Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ředitel společnosti obviněný z podvodu, mentálně retardovaný chlapec, který snědl svou šestiměsíční sestru, transsexuál a postarší intelektuál, jenž zavraždil manželku - tito lidé tvoří osazenstvo vězeňské cely. Když se jednoho dne uvolní kámen ze stěny, objeví přítomní skrýš s deníkem bývalého vězně Danverse, který zde pobýval na začátku minulého století. Deník obsahuje magické formule, s jejichž pomocí se vězňové údajně mohou dostat na svobodu - a takovou příležitost si přece nesmějí nechat ujít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (145)

TO 

všechny recenze uživatele

Je tohle tak hodně dobrý film, že má hodnocení 81%? Ne!, možná je to celkem solidní film, na kulturní úrovni, která hromadě hororů úplně chybí, možná dokáže zaujmout a připoutat k obrazovce. Ale k čemu tohle všechno, když z toho stejnak nakonec vypadla standardní kravina s obyčejným hloupým koncem. Pár zajímavých momentů nezachrání absenci něčeho, kvůli čemu bych tento film mohl mít rád. Přirovnat by se možná dal ke Kostce , ale je horší. Já dávám 45% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To bylo jak rána mezi oči. Francouzské horory mám poměrně rád, ale tohle jsem opravdu nečekal. Hodně hustá psychologická masírka, tajemná kniha a čtyři dost vymazlené a vyšperkované postavy, každá lepší než druhá. Transsexuál opravdu hustej, dement sice trošku průměrnej, ale stačí zmínka o tom, že sežral svou půlroční sestru a běhá mráz po zádech, ředitel společnosti zpočátku jako jediný reálný a nad věcí týpek, ale nejvíc mě zaujal ten starej chlápek, ten jeho ksicht byl dost děsivej. Pouze tohle všechno stačilo francouzům k tomu, aby natočili atmosférou nabitý, místy i strašidelný horor u něhož nevíte, neprokouknete a napjatě očekáváte, co se bude dít v další minutě. Parádní záležitost. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Zajímavá divně zpracovaná premisa která v kontextu s působištěm moc nefunguje. Nicméně abych nebyl příliš kritický z části mi to připomínalo Hellraisera i když pasáže jako gay sex a různých filosofických promluv během filmu mi přišly hodně divné. Jednoznačně se jedná o film který by se prakticky od začátku dal považovat za jedno velké WTF. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Film mne docela zaujal. Transsexuál tomu dodal humor. Ponurá vězeňská cela, čtyři spolubydlící - retardovaný pošuk, který si nachává uřezávat prsty jen proto, aby se dostal na marodku. Transsexuál, který si hraje na jeho mamku a dokonce ho i kojí svými silikonovými prsy, postarší intelektuál, který se nechává transsexuálem obdělávat zezadu. Člověk by řekl, že to spíše bude naopak.... No a jeden vcelku normální chlápek a do toho nadpřirozené úkazy a smrt. To lámání kostí tomu retardovanému pošuku bylo skvělé (pozn. autora). ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Turbo mužatka, dementní blb a rádoby inteligent a nově příchozí normoš. V žádném případě se nejedná o horor ale jen o fantasy, za to luxusní. Vlastně ani ostatní děj který se víceméně netýka záhadné knihy, ale jen věznů samotných není špatný. Absolutní závěr je celkem vydařený a ze židle mě bohužel nezvedl. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na filmovém festivalu Gérardmer v roce 2003 společně s filmem The Gathering (2002) Zvláštní cenu poroty. (Terva)
  • Kameraman tohoto snímku Jean-Marc Bouzou vyhrál v roce 2003 na filmovém festivalu Avignon cenu Prix Vision za nejlepší kameru. (Terva)
  • Před samým natáčením producenta napadlo, že knihy jsou již zastaralé a přemýšlel o náhradě magického deníku za e-book. (Musak)

Reklama

Reklama