Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York 1976: Paul přijíždí k Johnovi na nečekanou návštěvu... Zatímco Paul McCartney je v New Yorku, aby zde odehrál několik vyprodaných koncertů s Wings, celé město je poblázněné spekulacemi o obnovení Beatles. Ačkoliv novináři nabízejí ohromné sumy peněz, nedaří se jim proniknout od života Johna Lennona - izolovaného od světa. Šest let po hořkém rozchodu Beatles, přijíždí Paul na nečekanou návštěvu k Johnovi. Zpočátku trochu odměřený John starému kamarádovi příliš nedůvěřuje. Ale postupně se dávné hořké vzpomínky vytrácejí, a oni se opět stávají tím, čím od počátku byli dvěma kamarády z Liverpoolu. A tak pohrávajíc si s myšlenkou na obnovení dávné legendy, připravují pro svět největší hudební šok všech dob... Film podle skutečné události po všechny fanoušky Beatles! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Wow. Ne World of Warcraft, ale "vau" nebo "uau", podle toho z které části naší krásné vlasti jste. Malá, tichá, skvělá fikce o tom, kdo vlastně byli ti dva nejceněnější entomologičtí úlovci. Je to celkem tragédie, ale opravdu jsem celý film přemýšlel, odkud znám toho chlápka, co hraje "brouka Paula". Když jsem pak tady zjistil, že to je Aidan Quinn, krapet jsem se zastyděl. Ale jen krapet, s některými věcmi jsem to nikdy nepřeháněl;) O to lepší mi přišel Quinnův výkon (a práce stylistů). Možná by bylo dobré říct, že o Beatles vím v podstatě "lemon curry", a případné nesrovnalosti nebo nemožnosti mi tak jsou naprosto skryté - a tudíž naprosto volné u krku. Jestli je to dobře nebo špatně tedy nemůžu posoudit - třeba jde o film, který všem bítlákům chyběl. Něco, co přesně vystihuje ty skvělé hochy. Pro mě je to prostě a jednoduše to, co jsem napsal ve druhé větě, se vším, co se za tím skrývá. A to si rozhodně zaslouží 80%. ()

janek85 

všechny recenze uživatele

Hodně moc povedené zfilmování tohohle setkání. Tady bych chtěl rozhodně moc a moc pochválit hlavní 2 herce. Opravdu to vypadalo, jako by to byl John a Paul... ale zdá se mi, že Harris, který hrál Johna, to zahrál o něco lépe než Aidan ( Paul ). Ve filmu byly i humorné hlášky, kterým jsem se musel smát. Beatles je prostě Beatles, musím dát 5* ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Ako v skutočnosti vyzeralo tých niekoľko hodín, keď sa dávno po rozpade Beatles naozaj stretli bývali "kamoši" Paul a John, sa už nikdy nedozvieme. Filmová rekonštrukcia tohto neobvyklého stretnutia, žiaľ, rezignovala na nejaký širší presah, takže s najväčšou pravdepodobnosťou poslúži najmä pamätníkom beatlmánie: aby zaspomínali a zaslzili. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Televizní, tedy silně konverzační snímek založený na hypotetickém fiktivním průběhu jednoho vpravdě historického setkání... Tvůrci rekonstruují jeden den v životech Paula McCartneyho a Johna Lennona, kteří se po šesti letech od rozpadu Beatles znovu v tichosti a ,,ilegalitě" skutečně setkali v New Yorku, kde Paul byl právě se svou ženou Lindou na turné (aktuálně měl také svou píseň na čele americké hitparády) a John se utápěl v běsech nicnedělání a rozhodoval se, co počít se svým životem, nad nímž se jako temný anděl vznášela Yoko Ono... Nenápadný komorní film, který má ale uvnitř skrytu neočekávanou sílu a v průběhu nekonečného rozhovoru lze skutečně zachytit cosi z chemie vztahu těchto dvou výjimečných muzikantů a lidí... Škoda jen, že nakonec nešli do té Saturday's Night Show...a třeba alespoň jen takhle fiktivně :-) ()

Molly 

všechny recenze uživatele

Navzdory pětihvězdičkovému hodnocení, My dva není bezchybný film. Má hned několik vad na kráse, ať už nepřítomnost beatlesáckých melodií nebo pomalý rozjezd, za to se ale může pyšnit výbornou atmosférou a parádním scénářem. Jakmile sedne Paul za klavír, začne mít film grády, a s každým dalším slovem, každou další scénou, nabírá na velikosti. I přes nedokonalou podobu hlavních představitelů se svými reálnými předobrazy jsem měla pocit, že sleduju skutečného Johna a skutečného Paula a skutečnou konverzaci dvou velikánů o hořké minulosti, neutěšené přítomnosti a nejisté budoucnosti. Pozorovat, jak společně vzpomínají a vyříkávají si staré křivdy, bylo dechberoucí. Co z toho si doopravdy mohli říct a jak blízko měl svět k reunionu Beatles, to vědí jen ti dva. My si jenom můžeme představovat, že to bylo třeba takhle. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Název filmu je převzat ze stejnojmenné písně Beatles z roku 1969. (sator)
  • Během filmu nezazní ani jedna píseň od Beatles. (zigot7)

Reklama

Reklama