Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 188)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Takže čerstvě po návštěvě kina můžu konstatovat, že zklamaný rozhodně nejsem. Scott Derrickson zvládl režii lehce nadprůměrně a stejně na mě působil i samotný film.Čím začít? Triky dobré, scénář solidní, ale hluchá a slabší místa se rozhodně dostavila. Nevyhneme se morálním vsuvkám, na sílu vloženým emociálním scénám, která jsou navíc zbytečně oslazené a trochu zahalené patosem. Keanu Reeves zvládl roli mimozemského tvora podle mě klasicky bezchybně, bez přehrávaní a zbytečné mimiky navíc, někdy vyzněly i suché hlášky ;-) Scéna s výslechem, ze sedmiminutového traileru byla do filmu dobře v pasována a já si ji rozhodně užil. Nejvíce mi lezl na nervy Jaden Smith, tady se mi zdál bez naprosto bez hereckého talentu, na rozdíl od jeho jiného filmu Štěstí na Dosah. Konec jsem víceméně očekával. Zážitek pozitivní. 8/10* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film s aktuálnou správou pre ľuďstvo. Vedľa cieľa príbehu zamyslenia sa nad sebou dostávame ohromné vizuálne spracovanie, a hlavného predstaviteľa - Keanu Reevesa, diplomata všetkých civilizácii. Na túto rolu nejestvoval lepší výber. Každým jeho pohybom sa pohlo niečo aj vo mňe. ...Mimochodom Matrix svoju veľkú časť energie čerpá tiež z jeho umenia, a nebyť jeho v tomto filmu, očarili by ma len tie veľké guľe, palantíre ukradnuté z LotR :) |Videno v Palace Cinemas Praha, 12.12.2008| ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Prý hodný mimozemšťan se rozhodne zlikvidovat ekologicky nezodpovědné lidstvo ničící Zemi, které po něm navíc pálí ze všech zbraní, aby se nakonec nechal ukecat k jeho záchraně maminkou s nevlastním černouškem. Hejna mimozemských brouků devastují vše kolem, ale stačí se schovat do otevřeného podchodu, aby se kladným hrdinům dostalo ochrany... Mimochodem - dodatečně jsem zjistil, že snímek byl nominován na nejznámější anti-cenu Zlatou malinu... Trailer: http://www.metacafe.com/watch/1490734/the_day_the_earth_stood_still_2008_official_trailer_hd/ ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Dýchla na mě podobná atmosféra jako při sledování Stroje času (2002), takový ten nepříjemný pocit, že byly udělány věci, které nelze vzít zpátky. A to na mě zabírá. Keanu Reeves je v roli vykonavatele vůle "vyšší moci" velmi působivý, myslím, že byl správnou volbou. Ovšem uvítal bych kompletní překopání či nahrazení zcela odfláknuté a otravné linie macecha, syn a zemřelý otec. Velmi příjemným zpestřením byl krátký výstup Johna Cleese. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $80miliónovTržby USA $79,366,978Tržby Celosvetovo $233,066,978Tržby za predaj DVD v USA $33,161,767 //počet predaných kusov 1,975,664║ Taká neškodná jednohubka, kde je citeľní ten menší rozpočet na menšej rozmanitosti scén než by sme v konečnom výsledku čakali, obsedenie je fajn ale nie úplne využité, postavy vyznejú akosi plocho, príbeh sa nesie v jednoduchej rovinke, bez silnejších záchvevov, posolstvo príbehu bude odovzdané ale vyznie takmer do prázdna, chýba tomu fakt väčšia razantnejšia hĺbka a napätie.... čakal som trošku viac, pôvodní film z 1951 je úplne iná intenzívnejšia káva. /60%/ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Během natáčení se neplýtvalo papírem ani elektřinou. Využívaly se pouze recyklované materiály a produkce jezdila výhradně na bionaftu. (Dines)
  • Kvůli scéně, v níž Klaatu (Keanu Reeves) opravuje složité formulky napsané na tabuli starým profesorem, přizvali filmaři fyzikální experty. Rovnice byly napsány na tabuli tužkou, herec je jen křídou obtahoval. (Pumiiix)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama