Reklama

Reklama

Herkules a Minotaurovo bludiště

(TV film)
  • Česko Herkules v Minotaurově labyrintu (více)

Obsahy(1)

V tomto filmu se s Herculem setkáváme v době, kdy se již zdá, že všechny příšery na světě byly vyhubeny. Z Hercula se stal rolník, starající se o svou rodinu a vzpomínající na staré časy plné dobrodružství. Jednoho dne Hercula navštíví starý přítel Iolaos a spolu se vydávají do Alturie, aby přemohli bájného minotaura. (Stegr)

Recenze (61)

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

...postava Minotaura a motivy na něj navázané jsou vynikající...nápad zapojit ji do kontextu fikčního světa coby Herkulova bratra, je skvělej...škoda, že ta figura není ještě o něco víc propracovaná a problematizovaná ( zejména s ohledem na vinu Dia)............namísto toho se tu totiž vzpomíná a rekapituluje........v určitém ohledu chápu význam rekapitulačních seriálových dílů....mají shrnout dění pro diváka neznalého věci a divákům znalým umožňují tzv. si zavzpomínat na scény minulé a celý seriál si tak nějak shrnout....jenže když ty filmy vidíte krátce po sobě, tak je z toho nebetyčná pruda.... z retrospektiv je nejlepší ta z Ohnivého kruhu - koneckonců scéna konfliktu Herkula s otcem a následný vstup do ohnivého kruhu je pravděpodobně nejpůsobivějším momentem celého pilotního cyklu........... ... trochu z jiného soudku: líbí se mi záběry, v nichž jde přes postavy kouř ( např. na tržišti apod.), vypadají špinavěji, výpravněji a důvěryhodněji z hlediska vykreslení prostředí......ještě jsem se nezmínil o skvělém Anthony Queenovi...jeho Zeus je komplexní, polidštěná postava se všemi klady i zápory ( koneckonců oni antičtí bohové měli lidské slabosti)......jo a nováckej dabing to sice nevhodně zinfantilňuje ( hlavně scény s hromadným komparzem jsou boží :), ale hlavní postavy jsou solidní...hlavně Vladimír Brabec dabuje Dia velmi slušně......závěrem: jsem moc rád, že jsem si tuhle sérku po letech zopakoval a ještě radši konstatuju, že jsem příjemně překvapený...přese všechny nedostatky je tenhle pětidílný cyklus solidním televizním počinem......uvidíme, co seriál...i s ohledem na to, že pětice filmů tvoří uzavřený celek, kde hlavní postava prochází nějakým vývojem.... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Poslední filmové Herculovo dobrodružství zavede našeho hrdinu do legendárního labirintu strašlivého netvora Minotaura. V první půli filmu se Herculovi vracejí vzpomínky a my můžeme vidět nejakčnější a nejlepší scény z předchozích dílů. Úsměvně působí hlavně, když jeho kamarád Iolaos vzpomíná na bitvu s Amazonkami z prvního filmu. Nicméně ti co ho viděli ví, že Hercules vrátil čas a tak by si Iolaos na to vůbec neměl pamatovat. :-) Film zakončuje sérii důstojně a upřímně si myslím, že i v dnešní době se najdou lidé co se na Herculovo dobrodružství podívájí rádi znovu. :-) ( 80 procent ) ()

Reklama

Camel91 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější hrdina z dětství, ten díl považuji za nejslabší z celé série, ikdyž se mi líbí hlavní soupeř, Minotaurus je zobrazený celkem děsivě a škoda že nedostal víc prostoru a furt nám předhazovali nějaký Flashbacky. Kevin Sorbo pro mě navždy zůstane jediným Herkulem kinematografie, všechna čest Rockovi. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Herkules a Minotaurovo bludiště by byl výborným TV filmem a mohl patřit mezi ty nejlepší z pětice filmů, kdyby scenáristé nebyli líní a trochu si pohráli s příběhem. Bohužel se tak nestalo a značná část tohoto ani ne hodinu a půl dlouhého filmu je sestřihem předchozích dílů. Závěr je však výborný a maska Minotaura je luxusní. Je tu však ještě jedna velká BOTA. Nechápu, jak je možné, že Iolaos mohl vyprávět, jak zažil boj s Amazonkami, když se vlastně ani nestal a jediný, kdo si ho má pamatovat je Herkules. Jak už jsem psal - scenáristé jsou v tomto případě líní lemplové. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Piaty a zároveň posledný film o Herkulesovi so Sorbom. Na vtedajšie pomery stále parádne spracované. Nostalgia samozrejme znova účinkuje. Písať o scenári ako o hnoji tentoraz nemá zmysel, pretože tu žiaden nie je. Iba tona flasbackov z predchádzajúcich filmov a jedno bludisko s obludou. Ak by sa vyhodili všetky vstupy do minulosti, ostal by materiál postačujúci na seriálovú epizódu. A to je dosť málo. Všetko ostatné bez zmeny, čiže CGI hnusné ako sa na 90' roky patrí, brakové kulisy, divné handry, srandovné bitky a blablablabla... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Podle legend se Herkules nikdy do Minotaurova bludiště nepodíval, protože Minotaura zabil rek Théseus. (Darth Revan)

Reklama

Reklama