Reklama

Reklama

Bosé nohy v parku

  • USA Barefoot in the Park (více)
Trailer

VOD (1)

Střešní okno netěsní. Sousedi jsou trochu blázni. Samá komická setkání. První byt Paula a Corie má k dokonalosti daleko a jejich čerstvé manželství k ní také nemá zrovna nejlblíž! Jsou zamilovaní, ale každý je zcela jiný! Paul je upjatý, Corie impulzivní. Těšte se na jiskření, ke kterému dochází při střetu protikladů! Komedie Neila Simona v hlavních rolích s Jane Fondou, Robertem Redfordem a Mildred Natwickovou (nominace na nejlepší herečku ve vedlejší roli, 1967). Zjistíte, že není nic lepšího, než Bosé nohy v parku! (Magic Box)

(více)

Recenze (257)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto poctivá veselohra šedesátých let z pozitivně naladěné Ameriky. Do toho s dvěma hvězdami - Robertem Redfordem a Jane Fondou a zfilmovanou divadelní hrou, která když se natočí jakkoliv, tak věřím, že pokaždé bude naprosto jiná a pokaždé dokáže bavit. Jednoduše proto, že dialogů na zasmání by se na takový nápad dalo vymýšlet snad i do nekonečna. Super komedie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $2miliónyTržby USA $19,994,515Tržby Celosvetovo $19,994,515║ Jane Fonda je živel, Redford skvele sekunduje a 5poschodie je totálny dych berúci zabiják, celkovo príjemný úlet s nečakane dramatickým záverom. /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo co? Pusa? Nečekal jsem příliš zábavy, ale jen rutinní komedii, kterých v 60-70 letech vznikalo dost. Opak byl pravdou, protože Bosé nohy v parku jsou velmi zábavná a odlehčená podívaná s dvěma skvělými herci. Robert Redford svou postavu skvěle odhadl a podal, ale z Jane Fondové se těžko odchází pohledem. Její roztomilá zamilovanost se dokonale mění do naštvaných nálad a uražených póz. Přirozené a zároveň zábavné. Další dvě postavy nepostrádají nic na své uvěřitelnosti a zábavnosti, ale hlavní dvojice má prostě své hvězdné kouzlo. Scénář střílí s vysokou kadencí hlášky a dvojice je divákovi neuvěřitelně sympatická, přestože si s nimi projdeme prvním obtížným obdobím po jejich svatbě. Takže pane Saks, až zase budete ve městě dejte vědět... PS: proč dnešní komedie nemohou být takové?:( ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Kéž by byla druhá polovina stejně geniální jako ta první. Scénář Neila Simona je (jako vždy) prosycený vynikajícími hláškami a Gene Saks už ve svém debutu perfektně pracuje s premisou "jedna místnost a pár mluvících lidí v ní", aby rok na to přivedl na svět můj oblíbený Podivný pár. Je proto velká škoda, že se v "nohách" postupem času potýká s čím dál tím méně živnou půdou a Redford vedle nezastavitelné Jane Fondy hraje druhé housle. Určitě to není remake nějakého ztraceného filmu s Carym a Katharine? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vtipná konverzační crazy komedie, která nezapře svůj prapůvod v divadelní hře, sympatická ústřední dvojice, mírně absurdní děj, jiskrné dialogy...v průběhu času pak téměř až soft verze Války Roseových...emancipovaný manželský svazek jako peklo...teror prostřednictvím bytu... ,,Moucho, v polévce je číšník." ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tohle poslouchat nebudu!" - "Ale teď nemúžeš jít spát. Teď se hádame.“ Bosé nohy v parku som prvý raz videl v roku 2007 a potom až o 9 rokov neskôr... a stále to bola pecka. A možno ešte väčšia! Toto Redfordovi sadlo. Bodaj by nie, veď v tom hral ešte keď to bolo "len" divadelnou hrou. Famózna a neuveriteľná je však i Jane Fonda a chémia medzi nimi je blesková a geniálna. vydarili sa i nezabudnuteľné vedľajšie postavičky v čele s chudákom telefonistom, ktorý si fakt vytrpel. Scenár, hoci umiestnený len na pár nutných miest, je okrem pôvabných postáv a rozkošných situácií nabúchaný neskutočným množstvom hlášok ("Proč bych měl chodit já? byt je na mý jméno.") a dialógov ("Začínám pochybovat, že se vubec dokážeš bavit." - "Proč? Protože nosím v zimě rukavice?!"). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Paule, víš, jak se zahřívají Eskymáci?" "Jdou spát do hotelu." Komedie Neila Simona mají většinou realistický půdorys a na něm je postavená cvokárna. Tak je to i v případě jeho nejslavnějšího opusu. Novomanželé Bratterovi se ubytují v bytě, který se má stát romantickým hnízdečkem lásky, dokud nevyjde najevo, že se nachází v pátém patře bez výtahu, ve stropě je díra jako pěst, nefunguje topení a dům je plný magorů, pobíhajících volně bez dozoru. Manželství prochází zkouškou ohněm... A my tu máme jásavě barevnou komedii s nádhernými dialogy (Fondová: "Paule, pojďme udělat něco vzrušujícího a bláznivého." Redford: "Vrátím se dřív z práce a navzájem se potapetujeme."), řádícími herci a řadou překvapení. Třeba když dorazila Mildred Natwicková v roli upjaté matky, čekal jsem obvyklou etudu na téma "konzervativní tchyně se naváží do zetě", ale její vedlejší zápletka směřuje úplně jinam a pro Mildred a Charlese Boyera jsou to nejkrásnější role, v jakých jsem je dosud viděl. A tak je to se vším. 100 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Než jsem se propusinkovala půlhodinovými líbánkami, tak to chvilku dalo, ale jinak mohu jen konstatovat, že vidět Roberta s Jane v konverzační komedii, kde jeden je hot a druhý čehý, je naprostá lahůdka. Ovšem mimo tyhle dvě filmové hvězdy tam perlila maminka nevěsty a tak trochu střihnutý soused Victor. Přemýšlím, kteří dva mě zaujali více? A ten byteček byl okouzlující...... koupelna a ložnice pochopitelně vedly prim a to nepíšu o takové prkotině jako je schodiště:-) ()

