Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na letecké základně „ochránců“ vzdušného prostoru je stále rušno. Elitní piloti střeží, trénují a milují. Během letecké přehlídky zmizí z dosahu radarů jedna ze stíhaček. Vojenská kontrola vyšle do zóny, kde byla naposledy spatřena, dva zkušené piloty Marchelliho a Valloise. Když ale ztracený stroj objeví, dostanou zcela nečekaně příkaz k přistání. Při náročném manévru zaútočí pohřešovaná stíhačka na jednoho z nich. Začíná vojenská operace, při které se piloti snaží získat ukradený stroj a zabránit tak teroristickému útoku. Letecká akrobacie, bojové scény v oblacích a přátelství na život a na smrt je společným jmenovatelem této napínavé podívané. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

fallangell 

všechny recenze uživatele

Nevim co se zde vsem nelibi, ale u me tenhle snimek rozhodne nevyhorel. Opravdu skvele sceny ve vzduchu jsou pospojovany pribehem, ktery neni nejgenialnejsi, ale co lepsiho se da vymyslet pro hodinu a pul filmu o letadlech. Je pravda ze eroticke sceny nedosahovali ani po kotniky americkym sourozencum, az vse lehce musel zachranovat sex apeal herecek, ale co na tom, kdyz jde prece spise o sceny mimo zem. A ty jak uz sem napsal na zacatku se navysost povedly. Skvely odpocinkovy film lehky na premysleni s dobrym pocitem na konci. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky překombinovaná hloupost, v níž je všechno, co by asi v podobných filmech mělo být - rychlá letadla a jejich piloti, nakopávající fyziku i logku mezi půlky, svůdné pilotky dráždící jejich kniply a řízné kytary, které tomu mají dodat šmrnc. Bohužel je to poslepováno zcela bez stylu a i na letecký film je to překvapivě nudné a hloupé. Ve Francii možná jasají, že mají svůj Top Gun, ale mám za to, že zbytek světa zůstane sedět na zadku bez sebemnšího údivu. ()

Reklama

Slavomír 

všechny recenze uživatele

S komentármi urazených nesúhlasím a priznávam. Som jedným z tých v Blokbasteri spomínaných "veľkých chlapcov s kopou plastikových lietadielok na poličke". Bol som modelárom, absolvoval som let v stíhačke ( už nikdy viac!!! ) a snímky s takouto tématikou mám rád. Dej je totálna rutina, miliónkrát prevarená, sem tam reklama na Ipod a tvrďácka póza. Čo ma dostalo a moje hodnotenie vytiahlo na 4*? Dokonalé zábery nebeských strojov, také krásne a poetické, ako v žiadnom inom, mnou videnom filme. Akcia na púšti, je síce veľmi kratučká, ale o to excelentnejšia a nadupaná. V kine som sa bavil, pri DVD som striedavo stískal play-rewind. Zvláštny film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Stíhačka za 40 mil. eur, závod Mirage 2000 proti F-16, snaha o vytvoření napodobeniny Top Gun. Bohužel jen v klišé záběrech, protože děj a dialogy jsou podstatně trapnější. Reputaci trochu napravují záběry ve kterých hrají hlavní roli stroje, protože DTS ke stíhačkám opravdu patří. I to někomu může stačit ke štěstí.... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od takovyhleho druhu filmu clovek neceka zadny veledilo, spis blbost, ale zabavnou. Bohuzel tentokrat se to moc nepovedlo. Ono ani reziser neni zadnej frajer a krome slusnyho Taxi natocil jen picoviny. Ve filmu je docela dost "akce v oblacich", jenze vsechno je to takovy beze stavy a furt dokola to samy, ze to i docela nudi, ackoliv to neni natoceny nejhur a hudba hraje svizna. No a to je vyplneny vcelku slusnym pribehem, kterej se ale postupne nak divne rozplizne, ze uz na sebe sceny ani nenavazujou. A ten tomu na zabavnosti dvakrat neprida. Jinak herci jsou az na par vyjimek nic moc a dve sexy pilotky nakonec nic poradne nepredvedou. Ne moc zabavny, s nulovym napetim a casto dost nudny, takze to vic jak za 2* nebude. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení nejnebezpečnějších scénách létaly stíhačky 3 metry nad zemí a přibližovaly se na vzdálenost pouhých 30 cm. (lesumir)
  • Snímek za 25 milionů dolarů příliš nerozvířil prach v pokladnách kin, i když během prvních třech dní promítání (18. – 20. 11. 2005) vydělal ve Francii 4 miliony. Po čtyřech týdnech a velkých propadech návštěvnosti měl film na kontě 8,47 mil. dolarů. (imro)
  • Oba dva herci Magimel a Cornillac před natáčením prošli rychlo kurzem pravých stíhacích pilotů. (lesumir)

Reklama

Reklama