Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (353)

Adman 

všechny recenze uživatele

Snad ne, nevěřím vlastním očím a vlastní duši. Film si mě získal! Naprotsto mě odzbrojil dětský smích, který se ozýval ze sedaček všude okolo. Po 5 minutách jsem byl v ději až po uši a nemohl jsem se z něj vyhrabat. Včelí hlody nebraly konců příběh stále gradoval, malebné přostředí z animátorských představ a do toho náš hrdina Barry B. Benson. Ničeho se nebojí a bojuje za spravedlnost. Fešák, kabrňák a hlavní postavička jak má být. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo je tento film tak hatovaný. Popravde si myslím, že tam bolo pár zaujímavých nápadov a najmä funkcie úľu boli veľmi dobre vymyslené. Bolo to veľmi farebné, veľmi pekné letové animácie a príbeh nebol nijako predvídateľný. Vôbec som nevedel kam to bude spieť. Bee Movie sa podľa mňa narozdiel od Shark Tale alebo Shrek the Third dosť podaril. Pobavil som sa, oddýchol som si a to som od toho čakal. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pán Včielka by bol super animák, ak by bol viac vtipný. Na vine bude asi aj dabingový preklad, ale pri niektorých scénach som mal pocit, že mohli byť vtipnejšie vypointované. Taký Ray Liotta na mede je asi iba pre zasvätených. Celkom dobre sa na to pozerá, ak ste boli s deťmi v kine, tak ste sa určite nenudili a tie deti boli možno aj nadšené. Preto mi pripadá iné hodnotenie ako tri hviezdy nezmyselné. Je to škoda, pretože záver s lietadlom je fantastický (ako to najlepšie od Pixaru). To predtým je ale čistý priemer. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Tohle se řadí mezi ty příjemné a snesitelné animované oddychovky. Příběh docela vtipný, žel někdy je to až moc přitažené za vlasy a ty postavičky nebyli moc originální. Občas se i člověk zasměje nějakým těm vtipům, kterých tam je jen po skromnu. Film jde, není to úplně nejhorší. Zpracování se taky docela povedlo, nejlepší tam byl Sting.:) Animovaný B-film jak už tu někteří psali, prostě průměr. Hodnotím 55% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Malinko překvapivě musím konstatovat, že se jednalo o celkem solidní animák. Pár vtípků padlo na úrodnou půdu. Nejmileji mě překvapil příběh, který byl vážně pěkný. Snímek nabízí a zakládá svůj humor především na hledání rozdílů a paralel mezi včelím společenstvím a světem lidí. Trošku tomu možná chybí pořádná zápletka, ale to nechť vezme čert. Poselství si snímek nese. Děj má spád. A vůbec, celkově se jedná o snímek, který zřejmě ocení malí i velcí. Za mě tedy dobré. Dokonce i ten ošklivý ksichtík Renée Zellweger zde vypadal k světu. Člověk by ji tady ani nepoznal. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky tatanapope. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Jerry Seinfeld natočil dva filmové trailery, kde se snažil Pana včelku udělat jako hraný film. Když ten katastrofální výsledek vidět Steven Spielberg, zeptal se ho: "Proč to prostě neuděláš kreslené?" (HappySmile)
  • Známy spevák Sting si vo filme strihol cameo, keď hral samého seba. (ČSFD)
  • Jerry Seinfeld řekl, že jeho postava Barry B. Benson je pojmenovaná podle sitkomu Benson, kde tehdy získal jednu ze svých prvních TV rolí. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama