Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Setkání dvou mladičkých prostitutek, jejich láska a hledání cesty ke štěstí to je základní kostra filmu Hardcore, bohaté směsi syrových přísad, držených pohromadě podmanivou atmosférou a přesvědčivými výkony obou protagonistek, K. Tsavalouové a začínající D. Skiadiové. Působivý debut scenáristy a režiséra Iliadise je dost provokativní na to, aby přilákal zvědavce, v jádru jde však o jímavou moderní pohádku o lásce a zradě, byť zasazenou do vulgárního prostředí. Od začátku je zřejmé, že se film soustředí na více než jen sex. Ve svých sedmnácti letech je Martha se svou drogami udržovanou otupělostí a masochistickou zálibou v placeném sexu jen krok od úplného vyhoření. Do společnosti prostitutek s dětskými tvářičkami a jejich pasáků vstoupí Nadia. Je jí teprve šestnáct, je neskutečně temperamentní a chce být slavná. Na rozdíl od Marthy je pro ni tahle práce jen krátkou zastávkou. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (34)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fíha, tak to bol dosť odvážny film z prostredia mladučkých šlapiek. Musím uznať, že to to prirodzené prostredie a viacmenej realistické spracovanie tejto témy, ma celkom zaujalo. V mnohých ohľadoch mi to prišlo naozaj také "bez servítky" - a to ma na filmoch vždy upúta. Akurát po dejovej stránke to nebolo až tak výrazné ako by som dúfal. Zápletka síce zaujímavá, ale dejová konštrukcia akosi slabšia. Každopádne, dvojica ústredných postáv, ktoré mali prvotne k sebe blízko, boli napokon dosť odlišné - čo vyvrcholilo v poslednej scéne :o ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řecká kinematografie pro mě vždycky byla divná a film Hardcore na tom není jinak. Zvláštně, drsně, ale zároveň místy citlivě odvyprávěný příběh dvou děvek, kde jedna ví, že je děvka, přijímá to jako životní úděl a peníze z této práce ji těší. Zatímco druhá si myslí, že děvka není a vnímá tuto činnost jako zábavu. Jakmile ale příběh postupuje, i ta druhá nakonec zjistí, že se od té první příliš neliší a tak dopadne na podobné dno. Do toho se připlete nějaká ta bitka, krev, smrt a je zaděláno na průser. Hodinu a půl jsem přemýšlel nad tím, proč Řekové točí tak strašně divný a špinavý příběhy. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě Hardcore velice překvapil, tak formálně propracovaný a moderní film jsem od Řeků nečekal. Všechno bylo v pořádku, až do doby někde kolem půlky filmu, kdy nastal nepříjemný zlom k horšímu. Režisér tam láduje jeden nesmysl za druhým, jenom aby dosáhl rádoby šokujícího dojmu. Škoda, že už nepomyslel na to, že to může mít také negativní dopad. Nereálnost a vykonstruovanost z toho čiší na kilometry daleko. Když se však člověk oprostí od toho co film sliboval v první půli-tedy reálnou a syrovou sondu, a akceptuje poněkud násilný přechod na jakousi podivnou baladickou pohádku, vyjde z toho film pořád docela dobře. Zvlášt v porovnání s českými filmy posledních let, kde se Hardcoru po formální stránce přibližují snad jenom Protektor a Normal. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Je možné někoho milovat a nenávidět zároveň? Musíte k tomu zaujmout určitý postoj. Ale já vím jaké to je.Cítila jsem to k Nadii. Cítila jsem to každý den, bylo to mnohem silnější než já. Možná naše pohádka skončila.“ Drsné, surové, místy velmi odporné, tak to jsou mé pocity z filmu o podivné lásce dvou nezletilých prostitutek, o jejich práci a o cestě jedné z nich za kariérou a to doslova přes mrtvoly. „Je možné někoho milovat a nenávidět zároveň? Lidé si myslí že ne, ale já to vím líp.“ ()

liuk 

všechny recenze uživatele

Hardcore je opravdu dost odvázáným filmem, který občas působí tak trochu na tripu. Vypadá to, jako když se tvůrci snažili navodit kontrast mezi dvěma hlavními ženskými postavami hned od začátku, aby potom když se celý ten kýžený útěk začne uskutečňovat, aby byly karty aspoň trochu rozloženy. Což nejsou a první polovina filmu je sice přecpaná sexuálními scénami, ale ty holky se moc dobře neprofilují, furt ze svých rolích jakoby vypadávají, takže je první půlka docela zbytečná. V druhé se začne konečně dít něco, co má nějaký dopad, a špatné to rozhodně není, včetně dost povedeného konce, který se velmi trefně vrací k první větě filmu Slušné dílko, které s lepším scénářem mohlo být určitě lepší. Mimochodem, Dennis Iliadis právě připravuje remake Last House on the Left, který by rozhodně nemusel dopadnout zle. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama