Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Profesor Roger Meredith (Fritz Weaver), který je na roční vědecké dovolené na venkově v Tennessee, a jeho žena Libby (Ingrid Bergman) se jeden druhému pomalu odcizují. On se plně věnuje knize, na níž pracuje, a ona se zatím zamiluje do drsně hezkého souseda Willa Cadea (Anthony Quinn). Willův nezdárný syn (Tom Fielding) vidí, co se děje, a pokusí se Libby znásilnit... (Charlotte Chandler: Ingrid)

(více)

Recenze (1)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Skoro je mi až líto toho průměrného hodnocení, jenže co naplat, ani příjemná atmosféra amerického národního parku Great Smoky Mountains, ani velmi sympatická role v podání Ingrid nemohou zamaskovat slabost zde vyprávěného. Říkám si, proč film s takto chatrným dějem (mimochodem prakticky kompletně převyprávěném ve zdejším obsahu, takže doporučuji radši předem nečíst) vůbec šel do kin v celovečerní podobě, když by se více hodil do televize. Ne, že bych se nudil, snímek nemá vůbec přepálenou délku a ubíhal v pohodovém tempu, ale jako skromnější dílo by možná i více vynikl. A ač chválím exteriéry, ve kterých zde postupně projdeme několik ročních období, přijde mi, že těch bezeslovných záběrů je až moc na hraný snímek, přece jen, na něj jsou trochu jiné nároky než na dokumentární snímek. Nicméně: možná je to i mým relativním mládím (byť mi už dávno není dvacet), kdy nedokážu příliš docenit takto nekomplikovaný film o období středního věku... Kdy Ingrid, jak už padlo, zde vystupuje po všech stránkách s velkou chutí, je to vlastně naposledy, co ji v podobném rozpoložení (provázející napříč kariérou) vidíme. Pak už přicházely prakticky jen vedlejší role, do toho těžká nemoc, takže těch možností zazářit zrovna moc nebylo. Plus je mi blízký jí sdílený problém tvůrčího charakteru, který za inspirací odjíždí pryč z ruchu velkoměsta, sám o podobné věci občas přemýšlím... A když si vezmu, že Anthony Quinn jako její partner není až takový "miscast", jak někdo namítnul na IMDB, není důvod, proč si nějakým tím fragmentem občas neoživit vzpomínky. 50% ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Choregrafem bojových scén byl instruktor bojových umění, zakladatel stylu Jeet Kune Do, filozof, producent, scenárista, režisér a herec Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama