Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 2

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (958)

Lima 

všechny recenze uživatele

Neil Marshall (pozor do budoucna na tohle jméno!) prodělal nějaký záhadný přerod a po nevýrazných, neřku-li špatných Dog Soldiers natočil malou žánrovou chuťovku, udělanou pro radost hororovým fandům a pro zapocení klaustrofobikům. V první půli precizně, i za pomoci skvělých (!) sympatických neznámých hereček, buduje napětí, vyplývající spíš z nepříjemných klaustrofobických pocitů a tušení něčeho zlého, druhá půle se pak zvrtne v nekompromisní krvavou řežbu. Už v Dog Soldiers v pár místech Marshall ukázal, že lekačky ovládá, ale tady svojí schopnost rozvinul do naprosté do-ko-na-lo-sti. Párkrát jsem sebou opravdu infarktově škubnul. Výsledný dojem přesto dokonalý není. Zamrzí pár fatálních logických lapsusů, jako např. skutečnost, že slepé jeskynní stvůry vůbec nereagují na teplo, i když procházejí pár centimetrů od hořící pochodně. Také přerod jedné z hrdinek do až jakéhosi terminátora se specializací na boj s cepínem :o) není příliš uvěřitelný a pošlapání pozitivní divácké katarze v závěrečných nekolika sekundách je až téměř na facku. Přesto hororovým fandům doporučuju a pozor, je naprostou nezbytností vidět tenhle film v úplné tmě, jinak z filmu nebude mít divák zhola nic. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack David Julyan: 1. Opening ,2. White Water Rafting ,3. Nightmare In The Hospital ,4. The Mountains ,5. Drive To The Cave ,6. Into The Cavern ,7. Down The Pipe ,8. The Tunnel Collapses ,9. Crossing The Crevasse ,10. Cave Paintings ,11. Sarah Sees A Crawler ,12. The Bone Dam ,13. Reunited With Juno ,14. Sarah Makes A Torch ,15. Sarah Finds Beth ,16. The Lair ,17. Juno Climbs ,18. The Crawlers Attack ,19. The Descent ,20. Alone, ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Horror THE DESCENT je pánem Horrorů. Byl jsem z něho posr... strachy. Byl jsem sám doma, kolem půlnoci, ležel jsem v posteli s tříštivou zlomeninou bércové kosti. Noha mne bolela a já nemohl spát a tak jsem si pustil "The Descent". Měl jsem hrůzu v očích a děs ve tváři. Hlavně když se tam ta jedna žena zasekla a nemohla ani tam ani zpět. A když si druhá zlomila nohu a měla otevřenou zlomeninu, musel jsem si vzít prášek. Má noha mne šíleně rozbolela a já cítil stejnou bolest, jako ta žena v horroru :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snaha o velmi působivý horror s dobrým začátkem, melodramatickým středem, který bohužel nudí víc než je zdrávo a končí až poetickým "zmrtvýchvstání"(není to spoiler uvidíte a pochopíte ;). Režisér kvalitně využívá všech výhod ala malá jeskynka a herečky se snaží dokázat, že mají na víc než se před kamerou svlíknout a nahodit úsměv. Velká škoda, že si to holky mysleli. Potvory s kterými se nakonci "seznámí" ve mě vzbudily pár úsměvů. Ukažte mi ženy v jeskyní, které by tam vydržely dýl než hodinu a ukažte jak by se těmhle potvorám bránily, ale nechme to být. Všude jsou chyby a kdyby tento film nebyl z části nudný a vy se nemodlili, kdy konečně z tmy něco vyletí a usekne to hlavní hrdince hlavu, možná by šlo o velmi zajímavý a kvalitní horror. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

pokud byl tento film natočen, aby odrazoval od vstupu do pochybných děr (né v případě, že je dírou myšlena kvalitní IV. cenová..), pak v mém případě splnil účel dokonale.. nikam nepolezu..:) páně d-corsovo srovnání s kostrounama mi přijde docela na místě, i když vaterland sám o sobě byl daleko zábavnější.. prostě omáčka kolem něj mi přišla daleko chutnější..;-) a ještě si dovolim malý dovětek - jsem ráda, že i ve filmu mají holčičky podobnou mluvu jako já.. takže: to mě poser..:)) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Natáčanie prebiehalo vo Veľkej Británii a v Pinewood Studios. (Danny88)
  • Pre potreby natáčania bolo postavených celkovo 6 sád jaskýň. (MikaelSVK)
  • Pracovným názvom snímky bolo označenie Crawlspace. (MikaelSVK)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama