Reklama

Reklama

Mladá včela jménem Barry se nechce bezmyšlenkovitě zapojit do pracovního procesu. Když vylétne z úlu a rozhlédne se po světě, zamiluje se do sympatické květinářky Vanessy. S její pomocí zažaluje u soudu lidské firmy za vykořisťování, ale po vyhraném procesu musí napravit důsledky obousečného vítězství. (HBO Europe)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (353)

somnar 

všechny recenze uživatele

Klasický dreamworksovský výrobek, který už nemá čím překvapit, ani když ústřední nápad i scenář pochází z hlavy Jerryho Seinfelda. Většinu popkulturních narážek mladší publikum nepochopí (právnická hantýrka, včelí show Larryho Kinga) a i klasické vtípky tu nejsou servírovány přímo pod nos. Celkový příběh je dokonale rozladěn a výrazně by prospělo pár škrtů scénáristovy propisky mezi postavami i jednotlivými, chabě poslepovanými scénkami. Výsledek: krystalicky čirý 3D průměr... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pán Včielka by bol super animák, ak by bol viac vtipný. Na vine bude asi aj dabingový preklad, ale pri niektorých scénach som mal pocit, že mohli byť vtipnejšie vypointované. Taký Ray Liotta na mede je asi iba pre zasvätených. Celkom dobre sa na to pozerá, ak ste boli s deťmi v kine, tak ste sa určite nenudili a tie deti boli možno aj nadšené. Preto mi pripadá iné hodnotenie ako tri hviezdy nezmyselné. Je to škoda, pretože záver s lietadlom je fantastický (ako to najlepšie od Pixaru). To predtým je ale čistý priemer. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když jsme na tom byli s přítelkyní v kině, tak jsme si to docela užili, smáli jsme se a něco nám v hlavě zůstalo. Když jsem měl ale snímek zhlédnout podruhé, nějak jsem si říkal, proč vlastně? Ale jo, pořád je vidět, že to je pěkně promyšlené, hlavně ten včelí svět, no a navíc jsou tu dobré vtipy a snaží se to o nějaké to poselství. Stále příjemné. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pana Včelku jsem viděla hned několikrát a dost se mi líbil. Zajímavý nápad - mluvící včelky si žijí svůj produktivní život a shodou okolností se jedna dostane do světa lidí a spřátelí se s květinářkou - přichází tak na kloub celému procesu, který obnáší výrobu medu apod..Soud byl hodně zajímavý a nápaditý. Pravda, že animace mohla být lepší, ale mě to stačilo. Rozhodně lepší než Kung fu panda nebo Astro boy a jiné... ()

imf 

všechny recenze uživatele

Mám hrozně rád Jerryho Seinfelda a za Pana včelku smekám klobouk. Dokázal odtáhnout tuhle černožlutou vykrádačku Mravence Z na stravitelný průměr. A nebylo to nic lehkého. Po slibném rozjezdu nás čeká přerod hlavního hrdiny do Perryho Masona s žihadlem a veškerá hravost je náhle pryč, tlačená mimo záběr moralitkami pro nejmladší. Dreamworks byli celkem progresivní, když obsadili ukecaného komika s velkým K, ale všechno ostatní jede v obvyklých kolejích vyšeptaných animáků. Zatracená škoda. (v dabingu slavnostně ubito Petrem Rychlým) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • Když včela zabodne žihadlo do těla savců nebo ptáků, už ho nedokáže vytáhnout a umírá, do těla hmyzu ovšem bodá bez následků. (Siriuss)
  • Ve scéně, kdy Barry stíhá auto, jedoucí na včelí farmu, má co dělat, aby vůz dohonil. Když však poté letí letadlem, jeho přátelé z úlu jej bez problémů stíhají. (Terva)
  • Jerry Seinfeld prozradil, že když obědval v domě Stevena Spielberga, nejprve zmínil nápad na tento film jako vtip, ale Spielbergovi se ta myšlenka velmi zalíbila. (HappySmile)

Související novinky

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

Zlaté glóby vyhlášeny, ale nepředány

14.01.2008

Jak již bylo řečeno, oficiální ceremoniál předávání Zlatých glóbů byl zrušen poté, co se ho rozhodli bojkovat i samotní herci, aby tak podpořili již několik týdnů se táhnoucí protestní stávku… (více)

Nominace na Zlaté globy

Nominace na Zlaté globy

13.12.2007

Ve čtvrtek 13.12.2007 ráno byly vyhlášeny nominace na Zlaté globy. Zatímco porotu, která rozhoduje o udělování Oscarů, tvoří filmoví tvůrci, Zlaté globy udělují novináři. Mezi nominacemi na letošní… (více)

Reklama

Reklama