Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jesli je lidstvo schopno stvořit něco takového, jako tenhle film, který vás donutí se za svou přítomnost v kinosále stydět, pak ano, pak si zaslouží záhubu. Naprosto zbytečná trapnost, dějové hloupá, citově neupřimná s jedním obličejovým výrazem Keanu Reevese na celý film. Chtěl bych zdůraznit, že nejblbější souvětí v dějinách kinematografie "Lidstvo je nenapravitelné, ale dá se napravit." jsem slyšel ve filmu tolikrát, že jestli ho přede mnou ještě někdy někdo řekne, vymlátím mu zuby z huby a narvu mu je do uší ! Multikino Palace Cinemas může děkovat Jennifer Connelly a dobře zvládnutým efektům, že jsem se ovládl a v průběhu promítání téhle ubohosti, neroztrhal plátno. P.S: Mertax máš pravdu, ale příště se radši střetnu s tebou než s jinou civilazací / i když ty si taky jiná civilizace :) / a za to pade tě pozvu na ohřátou vodu:). Jo a ještě máš pravdu s tím dítětem, odpornějšího haranta jsem na plátně snad ještě neviděl. Přivázat ho v Iráku na nejvyšší stožár a na hlavu mu přilepit americkou vlajku, mazánkovi ukňouranýmu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodni film jsem nevidel, takze jsem nevedel co cekat, ale podle traileru jsem se na film docela tesil a nakonec nic moc. Pribeh by zas tak spatnej nebyl, pusobilo to na me jak trosku odlisnej katastrofickej film, problem je, ze vetsinou se tu jen mluvi. Furt se nekdo na neco pta, pripadne Keanu musi vecne nekomu neco vysvetlovat. Nejaky sci-fi prvky tu v podstate zastupuje jen neco malo specialnich schopnosti mimozemstana Klaatua, sem tam zaber na letici, svitici, tocici se a podobne kouli a pak mimozemskej robot ci co, na kterej lidi furt jak blby musi utocit a aspon tu tak vznikne prostor pro neco malo akce. Takze ve vysledku mi film prisel daleko delsi nez tech 95 minut. Aspon, ze herci hrajou slusne. Pomlcim o jejich postavach, kdy tu mame tradicne nejaky rodinny problemy, jedinyho cloveka, kterej veri mimozemstanovi, tupou vladu a podobne. Nejvic samozrejme vynika samotnej Keanu, kterej ma vetsinou kamennej vyraz, ale tady to skvele sedne a proste se mi v roli libil. Connelly podava svuj standartne dobrej vykon, i kdyz kolikrat nema moc co hrat. A potesilo me maly cameo Johna Cleese. Dalsi vec, co mi na filmu vadila, je neustaly omilani, ze se lidi muzou polepsit a na to navazujici zaver, to bylo cely takovy dost smesny. Taky se mi nejak nezdali ty nanoboti, vypadajici jak svaby a uz vubec nechapu, proc se film vlastne jmenuje Den, kdy se zastavila Zeme. Uz jen staci zminit, ze triky jsou skoro bezchybny, ale v kterym takovymhle filmu dneska nejsou. Celkove to je pouze prumer s par zajimavejma scenama a par zbytecnejma kecama, ale Keanu to vytah na slabsi 4*. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Scott Derrickson dostal svou další šanci a tentokrát se moc nepředvedl. Keanu Reeves a Jennifer Connelly jsou snad jediné pořádné klady na tomto filmu. Stylovost z upoutávek se brzy vytratila a druhá polovička filmu je prakticky pouze o mladém Smithovi, který přemlouvá Klaatua "že lidé se dokáží změnit". Vůbec mi nevadilo ekologická myšlenka, ale celý příběh, kdy Klaatu zjišťuje jací vlastně jsou lidé. Je tu mnoho zajímavých nápadů, drobností, ale vše je v podstatě zabito okolním balastem. Krásné oči Jennifer tohle prostě nezachrání a z trailerem skvěle vypadajícího a akčního inteligentního sci-fi je jen snaha o akční sci-fi, díky kterému si lidé uvědomí, co by měli změnit. Třeba příště to někdo zkusí s opět dobrou myšlenkou, pořádně vystavěným příběhem a logickým vyústěním (spoiler: já tak chtěl, aby byl svět zničen, splní se mi to někdy?). ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Skvělá sci-fi ze staré školy (v moc překném vizuálním kabátku) s bohužel typickým závěrem o naději, že se lidstvo může změnit. Původní film jsem sice neviděl, ale Derrickson podle mě výborně vystihl myšlenku a vyznění originálu (určitě se brzy mrknu abych si to potvrdil), který má doslova nadčasové téma. Keanu Reeves navíc obrovským skokem překonal má očekávání, protože jsem si ho, upřímně řečeno, v takové roli nedovedl představit. Pro mě osobě byl nejlepší scénou filmu geniální začátek, který mi atmosférou hodně připoměl VĚC. ()

castor 

všechny recenze uživatele

To bylo tak, když si páni producentští hlavouni usmysleli, že lidstvo si svým lhostejným přístupem už dlouhá léta koledovalo, takže je třeba trochu té moralizující agitky.. Příběh sledujeme pohledem sličné astrobioložky Helen (odosobnělá Jennifer Connelly opět jako inteligentní a samostatná žena bez partnera – a navíc s ukňouraným nevlastním synkem), která je coby elita americké vědy (už tak mladá) povolána ke zkoumání světélkující koule, která se nečekaně zjevila v newyorském Central Parku. Setkání třetího druhu proběhne prostřednictvím vyslance Klaatu, který má Zemi naposledy varovat, že ničí něco, co je ve vesmíru nedostatkovým zbožím. Jenže lidská rasa zareaguje po svém.. Jak jinak.. Keanu Reeves tu zůstává věrný svému úspornému „Neo“ projevu. Předvádí další nepřítomný pohled své bílé tváře a on, stejně jako režisér se scénáristou, naneštěstí vypíchli i přes poměrně komorní povahu díla všechna věčná klišé. Snímek, který je zjevnou poctou stejnojmenné sci-fi klasiky z roku 1951, se navíc rozhodl, že základ vybuduje na atmosféře a dialozích. Jenže chyba lávky, protože už samotná humanistická zápletka není jen sama o sobě natolik nosná (paranoia z konečnosti světa, hrozba sebezničení) a celý tenhle zamlžený projekt nevytáhne z průměru. Napětí nebo mrazení v zádech jsem tu vedle překvapivě skromných kulis a trochy té velkolepé akce hledal marně. Naopak je ale chvályhodné, že snímek Scotta Derricksona není až tak naivní, jak by se dalo čekat. I když je zřejmé, že Klaatu na prostém lidském příběhu zjistí, že lidstvo má i své světlé stránky a vědátorka Jennifer Connelly se tak za nás za všechny hříšníky musí kapánek přimluvit!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Když je Klaatu (Keanu Reeves) na detektoru lži a ptá se zhypnotizovaného agenta na cestu, má v jednom záběru agent ruku na detektoru a v dalším záběru na klíně. (MrAldridge)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama