Reklama

Reklama

Černý přízrak

  • Česko Zjevení (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Silniční gang vedený fanatickým Packardem Walshem (Nick Cassavetes) pořádá nelegální závody náhodných řidičů. Pravidla žádná nejsou a cenou pro vítěze je vůz, který prohrál. Závody by nebyly tím nejhorším, ale Packard i terorizuje všechny mladé z okolí a nezastaví se ani před vraždou, když mu dotyčná osoba stojí v cestě k jeho majetnické "lásce" Keri Johnsonové (Sherilyn Fenn). Jenže to neměl dělat, protože Černý přízrak (Charlie Sheen) svou druhou šanci využije beze zbytku. A ani šerif Loomis (Randy Quaid) s tím nic nesvede. (monolog)

(více)

Recenze (98)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2,7miliónaTržby USA $3,500,000Tržby Celosvetovo $3,800,000║ béčková fast & furious 80rokov s nebezpečným jazdcom v podaní Charlieho Sheena, ušlo to /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Černý přízrak, jako klasický film ze zaprášených rohů videopůjčovny, příjemně překvapil. Čekal jsem mnohem horší nesmysl, který se bude utápět ve vlastní šťávě lacinosti a béčkovosti. Tu naopak přeměňuje Charlie Sheen na "benzín" pro svého nízkého sporťáka lehce inspirovaného Kittem. Krom toho, cesta za pomstou z onoho světa je doprovázená talentovanými herci (Sheen, Cassavetes, Fenn-ová) budoucnosti. Pro milovníky béček 80-90 let slušná podívaná. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Chercher la femme, takto by se dalo shrnout toto akční béčko. Musím říct, že autíčko je pěkný i dnes, takovej roztomilej sporťáček. Jenže to je tak všechno. Dialogy jsou debilní, doslova debilní jako noha. Příběh, no co o něm říct. Vlastně se jedná jenom o několik epizodek skloubených dohromady, kdy se vlastně neděje vůbec nic. Víc klišé a nelogičností už jsem na jednom místě dlouho neviděl. Dalo by se říct, že je to úplně všechno to špatný z Knight Ridera a Zmije (a je jedno, že Zmiji natočili mnohem později). Hlavní zápletka je, jak už jsem předeslal první větou, žena. Tedy majetnictví hlavního drsnýho záporáka ke křehké krásné dívce, která si ho nevšímá. A tak záporák udělá úplně všechno, aby ji získal. Dokonce zabije i jejího přítele, zrovna když právě skončili své poprvé. Po formální stránce, žádný extra chyby nebo vady tu nejsou, ale všechno je to takový nemastný neslaný, několikrát jinde viděný. Aby se vám ten film opravdu líbil, musí to být srdcovka z dětství. A to pro mě není. Pokud jsem to vůbec kdy viděl (a nechce se mi věřit, že s mým otcem na černo prodávajícím kopie západních filmů bych tomu mohl ujít), absolutně a úplně jsem to zapomněl. A to udělám i ihned, jak dopíšu tenhle koment. Mimochodem, jak by se vám líbil svět, kde rodiče prostě neexistují a z dospělých je tam jenom šerif a jeho pár pomocníků. Kde jediné věci na práci jsou nákup hambáčů v Big Kay's a postávání kolem aut. Vlastně je to ještě trochu hloupější předchůdce Rychle a zběsile. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ten kluk včera mi dal pěkně zabrat. Kdybych ho nezkusil zabít, vyhrál by." Mám rád smysl pro fair play, takže mi "sympaťáci" typu Packarda docela chutnají k večeři. Ale jelikož se mě ještě nepokusili zabít, ani mi ukrást mého rodinného mazlíka, tak ho nechám na starosti Jakeovi, Jamiemu, jeho obrazu, či co to vlastně bylo. Mně se totiž docela líbily ty závody na zvlněné vozovce, servírky na kolečkových bruslích i rezignující šerif. Takže si dám s partou padouchů stylového panáka brzdovky na rozloučenou a pokud se ještě někdy potkám s tímto sci-fi béčkem, tak před ním nebudu utíkat, protože je rychlejší než já. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Je to tak bezelstně a přímočaře blbý, že to člověk musí mít rád. Jedno velké WTF od začátku do konce, kde nedává smysl vůbec nic. A Sherilyn Fenn je kouzelná. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle je spíš film pro puberťáky. Ale když vypnete mozek, tak se to dá brát jako taková nenáročná podívaná s několika spíš podprůměrnýma honičkama a přehrávajícími herci, z nichž značná část vypadá a mluví jako chovanci z Jedličkova ústavu. Těžko říct, kde takový xichty filmaři vyhrabali. Pak tu máme několik romantických scének, při kterých divák může na chvilku zahlédnout i kozy Sherilyn Fenn (ta je mimochodem fakt dost dobrá, což je ve filmech z 80. let docela vzácnost vidět pěknou holku) a snad za zmínku stojí ještě Randy Quaid, který hraje místního šerifa. Pokud jste to neviděli, o nic jste nepřišli. Když na to náhodou někde narazíte, tak doporučuju sledovat to jedině v případě, že je vám míň než 15 nebo jste pod vlivem alkoholu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto typický takový lehký béčko 80tých let, s typickým příběhem, s typickou hudbou, s typickým záporákem a s děsně mladým Charlie Sheenem, co se tam prohání v nejnabušenější káře z filmu a likviduje, sice trošku nudně, ale aspoň nějak, postupně ty zlý hochy z gangu, kerých se každej ve městečku bojí. Neni to špatný, ale rozhodně to nějak výraznější dojem neudělá, snad jen hlavní kočka filmu Sherilyn Fenn je velice pěkně vybraná, ale jinak potenciál Sheena v koženým obleku a s futuristickou brokárnou neni zrovna využitej, což je celkem škoda ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nechutně odfláknutý béčkový videofilm, který je zajímavý snad jen obsazením - začínali tu slavný Ch. Sheen a S. Fenn. Atraktivní může Černý přízrak být snad jen pro vášnivého příznivce motorismu zobrazením automobilového designu a honičkami aut, byť i ty jsou nasnímané neobyčejně stereotypně. Jinak naprostá ztráta času - celkový dojem 15 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pár chabě pospojovaných a dobovými rockovými hity podmazaných nudných atomobilových honiček s autem, které zřejmě mělo být cool, ale mě se víc líbil hi-tech obleček a brokovnice jeho řidiče. Pár výbuchů, zajume jen pestré obsazení. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. Film, který si vůbec nepamatuju, jen si sotva vybavuji nějakého vyhastrošeného pankáče, drsného jako dětský koberec z IKEA a Charlieho Sheena, který byl ten "gůdgej", co v noci dělá moderního Zora Křtitele. Rychlá auta, láska, dobro proti zlu, benzín proti alkoholu, ano, takhle přesně smrděly osmdesátky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Fast & Fatuous. Charlie s ještě zachovalou nosní sliznicí, silniční závody nabušených kár, velké exploze, hořící auta kutálející se ze srázů, holky v plavkách i bez, vypalovačky z 80´ (schválně hádejte, jestli dojde i na Rebel Yell od Billyho Idola), záhrobní přízrak se zdravotními pomůckami od mladého Forresta Gumpa a zajímavé popření faktu, že ve vesnici bývá jen jeden vesnický idiot. Tady z nich vytvořili celý silniční gang.. Potěšily maličkosti jako letmá návštěva pohřebiště letadel v arizonském Tucsonu či zlověstná syntezátorová hudba, kdykoliv se otevřel vystřelovací nůž. Přiznávám, mám pro tato obskurní sci-fi béčka slabost (viz. Silversteinovo The Car z roku 1977), slepě toleruji jejich nepříliš sofistikované scénáře, ale čeho je moc, toho je příliš. Místy mi připadalo, že to točil pankáč Skank, poté co si cvakl ze svého kanystru s brzdovou kapalinou.. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom arizónskom meste poriada partia výrastkov nelegálne automobilové závody. Pravidlá sú jednoduché. Kto prehrá príde o svoje auto. Gangu šéfuje psychotický násilník Packard Walsh. Terorizuje celé okolie. Jednej noci sa tam však objaví "Čierny prízrak" v podobe maskovaného jazdca so superšportovým fárom. Začne likvidovať členov Walshovej bandy. Keď som si po dlhých rokoch znova pozrel tento snímok, vyvolalo to vo mne intenzívne spomienky na časy, kedy som si púšťal filmy na mizernom videorekordéri a VHS kazety s pirátskymi kópiami príšerne nadabovaných titulov kupoval na podivnej burze od kdejakých pochybných kšeftárov. *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Objeví se"Černý přízrak", nastává problém(ti, jichž se týka nic netuší) a taky povyražení pro chásku vedenou nelítostným grázlíkem Packardem a jeho nohsledy, "Gutterboy", např. s věčně udivujícím výrazem Jirky Mádla.:)) "Radši bych Gutterboyovi plodila blbý dítka, než být s tebou", říká Packovi jeho holka a to mluví za vše. Navrch ten super-osmdesátkovej rock-nářez v čele s vyšperkovanejma sporťákama..;) Lahůdka pro znalce žhavých kol!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příjemné béčko o jedné vendetě, která mi připomněla Vránu. Škoda že není nikterak vysvětleno jak se vůbec Charlie Sheen zhmotňuje. Zkrátka mozek nedostane u tohoto filmu šanci ani na okamžik. Film samozřejmě nepůsobí nikterak originálně. Lepší automobilové honičky jsme již viděli a herci jsou místy dost prkení. Černý přízrak spíše ale připomene osmdesátkový nenáročný styl. Nadhodnotím, ale nenudil jsem se. PS: Navíc má film dosti příjemný soundtrack. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Skanku, co to bylo za chlápka?" "To nevim, ale je tajemnej a je nasranej!" Jedno z mnoha poctivých béček z 80. let minulého století. Už když hned v ůvodu vidíte po silnici létat blesky, načež se z nich seskládá Sheenovo auto, je vám jasné, co tohle bude asi za film. Rychlá auta, načesaná hára, dobové vypalovačky a servírky v minisukních na kolečkových bruslích - osmdesátá léta jsou v plném proudu, logika zůstala pod zámkem a nejdůležitější ze všeho je zábava v jakémkoliv skupenstí. Příběh se vlastně moc nelyší od jiných podobně laděných akčňáků z téhle doby a dost se podobá třeba takové "Vráně". Charlieho Sheena sejmou autofilní pankáči (zrovna když si to rozdává se svojí holkou) a on se vrací obdařen nadpřirozenými schopnostmi, aby si to s nima mohl pěkně vyřídit. V čem je ale "Černý přízrak" originální je právě způsob, jakým Sheen posílá parchanty pod kytky. Ten se totiž nespokojil s obyčejnými zbraněmi, ale s každým z padouchů si nejdřív pořádně zazávodí a pak to do něj napere svým superautem, které vybuchne a zase se pěkně složí a jede se dál. Pokud vám filmy založené na podobných premisách nic neříkají a raději si psychicky zaonanujete nad Bergmanem nebo Lynchem, vyhněte se radši Černému přízraku obloukem. Pokud jsou vám ale podobná béčka blízké, budete se slušně bavit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Častokrát mám dilemy, ako hodnotiť nejaké súčasné artové záležitosti, ale oproti dileme, z akého hľadiska hodnotiť podobné guilty pleasure záležitosti akým je The wrath, sa jedná iba o neschopnosť k filmu niečo napísať. Je to zábavné, je to dnes nechcene smiešne, má to slabé triky, je to ultrabéčko, všetci majú hrozné účesy a šaty, hudba je príšerne pateticky rocková. Čo z toho vyplýva? Samozrejme že je to nesmierna zábava a že je to zlé, ale vlastne je radosť to pozerať. Hviezdičky sú irevelantné, takýto komentár by som dal aj k odpadu, aj k plnému počtu. Sú tu bouráky a rebeli, takže nikoho neprekvapí, ako si určite všetci všimnú, že skôr či neskôr musí zaznieť Rebel yell. Asi najlepší song z filmu, ale všimol som si aj Ozzyho. Keď sa bozkávajú, priestor dostanú rockové gýčové cajdáky. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní béčko s příjemným hereckým obsazením, hezkým béčkovým příběhem. Mám rád tyhle typy filmu, takovej mix komiksu a akce. Jen škoda že film je takovej nevýraznej.Sheen v době své slávy rozhodně uměl. Protivníci byly strašný hovada ale nějakým způsobem jsem jim fandil. Celkem obstojné béčko. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Na černém přízraku se dají pochválit pouze tři věci. 1) Příjemné obsazení v čele s mlaďochem Sheenem a krásnou Sherilyn Fenn. 2) Dobové rockové pecky 3) Příjemný béčkový námět. Jenže tím výčet kladů končí, protože Černý přízrak je neuvěřitelně nudný film, ve kterém chabý scénář k sobě pouze spojuje nezáživné auto honičky. Likvidace záporáků příliš originality také nepobrala a pak se chodí pouze od jednoho výbuchu k druhému. Navíc jsem absolutně nepochopil, proč se celý film tváří jako by chtěl utajit, kdo to ten černý přízrak vlastně, což filmu mnohé ubírá. Mohlo se tu více rozebrat hrdinova trauma, zmrtvýchvstání a jeho motivace by byla hned jasnější. Závěrečné odhelmování nemůže nikoho překvapit, protože náznaků k rozluštění této hádanky je dost a ti pomalejší si mohou přečíst obsah tady na čsfd :-) Přijde mi to jako stejná hloupost, jako by se někdo snažil natočit Batmana a celou dobu se vás snažil přesvědčit, že netopýří obránce Gotham City a Bruce Wayne jsou dvě rozdílné osoby a na konci by se vás snažil překvapit opakem, i když by jste skutečnost znali po celý film. Tímto si tvůrci parádně podrazili nohy. Škoda. ()

Reklama

Reklama