Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hercules se vrací do vesnice z jednoho ze svých dobrodružství a je přivítán lolausem. Ten mu sdělí, že se bude ženit a požádá ho, zda by mu nešel za svědka. Oba muži kráčejí lesem a nostalgicky vzpomínají, jak je to dlouho, co se neviděli. lolaus vypráví Herculovi a o své nastávající, která se jmenuje Ania. V tom uslyší na dívčí pláč ozývající se nedaleko obětního oltáře. Dívka jim vypráví, že monstrum zabilo jejího otce, když spolu obětovali bohyni. Hercules zkouší utišit dívku a ptá se, jak by jí mohl pomoci, ale ona se náhle přetransformuje v monstrum. Hercules mu usekne hlavu a myslí si, že je mrtvé. Společně s lolausem odchází, ale když se otočí, zjistí, že monstrum není mrtvé, ale v místě useklé hlavy mu narostly dvě nové hlavy. Toto monstrum je Hydra. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

Radyo 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru fantasy je třeba počítat s tím, že fantazie tvůrců bude občas rozvinuta do neuvěřitelných příběhů a hrdinských skutků. U příběhů s Herculesem je tomu občas také tak, ale místy je děj tak přitažený za vlasy, že děti, probírající právě ve škole starořeckou mytologii, by asi další den v hodině dostaly při zkoušení kouli, neboť by byly dezorientované tvůrčí invencí amerických producentů. Ta totiž dosahuje občas nedozírných mezí a vůbec bych se nedivil tomu, kdyby natočili s Herculesem ještě nějaký další příběh, v němž by stanul jako první člověk v dějinách na Marsu. "Schopnosti" na to rozhodně mají. (Pro ty, kdo nevyčetli mezi řádky nic o tomhle filmu - je to pěkný blábol, ale přežít se dá). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Amazonky sú po mytologickej stránke zaujímavý národ, ale tu ich producent Sam Raimi v príliš vydarenom svetle neukázal. Síce tu hrá Lucy Lawless, ale bacha, nie Xenu! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zásadně neozbrojená štangle salámu, její věrný přítel Tomáš Klus, Řek Zorba muchlující se s Xenou a tlupa divokých sufražetek, co odmítá manželům umývat nohy.. Hmm, první půlku jsem se styděl, že mám penis a pak jsem jen zíral, jak se Plzák Herkules zdatně chopil role manželského poradce. Pokud by mělo být s Herkulem nějaké příště, budu raději devadesát minut upřeně civět na zaschlou skvrnu stejnojmenného lepidla.. Dostat se mezi kmen amazonek Lord Flashheart, přišel by o svůj stojan na ručníky.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Legendární první film, kterým to všechno začalo. Herkules (Kevin Sorbo) se střetává s amazonkami, mezi kterými najdeme symbolicky i Lysii (Lucy Lawless). Vše je na svém místě, Iolaos (Michael Hurst) i Zeus (Anthony Quinn). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nááádherné holky se skvěly v téměř každé minutě tohoto Herkulova dobrodružství. Navíc mi amazonky přišly strašlivě zlé a kruté, a v tomto příběhu jsem Sorbovi držel palce asi nejvíc. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po mnoha letech jsem se znovu podíval na Herkula, na kterém jsem kdysi vyrůstal. Hercules a Amazonky jsou úplně první film... a není to zdaleka takový průšvih, jak bych čekal. Poprvé jsem viděl Herkula v originálním znění, takže mě nejdřív hned pobavilo, že Kevin Sorbo sice pořád vypadá jako chlapák všech chlapáků... ale šišlá. Ne moc, ale minimálně v prvním díle si ještě nějakým zvláštním způsobem šlape na jazyk či co. I přes to působí jako dobrej sympaťák a na roli Herkula (tak jak ho tvůrci zamýšleli) se skvěle hodí. Herkulovo setkání s Amazonkami je asi takový, jak se dalo od tehdejší televizní produkce čekat. Jsou dost sexy a jsou sice poměrně drsné a zabíjejí, ale nakonec odolají nejen Herkulovu šarmu. Řekl bych, že celkově je střet s nimi relativně sympatický - hlavní myšlenka je, že muži a ženy se potřebují a muži se k ženám mají chovat líp a nebrat je jen jako svoje služky. Každopádně regulérní sexismy se tu najdou, ale to hlavně na začátku, kdy se tu zesměšňuje prsatá manželka Iolaea za to, že je hezká, ale jinak úplně blbá a v domácnosti úplně nemožná. Celkově je to taková pohádka pro dospělejší publikum, kdy si hlavně chlapi zaslintají nad pěknejma ženskejma, budou chtít být jako Hercules a dostanou i nějaké to poselství o tom, že mají doma manželce pomáhat. Jo a ještě bych vypíchnul fakt skvělou hudbu. (7/10) ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

První a zároveň nejslabší samostatný film o Herculovi. Ale pořád je na co koukat a účinkuje i Ioalus, jehož postava se bohužel objeví jen v tomto a posledním filmu. Zajímavost: objeví se i Lucy Lawless, budoucí Xena. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První film s Herkulem který jsem viděl nedopadl rozhodně dobře. Na seriál to 100% nemá, a film mě strašně uspával. Sorbo ač se snaží tak to prostě nestačí, navíc příběh není moc košér a tak věřím že režisér udělal co mohl. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kevim Sorbo jako Hercules se stal téměř kultem. Je to podstatná část mého dětství a i když musím říct, že v dnešní době spoustu scén působí dost úsměvně. Rád se na to podívám znovu. Nechápu zde tak kruté hodnocení. Myslím, že obecně tento film/seriál zaslouží úctu pač Kevin působí jako Hercules skvěle a pro mě doteď při vyslovení jména Hercules okamžitě napadne on. Velmi krásná doprovodná hudba Josepha LoDuca, která by se dala také poslouchat pořád dokola.Velmi překrásné prostředí a na tu dobu slušné vizuální efekty. Samozřejmě teď působí již staře a dosti úsměvně. Hercules a Amazonky je první ze série filmů a asi i nejslabší. Nicméně si myslím, že stojí za podívání. :-) ( 75 procent ) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kedysi som to žral aj s navijákom. Mytológia ma bavila. Teraz keď viem o nej viacej, tak sa na toto pozerám a hovorím si WTF. Ale má to takú dementnú dávku nostalgie, ktorá je mi celkom sympatická. A mladá Lucy Lawless na spapanie. Len je to strašne šovinisticko- feministický film. Quinn ako starý Zeus ťažko v pohode. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Stále pozeratelný televízny film v ktorom si zahrala aj Lucy Lawless ktorú poznáme zo seriálu Xena. Tentoraz sa Herkulesovi postavi do cesty monštrum Hydra a amazonky a bude mať plné ruky práce aby ich zastavil. 80 percent. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Solidní start herculovských dobrodružství. Sledovat mladou blonďatou Lucy Lawless je potěšení pro všechny xenofily.. děj malinko skřípe, rozhodně je to ale koukatelné i dnes. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já jsem ten seriál měl kdysi opravdu rád a těšil jsem se na každé dobrodružství Hercules a Iolaus byli skvělá dvojka. Ale vidět tenhle pilotní film po letech, je skutečně utrpení. Digitální triky jsou tragické, ale to se dá odpustit. Jenže on ten příběh je strašně hloupý a nedá se to moc dobře sledovat bez toho, aby se vám dělalo nevolno. Ty body jsou hlavně za nostalgii. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Seriál se Sorbem si z dětství pamatuji velmi dobře, patřil mezi mé oblíbené televizní pořady. O existenci filmů jsem se dozvěděla docela nedávno, první z nich mě ale příliš neoslnil. Nejvíc mi asi vadily pletky samotného Dia s jednou z Amazonek... ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dávám tomu dvě hvězdičky za to, že jsem jako malý měl Herkula v podání Kevina Sorba vážně rád (stejně tak Quinna jako Iolaa) a tehdy mě ten film bavil. Když to vidím dneska po 20 letech od natočení, musím se u toho vážně smát. Amazonky (samozřejmě bez uřezaných prsou) jsou vážně vtipný (hlavně bojové sekvence před zabitím Iolaa) a i když to smrdí feminismem, tak Lucy Lawless je příjemný bonus. Hydra byla taky vtipná, prostě celý je to vtipný. Ale už je to prostě hrozný zpracování. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Amazonky su z greckej mykologie  narod bojovnych zien. Lucku nezakonnu ako Xeniu Bojovnicu som nikdy nemusel. Bill Norton je dodnes  nevyrazny reziser, ktory nikdy nic poriadne nenatocil  : 5 % ()

Reklama

Reklama