movie 

všechny recenze uživatele

Anebo spíš dobrých 70%. Robert Redford je parádní a je škoda, že v budoucnosti komedie moc nevyhledával. Zato Jane Fonda mě místy nudila i iritovala zároveň. Cca. první tři čtvrtě filmu se nesou v zábavné konverzační rovině, posledních patnáct minut už je pak mírně "potřeštěných" a přál bych si, aby to ke konci vyústilo jinak. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč , ale mám tenhle film moc ráda. Dvojice Redford - Fondová k sobě výborně pasuje , vtipné , milé dialogy , prostě příjemná komedie. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Zaráží mne zdejší vysoké hodnocení. Přitom na imdb je průměr 6,9/10, k čemuž se spíše přikláním. Tento film není ničím jiným než běžnou romancí o velké lásce, která se pokazila a zase napravila. Jane Fond sice nechá naplno projevit svůj temperament, ale bohužel to nestačilo k tomu, abych si občas nezívl. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Někteří zemřou na choleru, jiní na mor a jeden ubožák skape na díru ve stropě." Suchar Paul, hysterka Corie, bohémskej Victor, dýchavičná Ethel a zasněženej podkrovní byt mě dokázali pobavit už mnohokrát. Při konverzacích to totiž mezi všemi jiskří, padají velká moudra a já musím potvrdit, že manželství a nový bydlení jsou velkou zatěžkávací zkouškou pro každýho jedince. A na závěr musím dodat, že kdybych teď týden nenapsal žádný komentář, tak jsem pravděpodobně s Corii v hotelu Nacional v Mexico City na pokoji 703 a pouštíme si při sexu skvělou komedii. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Trošku hysterická konverzační dobovka, natočená dle zjevně úspěšné brodvejské divadelní hry. Jojo, tak se to tenkrát dělalo a docela to fungovalo, tyhle doslova intelektuál(ní-ské) oddechovky. R.R. je takový usedlý morous a pragmatik a J.F. pořád hopsá a je celá rozjívená se silným vztahem k mamince a oba byli mladí a krásní a talentovaní a správně dobově tyjatrálně přehrávali a šlehali své vypointované dialogy a celé je to takové staromilské, že nebýt technicolor obrazu a dobových auťáků, jeden by si myslel, že hledí na film někdy z padesátek. Ale vůbec to nevadí! Je to zkrátka milý film o nereálně rozpustilých partnerských vztazích a i po skoro půlstoletí se na to dá koukat. Kdeže ty časy jsou, že. A kde že skončí většina dnešních stádu se blbě podbízejících >romantických< komedií... - - - P.S. A těch pater bylo pět! Celou dobu se to tam řeší, jen ten pisálek zde uvedené synopse coby "o.t.d." nic nepochopil. Pochopitelně... °-/ - - - - - Poprvé viděno 19.11.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu, hodnocení 2151., komentář zde jako stopětapadesátý - 20.11.2013) ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých vtípků, nudně pragmatický Redford a jak řekl pan Velasco, Jane Fonda je "nejhezčí labužnice, co jsem kdy viděl". K tomu otravná matka a jinak už asi nic. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Divadelní hra je určená na prkna, jenž znamenají svět, z logických důvodů, ovšem ve filmu její základy bijí do očí. Předloha má určitě pár vtipných sekvencí, ale obliba snímku stojí a padá s ústřední dvojicí. Výsledek tedy ani nemohl dopadnout úplně špatně, když měl Saks k dispozici dvě nejkrásnější osoby tehdejší doby. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Vydržet se ženskou může bejt někdy obtížný. Na druhou stranu bez ženskejch je to ještě horší, tak co s tím? Jít se občas naboso vyřádit do parku. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie, která nezapře svůj divadelní původ, díky němuž disponuje špičkovými dialogy, a která je kvalitně obsazena populární dvojicí Robert Redford a Jane Fondová. Oba si své role užívají a ve vedlejších rolích jim zdatně sekunduje tým pomocníků. Veselohra o mladém nezralém manželství, které čelí prvním skutečným problémům při zařizování svého prvního obydlí. Řada kvalitních gagů a klasických hlášek. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

Reklama