Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (353)

Makky 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že som zo začiatku nebol príliš naladený na pohodovú rozprávočku. Zhruba po 15 minútach som dokonca rozmýšlal, že to vypnem. Ale som rád, že som tak neurobil. Milené včielky mi zlepšili náladu a nakoniec som mal super pocit. Toto je klasická, miestami trošku detská, nenáročná rozprávka, ktorá musí pobaviť každého. Bol som príjemne prekvapený ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Tak toto mě velice mile překvapilo. Nemělo to sice žádný našlapaný příběh, ale ty ty hlášky..... U žádného animáče jsem se takhle s chutí nezasmál. Sice jsem se neválel smíchy, ale jak jsem už řekl, film mě bavil. Nejmenší tento humor asi neocení, protože je určený spíše pro starší ( ti co znají Stinga :-) ), ale i tak se to bude určitě líbit. Co dodat, prostě BLACK AND YELLOW. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsme na tom byli s přítelkyní v kině, tak jsme si to docela užili, smáli jsme se a něco nám v hlavě zůstalo. Když jsem měl ale snímek zhlédnout podruhé, nějak jsem si říkal, proč vlastně? Ale jo, pořád je vidět, že to je pěkně promyšlené, hlavně ten včelí svět, no a navíc jsou tu dobré vtipy a snaží se to o nějaké to poselství. Stále příjemné. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Včela vždycky v čele............ Ke zrodu Pana Včelky došlo náhodou, během přátelské večeře Jerryho Seinfelda se zakladatelem Studia DreamWorks Stevenem Spielbergem, na níž Seinfeld plácnul, že by rád natočil film o včelách. "Vždycky mi přišlo úžasné, že obyčejní brouci dokážou vyrábět tak úžasnou věc, jakou je med," říká Seinfeld. "Nikdy mě ale nenapadlo, že si se Stevenem a Jeffreym Katzenbergem (spoluvlastník DreamWorks) tak rychle plácneme ve chvíli, kdy jim dám pouhý název bez příběhu." Když si uvědomil, že lidstvo parazituje na včelí práci, měl hotovou kostru, na kterou už prý snadno nabaloval jednotlivé situace a gagy, jimiž se Pan Včelka přímo hemží. Ostatně ho stvořil talentovaný komik. Zdá se, že Mája dostala skvělého bratříčka. Scénář : Spike Feresten, Barry Marder, Andy Robin a Jerry Seinfeld. Hudba : Rupert Gregson-Williams. LOGICKÁ CHYBA - Když Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat aby to auto dohonil. Když Barry letí v letadle zpět do NY, tak mu přiletí na pomoc jeho kamarádi z úlu. Letadlo letí rychleji než auto, tak jak to, že auto tak tak nedohoní a letadlo ano? CITÁT - Páni, tolik bzučení kvůli pár dnům učení. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Povedený animák se spoustou vtipných dialogů, hlášek umně vpletených do zábavně ujeté historky o včelách, které se s lidmi soudí o med, a vyšperkovaný navíc řadou vychytaných detailů ze života včel. Po řadě zklamání (počínaje Wallym a konče Spláchnutým), zase jednou svižná, nápaditá a opravdu zábavná animovaná legrace. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Známy spevák Sting si vo filme strihol cameo, keď hral samého seba. (ČSFD)
  • Do některých kin byl film poslán pod falešným názvem "Flower" (Květina), jinde zase jako "Jocks" (Žrádlo). (HappySmile)
  • Jerry Seinfeld řekl, že jeho postava Barry B. Benson je pojmenovaná podle sitkomu Benson, kde tehdy získal jednu ze svých prvních TV rolí. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama