Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

miz.

miz. (hodnocení, recenze)

Začíná to vypadat, že tenhle film začíná být aktuální. 

Tenhle konec světa je určitě vlhkým snem všech  klimatických aktivistů - aktivistických teroristů. 

Renie42

Renie42 (hodnocení, recenze)

Mě ten film nepřipadá tak úchvatný, ale jako téma na vyhubení lidstva dobrý. Planetu ať necháme zvířatům a my ať pochcípeme bez elektriky. A postava toho malýho černocha se mi tam zdála úplně zbytečná, takový nesympatický černý dítě.

st3f0o

st3f0o (hodnocení, recenze)

J.O´Neill

Goldbergove variácie od J.S.Bacha. Pri vstupe do domu nám do uška hrá 3. časť - Aria da capo a po tabuľovej scénke Variácia č.1, keby to teda náhodou ešte niekoho iného zaujímalo ;-)

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Si myslím, že daleko závažnější pro lidstvo byl ten výpadek elektřiny, kolik muselo spadnout letadel a hlavně se všechno zastavilo, ekonomika atd....tak to by bylo snad víc destruktivní jak ta hmota :-)

RajmikCZ

RajmikCZ (hodnocení, recenze)

Slušná sci-fi podívaná, která nás určitě naplní onou myšlenkou, že Země není jenom naše..

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

hodně povedený film,bavil mě..a Kennu Reeves zahrál toho mimozemštana na jedničku...80% 4*

tengelei

tengelei (hodnocení, recenze)

Dragg66 -příspěvek z 31.5.09 : Taky jsem už to slyšel. Když přijede cizinec do Ameriky,okamžitě ho postřelí. Jaký to rozdíl proti nám ! U nás každého cizince (a zvlášť Američana) vítáme chlebem a solí,

Rocko

Rocko (hodnocení, recenze)

Tak pár měsíců po shlédnutí a já sem zapoměl že sem film vůbec viděl,toť hodně špatnej film na kterej se rychle zapomene..

secho

secho (hodnocení, recenze)

Tak to ne! Tohle byla urazka, tvurci si ze me delaji snad srandu! 70 let to tady zkoumaj a resume je znicit Zemi. Pak jeden rozmazleny fracek a jeho macecha prekecaj behem par hodin "likvidatora". Pak jeste srdcerivna scena na hrbitove (blici smajlik), plus dalsi veci uplne mimo. Mam sci-fi rad, ale tohle je hodne vedle, nic co by me zaujalo. Je mi to lito, ale tohle je pro me jasny odpad!

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

microfox: Hele, mrkni se na to znova. Ten mimozemšťan nás přiletěl zničit. A ten robot, co byl s ním, byla jeho zbraň na obranu a potom taky na naše zničení. On si to jenom potom rozmyslel: Takový ty tipycký hemzy jako, že člověk je v jádru dobrej a silnej. Prostě klasika, když ve filmu překecávaj někoho, aby laskavě tenhle svět nelikvidoval.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

microfox: Ta vesmírná "aliance" nás chtěla zničit, protože si nedokážeme vážit života a neustále válčíme a ničíme planetu, která nám byla darována. Proto ten exot přiletěl

microfox

microfox (hodnocení, recenze)

ten film je uplne o nicem. Cekal sem od toho neco vic. Cekal sem ze to bude podobny filmu Jadro. Vesmes tenhle film vypravi o tom jak sem priletel nakej exot a my ho chteli hned zkoumat a on nas prisel zachranit. Akorat sem nepochopil pred cim nas chtel zachranit. Kdyby nepriletel tak si Zeme zila v poho dal. Efekty pekny ale dej nic moc, zadny napeti a na to jak to byl vyhlasovanej film jaka to bude pecka a tak, tak velky zklamani. Jedna hvezda za efekty a druha za to ze to natocili. Takze dve hvezdy ale kdybych byl zlej tak je to v odpadu.

Scatty

Scatty (hodnocení, recenze)

Čekal jsem od tohoto filmu víc. Vcelku solidní začátek, při kterým jsem ještě se zájmem sledoval obrazovku ... pak mě to přestalo bavit. K. Reeves se taky moc nepředřel, vizuálně sice hezký, ale toť vše. Během filmu jsem si vzpoměl na Emmericha a podle komentářů nejsem jedinej x)

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Pojetí, myšlenka a jednání bylo perfektní. Ale nerozvinuli to a na můj vkus byl ten film strohej a krátkej. Asi jako operace slepýho střeva motorovkou. Poprvé se mi moc líbil. Podruhý už ale ne.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

nestoji za nic tento film 50% aspon jedina dobra scena vo filmu by bola ta keby ukazu svet bez ludi aut budov jednoducho bez vsetkeho coje ludske.. lenze taku scenu sme vidiet nemohly tak zase nic

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

TomikZlesa: Ten film není posranej. Každej mi říká: Čekal jsem od něj něco víc. Ale co ? V tom filmu nic nechybělo. Přesto jsem měl ten pocit i já. S kámošem jsme uvažovali, že byl asi moc krátkej nebo co. Těžko říct. Každopádně to ale není špatnej film. Jo a díky za vysvětlení názvu. Asi se měli víc držet předlohy :-)

PROTIVETRU

PROTIVETRU (hodnocení, recenze)

Podľa mňa je jednoznačné že názov súvisí s výpadkom elektriny v pôvodnom filme.

lakikaki

lakikaki (hodnocení, recenze)

Drag66: Ten názov môže byť jednak metaforický v tom zmysle, že ľudstvo („Zem“) sa zastavilo kvôli blížiacej sa možnosti zániku, ale vzhľadom na pôvodný film z '51 sa názov môže vzťahovať aj na scénu, v ktorej Klaatu demonštruje silu blížiacej sa hrozby globálnym prerušením elektrického prúdu.

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Díky. Určitě se mrknu. Ale tak mu měli dát jinej název. Sice mě teď žádnej nenapadá, ale Den, kdy se zastavila země, není název, kterej by tenhle film vystihoval, žj.

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Je to film plný skvělých myšlenek a nápadů. A nemůžete ho odsuzovat jenom proto, že tam hned od začátku nebyly útoky jako ve Dni nezávislosti. Ne. Tady jedna metafora střídá druhou. Všimli jste si toho vůbec ? Třeba, jak ten mimozemšťan přichází k lidem a jeden voják ho postřelí. Tipycká americká pohostinnost. Američany to stoprocentně vystihuje. A celkovej dojem a více než zajímavej: Vždyť oni se na začázku jenom bránili. A bylo to snad bezdůvodně ? Jenom nechápu ten název. Lepší by bylo: Den, kdy měla přijít zkáza země. Když už. Kvůli tomu názvu jsem si celou dobu myslel, že ten film bude o myšlence, že se naše země nějakým způsobem přestane točit. A to jsem se nějak nedočkal. Ale když ten název pominu, tak je to film, nad kterým budu ještě dlouho uvažovat.

horor2

horor2 (hodnocení, recenze)

Super efekty, nudný prostředek....dobrý průměr. Čekal jsem víc.

Matrix44

Matrix44 (hodnocení, recenze)

film nicim nenadchne, neprekvapi, a ani neurazi. Len si splnili povinnost. Ocakaval som teda omnoho viac :(

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

malo to potencial, teraz to ma potencial na pokracovanie.. snad nie..

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

zachrania svet ? happdy end ? ked ano tak to oznamnte nebudem to ani hladat .. viem si predstavit cely film

TomikZlesa

TomikZlesa (hodnocení, recenze)

arachneuss to napsal dokonale, Keanu mel ukol a nemel delat pruzkum, pochybuju ze takova existence jakou ten mimozemsky zivot byl by se zabejvla nakym capartem, ani bych se nedivil kdyby se natocila dvojka jak je Keanu mucen na nesplneni ukolu :)

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

:-D Ne vážně, myslím že pokud bych viděl, jak okradou a zabijou člověka, mne samotného se také pokusí zabít a chtějí zničit mou loď atd. atd. tak je oproti tomu dojemné usmíření na hřbitově hodně slabá protiváha. Zkrátka, kdyby to skončilo opačně, tak by se tomu dalo víc věřit. Přeci jen by to bylo reálnější a film by se tak nezaškatulkoval do kategorie "další katastrofický film (ale skvěle ukázal, jací jsme)".

Joe321

Joe321 (hodnocení, recenze)

Jen kvůli Jadenovi si lidstvo zasloužilo vyhladit:). Byl hroznej...

Arachneuss

Arachneuss (hodnocení, recenze)

No tak mělo to strašně špatný konec a ten Jaden Smith mi tam docela vadil :-/

bajahor

bajahor (hodnocení, recenze)

Jen diky Reevesovi davam prumerne hodnoceni, protoze mi to prislo dost ... stupidni.Nepochopila jsem, jak se vlastne lidi zmenili (cim ho matka se synem presvedcili - kde byl ten dostatecny duvod?), v rolich matky a syna bych tam chtela videt nekoho jineho ( malý Smith hral toho spratka dobre, ale stejne se mi tam nelibil ). Jen postava ministryne obrany a nicici hmyz byly nejvychytanejsi veci ve filmu...

Narak_sk

Narak_sk (hodnocení, recenze)

tak tento rok 1. film u ktorého som ku koncu zaspal :D /***/ (pozerané cca o 3:00)

BathoryMan

BathoryMan (hodnocení, recenze)

Geri.g:A potom nás može trápit že niektoré naozaj zaujímavé a dobré filmy putujú rovno na dvd alebo do tv!Ved bodaj by ked aj na blockbustery nikdo nechodí?Kam ten filmový svet speje?

Geriel

Geriel (hodnocení, recenze)

to BathoryMan - z Moravskýho Krumlova, u nás se promítá třikrát týdně a nikdo na to nechodí, na Quantum of solace jsem přišla jediná a na Temnýho rytíře nás bylo 8, to je k zlosti

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama