Herkules a Minotaurovo bludiště (TV film)
Hercules in the Maze of the Minotaur
Herkules v bludisku Minotaura
Fantasy / Akční / Dobrodružný
Nový Zéland / USA, 1994, 87 min
Josh BeckerHudba:
Joseph LoDucaPlakáty
V tomto filmu se s Herculem setkáváme v době, kdy se již zdá, že všechny příšery na světě byly vyhubeny. Z Hercula se stal rolník, starající se o svou rodinu a vzpomínající na staré časy plné dobrodružství. Jednoho dne Hercula navštíví starý přítel Iolaos a spolu se vydávají do Alturie, aby přemohli bájného minotaura. (Stegr)
Djkoma
Stále stejný Hercules. Já mít jeho sílu... no radši to nechme, ale tentokrát to na víc než 2* opravdu nemá.(31.8.2006)
tron
Desivý Minotaurus je fascinujúcou postavou, takže jeho crossover s Heraklesom Kevina Sorba stojí za to (plus, ako v žiadnom z piatich celovečerných filmov, predznamenávajúcich Raimiho o rok mladší seriál, ani v tomto nechýba skvelý Zeus Anthonyho Quinna).(5.1.2005)
Faidra
Zabili bráchu, parchanti!(17.6.2009)
Stegr
90% - Hercules mě jako malého dostal, na to se nezapomíná...(20.1.2008)
fcreading
Posledný a asi aj naslabší diel s tejto televíznej tvorby. Ale pozerať sa to dá naviac tu Joals a Hercules spomínajú na časy keď všetko zlo zničili ale nie na dlho pretože im do cesty vnikne Minotaur. 60 percent.(23.6.2008)
Campbell
Trošku slabota, půl filmu se vzpomíná což je dost nezajímavé, pak se kecá což je ještě horší, a nejhorší je že minotaurova maska je tak příšerná že to není snad ani možný. Navíc ostatní toporní herci nemaj šanci zaujmout. Prostě nuda.(21.5.2011)
Davies182
V dávných časech pro mne jako pubertálního teenagera naprosto dokonalý film!(12.3.2009)
CageDepp
Josh Becker udělá pokračování herkulese, ale že polovinu filmu zaplní opakováním z předešlých dílů to mu asi nějak nevadí, že tím může diváka naštvat, ale jinak zbytek celkem ušel.(18.11.2009)
emo
Asi najslabší film celej série! A ten Minotaurus vyzerá otrasne...(10.5.2003)
Iroquaise
...postava Minotaura a motivy na něj navázané jsou vynikající...nápad zapojit ji do kontextu fikčního světa coby Herkulova bratra, je skvělej...škoda, že ta figura není ještě o něco víc propracovaná a problematizovaná ( zejména s ohledem na vinu Dia)............namísto toho se tu totiž vzpomíná a rekapituluje........v určitém ohledu chápu význam rekapitulačních seriálových dílů....mají shrnout dění pro diváka neznalého věci a divákům znalým umožňují tzv. si zavzpomínat na scény minulé a celý seriál si tak nějak shrnout....jenže když ty filmy vidíte krátce po sobě, tak je z toho nebetyčná pruda.... z retrospektiv je nejlepší ta z Ohnivého kruhu - koneckonců scéna konfliktu Herkula s otcem a následný vstup do ohnivého kruhu je pravděpodobně nejpůsobivějším momentem celého pilotního cyklu........... ... trochu z jiného soudku: líbí se mi záběry, v nichž jde přes postavy kouř ( např. na tržišti apod.), vypadají špinavěji, výpravněji a důvěryhodněji z hlediska vykreslení prostředí......ještě jsem se nezmínil o skvělém Anthony Queenovi...jeho Zeus je komplexní, polidštěná postava se všemi klady i zápory ( koneckonců oni antičtí bohové měli lidské slabosti)......jo a nováckej dabing to sice nevhodně zinfantilňuje ( hlavně scény s hromadným komparzem jsou boží :), ale hlavní postavy jsou solidní...hlavně Vladimír Brabec dabuje Dia velmi slušně......závěrem: jsem moc rád, že jsem si tuhle sérku po letech zopakoval a ještě radši konstatuju, že jsem příjemně překvapený...přese všechny nedostatky je tenhle pětidílný cyklus solidním televizním počinem......uvidíme, co seriál...i s ohledem na to, že pětice filmů tvoří uzavřený celek, kde hlavní postava prochází nějakým vývojem....(7.12.2011)
Compadre
Čtyči hvězdy se vztahujou k období kdy jsem tento film viděl naposled a to už je kurevsky dávno. Jo, na kevina Sorba jsem nedal vůbec dopustit.(24.7.2010)
Eldoth
Žádná velká sláva to není ale dá se ,souhlasím s emem neslabší díl serie.(10.3.2007)
corpsy
Televízne filmy s Herculesom, podobne ako aj neskôr televízny seriál, ponúkajú excelentnú fantasy zábavu s výbornou technickou stránkou.(13.3.2011)
zdeny99
V mých tak dvanácti letech patřila pětice filmů o Herkulovi k mým nejoblíbenějším filmům. Zapřínila to spousta triků, masek, příšer, akcí a dobrodružství. S odstupem času již jsou tyto filmy průměrné. Tohle platí i o Minotaurově bludišti. A u něj dvojnásob, protože mám pocit, že tentokrát již filmaři neměli z čeho brát. To říkám z důvodu spousty flashbacků z prvních čtyř filmů, které se v Minotaurově bludišti objevily. Sice ukazují právě to nejlepší z příběhů o Herkulovi, ale antické báje nabízí spoustu dalších zajímavých Herkulových zážitků a také příšer, a z nich si mohli filmaři vzít inspiraci pro oživení tohoto závěrečného filmu celé série. Přesto před deseti lety bych neváhal a dal hned za 4*, ale nyní je to tak na 3*. Protože ani samotný krátký příběh s Minotaurem mě nikterak zvlášť neoslnil.(25.6.2011)
Wishkah
odpad!Minotauros v nějaké Alturii a zabíjejí ho Herkules s Ioláem????(26.1.2009)
plagjoklas
Asi na rovnakej úrovni ako Hercules a Amazonky. Shit kebyže tieto dve šasti nenatočia spravia s toho len pilotnú trilógiu tak by to bola veľmi slušná zábava. fakt veľmi slušná. Ale asi iba pre mňa :)(22.12.2004)
Arach.No
Na Herkula mi nikdo nešahejte. Ať je kdekoliv, vždycky je úžasnej. A filmy jsou jeden jako druhej opravdu dobrý (v mezích možností). Minotaurus sice nic moc, ale nemůžeme chtít všechno.(21.4.2007)
Pasifae
Faidro, tak si to tak neber, rozhodně ne tak, jako já si beru tu idiotskou úpravu, že Mínótauros měl být Diovým synem. Že jsem se spustila s Poseidónovým posvátným býkem, fajn. Ale s vlastním tchánem? To si vyprošuju. Jo a ta hvězdička je za Anthonyho, i když z jeho účasti na tomhle je patrné, že senilita nikoho nešetří.(20.6.2009)
RajAthen
Herkule, do čeho tě zase namočili ti filmaři... Mimotaurus se objeví v nějaké díře, uloví hrst vidláků, pomaže je zeleným slizem a chce ovládnout svět. Hm... (Samozřejmě jsem nevyzradil vše, šokující odhalení má film v rukávu) Jolaos je navíc pořád stejný neschopný ocas, jako byl celou sérii (skutečně bych nechtěl hrát jeho postavu).Ale co, vypnout mozek a zasnít se jako za mlada. Ta tá tadadadá tá tá tadadádádá...(8.1.2010)
Psycho.R
Jedna za kvalitu filmu(což už o něčem vypovídá) a druhou za to, že jsem se Minotaura jako malej bál.(3.1.2012)
| Na levném DVD od: | 20.06.2008 Šíp |
|---|
Související
- Herkules (TV seriál) (1995)
- Hercules v podsvětí (TV film) (1994)
- Herkules a ztracené království (TV film) (1994)
- Hercules a Amazonky (TV film) (1994)
- Herkules a ohnivý kruh (TV film) (1994)
Podobné
- Xena Warrior Princess: The Final Season (video film) (2005)
- Xena: Princezna bojovnice (video film) (2002)
- Mladý Herkules (video film) (1998)
- Mladý Hercules (TV seriál) (1998)
- Xena (TV seriál) (1995)