Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na královských dvorech panují různé zvyklosti. V tom našem království připisovali ohromnou důležitost velkému nosu. Když se totiž „urodil“ zrovna na princově obličeji, rozhodla se celá královská rodina považovat velký nos za znak krásy a vznešenosti. Když se chtěl princ (L. Vaculík) oženit, paní královna (V. Galatíková) vybírala adeptky mezi nejnosatějšími princeznami. Princ se však zamiloval zrovna do té, co měla nosík docela malý. V této pohádce podle F. Hrubína ale nejde zdaleka jen o krásu. Na frak tu dostane princova domýšlivost a potrestána za své kousky bude i mladá čarodějka (V. Jeníková), která se chtěla stát princovou ženou a princeznu Liběnu (J. Paulová) začarovala… (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka, která obsahuje mnoho atributů, které se mi v pohádkách vždycky líbily. Pěkné kostýmy, portréty herců (jak dlouho jsem věřila, že ty obrazy jsou opravdu portréty princezen, princů, králů ...), čelenky a perlové ozdoby do vlasů a v neposlední řadě bonbóny v plechové krabičce. Ono v pohádkách je to vždycky rozdané tak, že nakonec prince dostane ta hodná, uvědomělá občanka, ale jak by člověk neměl pochopení pro tu vychytralou dívčinu, která je mnohem zábavnější? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Slabší pohádka, která je laciná, má pár dobrých nápadů a i se člověk zasměje. Je to takový poloviční film, vzhledem na krátkou stopáž. Pobaví jen jednou. Podprůměr prostě. Nic víc od toho nečekejte. 39% = ** ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Knižní verzi mám rád, tam tak nějak ta namyšlenost, prozření a poselství o tom, že nemáme namyšleně soudit druhé, když mají jiné názory, skvěle působí. Tady si pro sebe nejprve vše krade Veronika Jeníková coby vdavek chtivá divoženka, přičemž Paulová si hraje na cudnou a cudně se usmívající holčičku, což jí popravdě jde asi podobně jako kdyby Hrubešová hrála jeptišku, a Vaculík je standardně vykulený. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Nic moc rozprávka o jednom království, kde všichni mají velké nosy. Princ (Vaculík) si vybírá mezi dvěma princezny. Jedna se jmenuje Brusinka a druhá Liběna. Viděl jsem to teprve dnes, v mých 23 letech. Možná se někomu může zdát mé hodnocení scestné tím, že dvě hvězdy dávám z pohledu dospělého člověka, ale upozorňuji, že tomu tak není a když sleduji pohádky, tak o nich hodně přemýšlím a snažím se je hodnotit i z pohledu dětského diváka. Zde tato pohádka je takříkajíc o ničem. Hemží se to tam jen dlouhými nosy. Jediným kladem je její velmi krátká délka. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nechci být vílou !!" - "To je dobře, protože ty bys mohla být jedině polednice nebo jezinka !! Znala jsem jednu ochechuli, ale i ta pořád vypadala líp než ty.." ;) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Docela milá pohádka s jednoduchým přímočarým dějem. Kulisy i kostýmy byly povedené, stejně jako herecké obsazení. Jen princezna je ve skutečnosti skoro o 8 let starší, než princ. Maskérky se vyřádily na nosech, holt když byly v módě, nedalo se nic dělat. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Identické s pohádkou O princi Bečkovi. Princi s pořádným frňákem se celý královský dvůr přizpůsobí a nosatost se stane módou. Jenže pak se zamiluje do princezny, která má nosík ordinérní. A do toho se jedna víla rozhodne, že by radši byla královnou a za pomoci kouzelných cukrátek promění princeznu Liběnu v muškát. V obou pohádkách mají antagonistky alespoň trochu ctižádosti, obávám se, že princezna Liběna mi připadá dost mdlá. Nu ale proti gustu... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Průměrná, možná malinko lepší než průměrná zábavná krátká pohádka v rozumných kulisách. Naštěstí to mělo rozumnou minutovou stopáž, takže příběh o víle, která se chtěla stát princeznou a pomáhala si čarodějnými cukrátky, nezačal nudit dřív než skončil. Nic objevného, ale na nedělní poobědovou siestu dobré. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

taková ta klasická studiovka pro nedělní dopoledne. Bohdalová hraje vlastně dobrou čarodějnici, nazvat to kmotřičkou vílou je opravdu neotřelé (ono už vůbec to spojení, víla a kmotřička - může vlastně víla zestárnout?). Vlasta Janečková si do pohádky opět propašovala manžela, tentokrát v roli malíře, propojujícího příběhové linie. Ale to jeho jméno, Brandlík, to má být jako malý Brandl? ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

"On mi ten nos bránil v rozhledu!" Pro mě příjemná, krátká, klasická (předloha: František Hrubín) pohádka. Příjemné televizní zpracování se spoustou portrétů princů, princezen, králů a královen s dlouhými nosy i bez nich... Zajímavý komentář: Jezinka.Jezinka. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Vlasta Janečková prostě takhle točila televizní pohádky - téměř všechno co vzala do ruky (a že toho bylo) je ukázka televizní šedi a jisté, aspon pro mě, posmutnělosti . Pochybuji dost o tom, že by se dětem některá z Janečkovou režírovaných pohádek některá doopravdy líbíla. A můžete tam obsadit koho chcete (zde Bohdalová dělá marně co může) ,lepší to nebude. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Slabá televizní pohádka, v níž se skrývá něco originálního tak leda ve velkých nosech. Hercům stačilo deset minut v maskérně, oblíct si šaty a mohli jít na plac. Hlavně Vaculík s tím nosem vypadal strašně. Ještě že si vybral tu Paulovou, která jej neměla. [413. hodnocení, 21. komentář, 50%] ()

Reklama

Reklama