Reklama

Reklama

Americká kletba

  • Velká Británie An American Haunting (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je založen na základě jediného zdokumentovaného případu v historii Spojených států, kdy duch způsobil smrt člověka. V letech 1818 – 1820 v Red River ve státě Tennessee byla rodina Bellů a zejména jejich nejmladší dcera vystavena teroru neznámého původu. Případ byl popsán ve více než dvaceti knihách a jeho stín se nad městem vznáší dodnes. Rodina Bellů se zoufale snažila najít racionální vysvětlení pro hrůzné události kterým čelila, ovšem zcela bez úspěchu. Teror postupně nabýval na intenzitě a duch začal dokonce komunikovat. Zanechal hrůzný vzkaz: jednoho dne budu zabíjet. Až v roce 1998 byl nalezen rukopis tehdejšího místního učitele a rodinného přítele Bellů, který vnáší do případu nová fakta. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle hodnocenií to nevypadá fakt nic moc, ale zase podle trailer tu vypadalo víc než slušně. Podle mě to ale je něco mezitim, od začátku to má fakt vynikající atmosféru a o napínavý a děsivý scény nenií moc nouze, i když je pravda, že ty děsivý momenty nějak zvlášť nevystrašej, ale za to mě to výborně vtáhlo do filmu, jenže čim se blíží konec tim je to horší. V podstatě žádný stupňovaání atmosféry neexistuje a pomalu, ale jistě to míří k dost nesmyslnýmu a nic moc vysvětlujícímu konci, což po dost dobrým začátku a faktu, že to je podle skutečný události dost zamrzí. Ale díky atmosféře tomu trošku přidám ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok ťaží hlavne zo skvelej dobovej atmosféry, pár ľakačiek a dobrej výpravy. Keby nie tohto, film ide do hlbokého podpriemeru, pretože dejová linka je len nezáživný paškvil útočiaci na váš zívací reflex. Koniec sa snaží tváriť hrozne múdro a šokujúco, ale v skutočnosti ide o tak plochú a trápnu pointu až je to celé na smiech. Ani herecké výkony moc neoslnili, možno až na Sutherlanda so Spacekovou, ale tí sa ani veľmi snažiť nemuseli, jednak to od nich dej nejak zvlášť nevyžadoval (takže stačilo zapnúť na polovičný plyn) a tiež čím sú starší, tým sa do hororov hodia viac. S prižmúrenými očami slabučký priemer ako jarný vánok. 50/100 ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Stylový mix dávných dob a duchařského horroru působí velmi dobře a některé momenty jsou hlavně díky působivé atmosféře vyloženě lahůdkové. Věřím, že duchův poněkud chudý arzenál strašících technik není obrazem chudé představivosti tvůrců, ale snahou držet se původního příběhu, tak jak je zachycen ve výpovědích a dalších pramenech. Nicméně občas je to bloudění domem, stoupání po schodech a poletování kolem až příliš natahované. Třeba na úkor vztahu Bella a Battsovou, který mohl být skvělou druhou rovinou. Takhle se bohužel smrskl na pouhé dvě kratičké konfrontace, které ani nedostaly dost prostoru, aby mohly zapůsobit. I když ta druhá měla slušný náběh. Škoda, protože takhle zůstává film jen žánrovou jednohubkou, která nemá čím se na delší dobu uchytit v paměti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Příjde mi to v mnohých směrech dosti podobné Stáhni mě do pekla - dívka/žena je terorizována nadpřirozenou silou a to vše vyústí v (ne)čekaný závěr. Bál jsem se dost, to musím uznat. Všechny hororové prvky zde byly splněny. Temná hudba společně s ponurým prostředím a nečekané zvuky a výjevy. Takže musím říct, že horor to je a celkem obstojný. Akorát jsem se chvílemi vůbec nechytal. Lekačky zaručeny!!! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Taková nálož klišé a nelogického chování postav navěšená na tak trapně ohraný příběh musí dostat do kolen i těžké hororfany. Z cca čtrnáctileté holky v noci něco opakovaně strhává deku a pak ji to tahá za vlasy a ona potom, co se uklidní, se jen převalí a dál spí? Otec, který věří, že přivolal kletbu na svou rodinu, si chce usmířit Boha svou sebevraždou tj. smrtelným hříchem? Chabý scénář a herce, kteří nemají co hrát, alespoň trochu zachraňuje atmosféra, rozumná stopáž a záběry jakoby z pohledu ducha. Ale stejně pro mě největší zábava plynula z vymýšlení nápaditějších variant jednotlivých scén. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Film začíná v roce 2006 v Red River v Tennessee a je vyprávěn jako příběh z dopisu. Klíčový děj se začíná odvíjet od konce roku 1817. (noelcoward73)
  • V jednej scéne roztrhajú bibliu. Tu si môžete všimnúť, že na každej strane knihy je to isté. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo hlavne v Bukurešti a Montreale. (Greenpeacak)

Související novinky

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Reklama

Reklama