Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Johnny McBride (Anthony Quinn) je muž bez minulosti – při automobilové nehodě přišel o paměť a všechny své doklady. Když se po dvou letech náhodou dozví jméno svého možného předchozího bydliště, spěchá do města v naději, že objasní svou totožnost. Po příjezdu ho ale čeká nemilé překvapení – tamní policie ho hledá pro vraždu. (ilclassico)

(více)

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Problémom tohto filmu je zbytočná zdĺhavosť a vykonštruovanosť. Ústredné duo je v poriadku, mám však pocit, že keby nebolo nich, o film by nikto nezavadil. Štvrtá recenzia. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Prchký McBride stopuje, po chvíľke sa ocitne na palube auta, ktoré havaruje a on prichádza o pamäť. Keď sa vydá po stopách svojej minulosti, čoskoro zistí, že je obvinený z vraždy prokurátora. Dobrá 50tková zábava, ktorá nebyť kľukatého deja a natiahnutej minutáže, mohla byť skvelá. Hrdina chodí od postavy k postave, klope od dverí k dverám a deju chýba priebežný dramatický náboj. Kvôli čomu sa teda oplatí vidieť? Kvôli drsnému Quinnovi (sadizmom pripomenie Meekera z Kiss Me Deadly), pulpovým momentom (McBride ujde trom nepriateľom za pomoci zápalky) a dobrému finále v sklade (tu si možno zasa spomeniete na The Big Combo). ()

Reklama

rivah 

všechny recenze uživatele

Cynické krimi drama o korupci na maloměstě zachycuje boj a hledání muže bez paměti jeho totožnosti podle misogynského scénáře M.Spillaneho. Slabá režie a film je jen díky Quinnovi koukatelný.(50%) ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Trochu prchlivý Johnny The Kiss Mc Bride po ztrátě paměti zjišťuje, že je obviněn z vraždy a měl by najít svou Věru. Film má atmosféru a situace, ale bohužel občas taky hloupé situace. Člověk nechápe, jak se do nich může tak hloupě dostat a způsob, jakým se z nich dostane, je taky těžko uvěřitelný. Navíc, plakát trefně vystihuje, o čem je skoro půlka filmu, ale to už jsem naznačil na začátku. Škoda, mohl to být celkem dobrý film. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Anthony Quinn pátrá po ztracené paměti a snaží se odhalit pravé pachatele vraždy, ze které je obviněn. Tenhle film mi přišel šíleně dlouhej a nezáživnej. Quinn jen chodil z místa na místo a na něco se ptal a nelíbily se mu odpovědi, co dostával a občas se ho někdo pokusil oddělat. Jediná opravdu luxusní scéna proběhla až ke konci v tom opuštěném skladišti. Ta byla opravdu perfektně nasvícená a hlavně naprosto jiná od zbytku filmu. Víc nebudu prozrazovat. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama