Veronika, prostě Nika (TV film)
Rodinný
Československo, 1980, 65 min
Libuše KoutnáHudba:
Petr SkoumalObsah
Veronika je veselá, živá holčička s velkým osobním kouzlem, jemuž jen málokdo dokáže odolat. Milovnice zvířat, nadaná výřečností, s níž dokáže každou svou nezbednost svést na staršího bratra, má doma i ve škole "zelenou". V jejím příběhu, který plyne lehce a v humorné poloze, dochází pojednou k dramatickému zlomu. To ve chvíli, kdy Veronika uteče v noci z domova, aby se setkala s neznámým mužem, který jí slíbil malé štěně... (oficiální text distributora)
flanker.27
Trochu moc schématickej film vhodnej hlavně pro školní představení a následnou přednášku (to neříkám jako zápor). Věta "Hňoucej Venoušku hňoucej" se stala v naší rodině stálicí.(19.3.2010)
triatlet
Příběh, který by měl vychovávat. Veronika (Michaela Kudláčková) nenechala žádného psa bez povšimnutí. A to se jí málem vymstilo. Karel Augusta zase v roli padoucha.(29.12.2008)
Phobia
Výchovný film pro děti aneb nemluvte s cizími lidmi a už vůbec s nimi nikam nechoďte. Film je poplatný své době, ale jistě by měl něco říct i dnešním lidským mláďatům. Na mě kdysi zapůsobil (kniha zrovna tak) a moje sestra dodnes nesnáší Karla Augustu, zahrál soudruha pedofila skutečně přesvědčivě:-). Filmové kvality celkem nic moc, dnes už se tomuhle snímku vyhýbám, ovšem za účinné varování ponechám mírný nadprůměr. 55%(21.9.2009)
fuckme
Docela mi je líto, že po revoluci to šlo s rodinnými filmy z kopce, jak v kinech, tak v televizi. Co na tom, že šlo vesměs o předvídatelné moralitky či snímky s příkladnými charaktery. Právě cit vtělit se do dětské duše, vést herce a mít čuch na talenty povyšuje i sebehloupější příběh na příjemnou podívanou, hlavně na ranní probuzení. Veronika sice nepatří mezi špičku, ale díky živelné Kudláčkové, neotřelé tématice i snaze vykreslit hrdinku ne zrovna jako sympaťačku jde o dobrý průměr, který v závěru může pro děti hraničit s thrillerem.(18.8.2009)
hygienik
Škoda toho záveru ako z Majora Zemana, bez toho to mohlo byť pozitivistické.(16.9.2010)
Radim
"Hňoucej, Venoušku, hňnoucej."(6.7.2005)
klúčik
Tento film je určený pre deti , aby si dávali pozor a prišli na to , že nie všetci ľudia sú dobrí....50%.(28.10.2010)
Šimpy
Brrrr!(14.7.2008)
MaryLynn
Kvůli tomuhle filmu jsem se musela učit mít zas ráda Karla Augustu. Výchovný film..(21.5.2011)
Tominecek
Scénář Jaromíra Kolárová. Hlavní cena v kategorii televizní hry pro děti, Cena za nejlepší dětskou roli M. Kudláčkové - festival televizních her Plovdiv 1981.(21.2.2009)
sharka.68
Blboučká Veronika, jak já tu holčičku nesnášela, v tomto filmu obvzlášť. To Poslední propadne peklu, to byla jiná šťáva(18.8.2009)
zla.ovce
Film, ve kterém neposedné děvčátko Veronika (prostě Nika) miluje zvířata a zlobí svého staršího bratra. Díky její roztomilosti jí všechno prochází až do chvíle, kdy se její životní cesta skoro až osudově protne s místním pedofilem. Věřím, že poslední čtvrthodina musí vyděsit nejedno dítě. To byl asi i záměr tvůrců - varovat příliš důvěřivé děti před zlem. První filmová role mé oblíbené dětské hvězdy Michaely Kudláčkové.(3.3.2010)
lake-lake
škoda toho talentu(28.11.2010)
honzic
Na zavzpomínání na staré časy dobrý film, ale jinak slabý scénáristicky, ale také herecky. Nezachrání to ani Brabec s Janžurovou. Naivní holka je opravdu hodně praštěná a nakonec vše skončí happy endem. Pro jedno zkouknutí dobré, ale nic víc. Hodnocení: 55 %(23.10.2009)
Mykhaluu
Kdyby někoho zajímalo, proč mám rád pana Augustu! ;-)(24.12.2009)
Danulinda
Film, u kterého se budou dospělí nudit a děti bavit. Scénář bez náboje, avšak s dobrými hereckými výkony.(25.1.2010)
rigby
Prvoplánovitý výchovný film o tom, že malé holčičky nemají věřit neznámým velkým pánům, i kdyby slibovali třeba ježka. Ale vzpomínám, že jako malému se mi tenhle film líbil.(10.1.2011)