dodať "vďaka Bohu". Nie som si teraz celkom istý, či som ja taký ignorant a všetci ostatní sa pri sledovaní tak náramne bavili, alebo len chceli oceniť krajinu vzniku. Bolo to morbídne, animované predely nestáli za nič a výpovedná hodnota bola nulová. Aspoň keby to bolo vtipné. Nikto mi nenakecá, že na Slovensku nie je niekto schopný využiť tých ponúknutých pätnásť minút lepšie. Takto mi to príde ako premárnená šanca. Jedna hviezdička za Stana Dančiaka, aj keď asi len z úcty k nemu.(28.10.2007)
klúčik
Krásna spomienka na Mariána Zednikoviča a bohužiaľ chorého Stanka Dančiaka..60%.(29.11.2010)
STina1
Mám radšej audio verziu, ako toto spracovanie. Mám rada príbehy Lorda Nortna a sluhu Jamesa, obľúbila som si ich, keď som ich počúvala z "magneťáku", ale na druhej strane, Zednikovč a Dančiak sú páni herci, ktorí vždy navodia úsmev na tvári.(4.1.2010)
DETTO1976
Úžasný anglicky humor v slovenskom prevedení.(23.5.2011)
tomala4
odvar z odvaru z rozhlasovej verzie..(4.1.2010)