Reklama

Reklama

Pád do tmy

Trailer 1

Obsahy(1)

Rok po kruté a tragické nehodě se šestice kamarádek opět vydává na každoroční dobrodružnou výpravu - tentokrát do odlehlé části Appalačského pohoří, aby podnikly sestup do jeskynního systému. Uvnitř jeskyně je náhle zasáhne pohroma. Kameny uvolněné při sesuvu zatarasily jediný východ a uvěznily je uvnitř. Skupina se po neshodách dělí a každá z dívek se modlí, aby našla nějaký jiný východ. Je tu ale ještě něco jiného, co na ně v podzemí číhá - neznámý druh velkých humanoidních nestvůr, které se dokonale adaptovaly na život ve tmě. Představa, že se brzy stanou kořistí příšer, v dívkách probouzí ty nejprimitivnější pudy a nutí je dělat úplně vše, aby obstály v totálním boji s nepopsatelnou hrůzou, která útočí bez varování, znovu a znovu a znovu. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 3,5 milionu britských liber. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 26 milionů dolarů, součet těch celosvětových pak dosáhl 57,1 mil. (NIRO)
  • Ve filmu nejsou žádné reálné jeskyně. Všechny byly uměle postaveny pod vedením scénografa Simona Bowlese v Pinewood Studios. (TomikZlesa)
  • Film vznikal pod žertovným pracovním názvem "Chicks with Picks" (Baby s kladívky). (TomikZlesa)
  • Představitelky hlavních rolí trénovaly v horolezeckém centru v Derbyshire. (TomikZlesa)
  • Pro natáčení byla vyrobena figurína herečky Nory-Jane Noone (Holly). Po dokončení filmu si herečka vzala její hlavu a nastrčila ji do mrazáku své matky jako kanadský žertík. (hot_spot)
  • Režisér trval na tom, aby podzemní bytosti ("crawlers") ztvárnili profesionální herci, protože chtěl, aby každý z nich dal své postavě osobitý charakter, ačkoli se mnozí z nich objeví v hotovém filmu jen na pár vteřin. (hot_spot)
  • Verze plakátu s ženskými siluetami poskládanými do obrazce je inspirována fotografií Phillipa Halsmana s názvem "Salvador Dali In Voluptate Mors". Stejný motiv byl využit i pro plakát k filmu Mlčení jehňátek (1991). (hot_spot)
  • Pre potreby natáčania bolo postavených celkovo 6 sád jaskýň. (MikaelSVK)
  • Pracovným názvom snímky bolo označenie Crawlspace. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo vo Veľkej Británii a v Pinewood Studios. (Danny88)
  • Pôvodná britská verzia má odlišný koniec ako americká. (rudeboy)

Související novinky

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

Šerif Kurt Russell versus kanibalové

04.11.2012

Z Nespoutaného Djanga, kde měl hrát DiCapriova sadistického poskoka, se na poslední chvíli vyvlekl, ale na Divoký západ přece jen vyrazí. Zahraje si totiž šerifa v údajně extrémně brutálním… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Reklama

Reklama