Výbornej seriál z doby totality, ale tak nějak bohémsky "mimo", ze kterýho mi v první řadě bleskne hlavou Kukura v "roleťákách", což mu děsně slušelo... takže to nejdůležitější :-))(1.7.2005)

Pamatuji si z toho snad jen jeden nezapomenutelný kousek o seznamování „ Já jsem krásný, doktor Krásný. Já jsem šťastná, Eva Šťastná“(1.7.2005)

Kdysi populární seriál o lékařích, kteří nemyslí jen na pacietovo zdraví, ale taky mají spoustu mezilidskýchroblémů. Jejich počet je tak velký, že se ztěžka vlezl do těch několika dílů, které seriál má. ***Jako pomoc pro slovenské herce došlo k posile z české strany - Slávka budínová, Petr Čepek aj.***I dneska jsou tací diváci, co vydrží takový seriál sledovat a bavit se.(29.6.2011)

Nebojím sa povedať, že je to najlepší slovenský seriál. Mimochodom, exteriéry nemocnice boli natáčané vo vtedy novej nemocnici v Zámockom parku v mojich Malackách ( pri Bratislave ).(15.5.2007)

Excelentná prvá časť točiaca sa prevažne okolo živočíšneho Ruda, ktorého si výživne strihol Juraj Kukura. Akonáhle sa ale Rudo stratí z obrazu, sú S.&N. len ťažkým komunistickým klišé, kde mladí nevedia ako žiť a dospelí chŕlia jedno múdro za druhým. "Peter, nezačínajte v živote pričasto. Všeličo sa Vám nepodarí dokončiť. A nikdy nezabudnite žiť!" alebo "Mysli na to, že to bude Tvoj kolega. A Ty už nie si vyplašená maturantka, ale budúci chirurg." Nostalgicky herecké hviezdičkovanie.(29.10.2010)

Na Slovensku sa moc seriálov, na ktoré sa spomína nenatočilo. Tento k ním ale určite nepatrí. Seriál zaujal už výborne napísaným scenárom, ale hlavne obsadením hlavných postáv. Juraj Kukura sa stal "slávnym ako RUDO" Mňa osobne zaujal aj Dr. Krásny ( Martin Huba) ale aj Vladimír Můller, ako riaditeľ továrne a otec Ruda. Je to poctivo urobený film. Dávam 80%.(20.1.2006)

Seriál, ktorý bol v dobe svojho vzniku dosť populárny, a zdá sa, že v posledných rokoch po každom uvedení v STV sa jeho popularita opakuje. Milan Kňažko bol ako herec milovaný národom, o Milanovi Kňažkovi ako politikovi sa to už ale tvrdiť nedá.(11.6.2009)

Dovolím si tvrdiť,že toto je najlepší slovenský seriál.Možno ešte Jakubisková Teta...Nenajdete tam vo výklade žiadne uvedomelé heslá,namiesto toho Rudo pekne provokuje svojim Jaguarom.(18.2.2006)

Na to, že seriál vznikl v polovině 70. let, je až s podivem, že se v něm ani v nejmenším nezračí nic z někdejší vládnoucí ideologie. Je však třeba mít na paměti, že na Slovensku bylo v období normalizace ovzduší v kulturní sféře daleko svěžejší, a to díky tehdejšímu ministru kultury Miroslavu Válkovi. Plejáda skvělých herců, scénář, režie a v neposlední řadě též osobitá hudba Luboše Fišera činí z tohoto seriálu patrně jeden z nejlepších (společně s Lutherovým Lekárom umierajúceho času), jaké slovenská kinematografie má.(10.12.2010)

Po prvním díle.(23.8.2010)