Reklama

Reklama

Den, kdy se zastavila Země

  • USA The Day the Earth Stood Still (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Ve snímku Den, kdy se zastavila Země, který je remakem klasického stejnojmenného sci-fi filmu z roku 1951, se uznávaná vědkyně dr. Helen Bensonová (Jennifer Connellyová) ocitne tváří v tvář mimozemšťanovi jménem Klaatu (Keanu Reeves). Ten přicestuje na Zemi s jediným úkolem – varovat lidstvo před hrozící globální krizí. Když síly, které Helen nedokáže ovládat, začnou s mimozemšťanem zacházet jako s vetřelcem a odmítnou jeho požadavek jednat se světovými mocnostmi, Helen společně se svým odcizeným nevlastním synem Jacobem (Jaden Smith) rychle odhalí smrtící důsledky Klaatuova tvrzení, že je "přítelem Země". Helen teď musí najít způsob, jak přesvědčit někoho, kdo má v rukou rozhodnutí o naší budoucí existenci, že lidstvo stojí za záchranu – možná je ale příliš pozdě. Proces už začal. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 189)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný katastrofický sci-fi film. Má celkom dobrý príbeh o príchode mimozemského reprezentanta na našu planétu, ktorý tu má rozhodnúť o tom, či bude ľudstvo kvôli svojej povahe zničené a keďže sa ani po tomto ľudia nepoučili a stále používajú silu, postaví sa na stranu jeho zničenia. A tak vedkyňa urobí všetko preto, aby ho skúsila presvedčiť. Spracovanie nie je úplne zlé, ale aj tak je rozhodne sklamaním. Túto tématiku o príchode mimozemskej rasy s úmyslom zničiť ľudstvo mám veľmi rád, patrí medzi to najzaujímavejšie, čo môže americká komerčná produkcia ponúknuť, ale tentoraz to až tak dobre nevyšlo. Ešte spočiatku to pôsobí veľmi dobre, nechýba atmosféra a ten správny pocit tajomnosti, ale po tejto tretine to už celé upadne. Venovať väčšinu času filmu tomu, aby sa pár kladných postáv snažilo presvedčovať mimozemšťana určite nebol dobrý nápad, príde mi to až absurdné, ale zase oceňujem, že je to aspoň podané celkom seriózne, bez nejakých klasických infantilných prvkov, ako je to v amerických blockbusteroch zvykom a navyše občas poteší aj nejaká zaujímavejšia situácia. Akcie tu nie je až tak moc, ale tá je celkom vydarená. Kvôli zápletke jej tu očakávane až tak moc nie je, ale všetky sú dobre zvládnuté, či už obsahovo, ale aj vizuálne, poteší slušné nasadenie vojenskej techniky a vydarili sa obzvlášť viaceré deštrukčné scény. Herecké obsadenie je na tom dobre, sympatické hlavné duo v zložení Jennifer Connelly a Keanu Reeves a viacero slušných vedľajších postáv, záporom je jedine Jaden Smith, ktorý je po celý čas úplne otravný. S réžiou a technickou stránkou som spokojný, v rámci svojej kategórie sa jedná o výrazný nadpriemer. Škoda, že táto zápletka je podaná práve takýmto nezaujímavým spôsobom, takže ma to až tak moc nebavilo, ale napriek tomu sa k filmu staviam kladne, na čom má zásluhu hlavne seriózne podanie a dobrý výber hlavných postáv. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 62%. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem si užíval Tattersallovu kameru, která měrou GORTovskou přispívá k fantastickému dojmu z technické strany mince celého díla. Podařený vizuál a z něj pramenící chytlavá atmosféra naštěstí bilancuje veškeré trhliny v rozkolísaném vyznění, jenž má ke smířlivosti hodně, hodně daleko. Obzvláště Klaatuovo prohlédnutí působí šíleně uspěchaně a nepodloženě, jako by chyběla hodina vystřiženého materiálu. Děravost a polovičatost příběhu (od pozadí galaktické mise až k přítomnosti dalších klaatuovců na Zemi) a nedošití otevřených ideologických ran obecně má proto za následek pouze velmi dobrý a jednorázový film, který uvízl někde na půli mezihvězdného vandru. A Země se točí dál. ()

Reklama

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Ekologický odpad. Recyklovaný. Příručka multikulturalismu a filmových rasových a genderových klišé na šetrném papíře. Každých pět minut vyslovené We can change mi připomínalo Saddáma v South Parku. Viděl jsem to z úcty k Jennifer Connelly (včera měla narozky), ale tohle byl asi první film, kde bych byl radši, kdyby v něm nebyla. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jak již podotkl Cival... remake je uctivou předělávkou původní Wiseovy klasiky, přičemž je stejně naivní, slušně zahraný a myšlenkově bohatý jako originál. Do puntíku citované scény z "padesátéhoprvního" potěšily, akční scény neměly chybu a až na závěr, který je z ranku "honem, ať je to za námi", jsem tomu mohl vyčíst máloco. Tedy nepočítám-li otravného Jadena Smithe, jemuž bych nejraději utrhl hlavu a kopnul ji GORTovi přímo do laserové průrvy. 7/10 ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Prý hodný mimozemšťan se rozhodne zlikvidovat ekologicky nezodpovědné lidstvo ničící Zemi, které po něm navíc pálí ze všech zbraní, aby se nakonec nechal ukecat k jeho záchraně maminkou s nevlastním černouškem. Hejna mimozemských brouků devastují vše kolem, ale stačí se schovat do otevřeného podchodu, aby se kladným hrdinům dostalo ochrany... Mimochodem - dodatečně jsem zjistil, že snímek byl nominován na nejznámější anti-cenu Zlatou malinu... Trailer: http://www.metacafe.com/watch/1490734/the_day_the_earth_stood_still_2008_official_trailer_hd/ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (24)

  • Severoamerické tržby dosáhly 79,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 233,1 mil. (NIRO)
  • Režisér Scott Derrickson obdivoval režiséra pôvodného filmu, Roberta Wisea, ktorého stretol počas svojich študentských čias. Derrickson nemá remaky v obľube, ale scenár, ktorý prerozprával hlavný dej, no neprinášal remake v skutočnom slova zmysle, sa mu zapáčil. (Greenpeacak)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Den, kdy se zastavil Hyperion

Den, kdy se zastavil Hyperion

02.02.2009

Dvoudílný román Dana Simmonse Hyperion Cantos (v češtině pod názvy Hyperion a Pád Hyperionu) patří k nejdůležitějším sci-fi knihám uplynulých... inu, vlastně patří k nejdůležitějším a nejlepším vůbec… (více)

Tak už se rozhodni, Keanu!

Tak už se rozhodni, Keanu!

17.01.2009

Keanu Reeves toho během propagačních rozhovorů ke Dni, kdy se zastavila Země, navyprávěl o své budoucnosti opravdu hodně. Ve kterém z filmů jej tedy uvidíme? V „šéfkuchařském filmu“ Davida Finchera,… (více)

Samuraj Keanu

Samuraj Keanu

10.12.2008

Marketingová kampaň k remaku scifárny Den, kdy se zastavila Země stojí především na konceptu „zdůrazněme divákům, že hlavní roli hraje kdysi tak hvězdný a milovaný Keanu Reeves“. Na internetu to… (více)

Reklama

Reklama