Reklama

Reklama

Země krásná neznámá

(seriál)
  • Česko Přežijeme na naší planetě? (více)

Každodenní starostí stamiliónů lidí na této planetě je otázka jak uživit svou rodinu - něco, na co mnozí z nás už úplně zapomněli. Aby se najedly miliony Pařížanů, aby byly zásobeny všechny restaurace, podniky rychlého občerstvení a obchody, k tomu jsou každý den potřeba tuny ovoce a zeleniny, tuny masa a tuny obilovin. Denně se v Paříži zkonzumuje 340 tun chleba a 520 tun masa. A to všechno obstarávají dvě procenta francouzské populace. Neuvěřitelné číslo! Zemědělci, kteří nás všechny živí, tvoří jen dvě procenta naší populace. Před pouhými padesáti lety se ještě každý čtvrtý Francouz živil v zemědělství. S příchodem intenzivního hospodaření se ale náš život převratně změnil. Prudce se rozrůstala velká města a venkov se vylidňoval. Tento způsob hospodaření je ale dnes už přežitý. Už nemůžeme dál pokračovat dosavadním způsobem, protože bylo prokázáno, že škodí nejen životnímu prostředí, ale i našemu zdraví. Musíme proto začít jednat! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Rami 

všechny recenze uživatele

Nízký počet hodnocení tady na CSFD mě u tohoto dokumentu docela udivuje. Vždyť běží na veřejnoprávní televizi - vidět ho může snad každý, a přesto je tu jen 42 hodnocení. I to je důkazem toho, že lidi nezajímají takovéto zprávy, protože jim říkají, jak svým rozmařilým životem ničí Zemi. A ji neničí jen nejbohatší vrstvy, ale téměř všichni. Vše je to jen otázka nabídky a poptávky, otázka rovnováhy. Někde se odebere a jinde něco vznikne. Lidé jsou ovce, které kvůli svému blahu zničí klidně celý svět. Je to smutné, ale je to tak. :-( Dokument jako takový je velmi dobře natočen. Přestože jednoznačně straní ekologickým snahám ochránců přírody, snaží se být objektivní a zbytečně netlačí na pilu. Pro mne jasných 5 hvězdiček. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z dokumentárnych filmov, ktoré môžem pozerať stále dookola a nikdy ma nenudia. Naša zem je krásna, ale pravdou je, že pre mnohých naozaj neznáma. Takto aj potom náš svet vyzerá. Je to z dôvodu, že dnes väčšina ľudí na svete (hovorím o vysokom % obyvateľstva tejto zeme) - bez ohľadu na vek - sa viac zaujíma o sociálne siete, ktoré často aj zdravým ľuďom vymývajú mozog. Potom ďalšia skupina ľudí na svete žije v úbohých podmienkach a potýka sa s chudobou a nevzdelanosťou nielen v rozvojových krajinách a ďalšia skupina ľudí sú politici, diktátori a podobné individuá, ktoré svojim konaním dostávajú tento svet do ešte väčších problémov, pretože priorita sú prachy a moc. Tak niet divu, že naša zem vyzerá ako vyzerá. Niet divu, keď človek je tvor s tendenciou sebadeštrukcie, ktorý hľadá len dočasný zisk a dočasné blaho. Preto je problém dostať oficiálne a zásadne do zákonov využívanie alternatívnych zdrojov energie na najvyššej úrovni, preto sa napríklad priehrady stavajú na miestach, kde treba vyrúbať "štvrtinu " amazonského pralesa v južnej amerike, ktorý nám zabezpečuje 20% kyslíka na zemi a podobne.. Myslím, že nikomu neuškodí, keď si častejšie pozrie programy ako napríklad Viasat, Discovery alebo National Geografic.. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Znepokojujícími informacemi nabitý leč formou i obsahem poněkud nesourodý dokumentární cyklus na palčivá témata... Tak ještě že lidstvo čeká ta zářná a šťastná budocnost, že... - - - P.S. Ovšem za ty "uhlíkaté emise" by zas někdo z blbek na čétéčku zasloužil po papuli. A >intelektuál< Čech to v tom svém pracovním úsilí klidně odplácá, protože co on by se staral, že... Svatá prostoto zase jednou ze Stolice, ano, blbost lidská přežívá, blbost lidská je věčná... °-/ - - - - - (Sledováno průběžně v parné letní soboty leta páně 2011 na >uhlíkovém prostoru< , nekomentář zde nešťastný jako sedmý, 27.8.2011) ()

ejmyto 

všechny recenze uživatele

Zem krásna. No predsa len človek niekedy je tak slepý a nechce vidieť tú všetkú nádheru - ničí Zem. Ničí sám seba. Všetko živé ma na svete svoj zmysel, no niekedy mi príde, že človek, "najinteligentnejší tvor", to nepochopil. Dokumentárny seriál, ktorý informuje o aktuálnych problémových situáciach na Zemi, ktoré sú miestami tak smutné.. Ale zábery sú zase určitým pohladením na duši. 4* ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Tak, ako som si už dávno myslel, plasty nás všetkých zabijú. Najskôr sú na rade zvieratá, napríklad albatrosy, ktorým sa v žalúdku našli golfové loptičky, guľôčky z dezodorantov, plastové sáčky a malý detský plastový samopal. Ľudia prídu na rad neskôr a sofistikovanejším spôsobom. Začína sa to možno v Číne, kde náš elektronický odpad, naše vzácne počítače separujú v neľudských podmienkach a miestne deti majú v tele trojnásobnú koncentráciu ortuti oproti čínskemu priemeru. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama