Reklama

Reklama

Ukradený diamant

  • USA The Hot Rock (více)

Obsahy(1)

Zkušený lupič John Dortmunder je právě propuštěn z vězení. Už před věznicí na něj čeká jeho švagr Kelp s nabídkou báječného kšeftu: na zakázku jednoho afrického státu mají z brooklynského muzea ukrást vzácný saharský diamant, který má pro Afričany velkou kultovní cenu. John a Kelp se spojí s dalšími dvěma kumpány Murchem a Greenbergem a připraví si pečlivý plán. Při akci je Greenberg chycen, těsně před tím však stačí diamant spolknout. Zbytek bandy tedy připravuje nový plán na osvobození Greenberga z věznice. To se jim podaří, Greenberg však u sebe diamant už nemá, těsně před převozem do věznice jej ukryl na policejní stanici. Za pomoci vrtulníku a výbušnin je tedy připravena třetí akce, přepadení policejní stanice. Ale diamant už v cele není! O jeho úkrytu se dozvěděl Greenbergův otec a uložil jej v bance. Nezbývá tedy, než naplánovat vyloupení banky (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Kromě Murche sice dost divně obsazené – jako Dortmundera si Redforda sice představit dovedu, ale to by ho musel hrát v mnohem fatalističtější rovině – a co do scénáře to doznalo dost divných a dost zbytečných změn (právník je Greenbergův otec, generál není generál, finiš na letišti se už do filmu nevešel...), ale jinak příjemně šlapající kriminálka. Jo, co se týče gagů, tak na rozdíl od předlohy to prostě hází bordel na zeď a čeká, co se přilepí, přičemž to nejlepší jsou samozřejmě pasáže z knihy a humory v jejím srdečném duchu, ale hej – čtyři nebo pět loupeží v jednom filmu? Já jsem spokojený. A to i přesto, že Jak neuloupit smaragd je jedna z mých nejvíc nejoblíbenějších knih, takže měl film ztíženou pozici. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Z několika nevýrazných náznaků jsem pochopila, že záměrem bylo natočit komedii. Nepodařilo se. Historka o diamatu, který parta sympatických lupičů ukrade z muzea, ale pak se situace zamotá a oni musí svůj lup krást znovu a znovu z různých míst, na která se vlivem škodolibého osudu přemisťuje, v sobě nemá špetku vtipu. Postavy nejsou zajímavé, vztahy mezi nimi jsou nijaké a ještě sledování ztěžuje disharmonický jazz využitý zde jako hudba. SHRNUTÍ: Leda pro milovníky nemelodického jazzu a Roberta Redforda. ()

Reklama

truby 

všechny recenze uživatele

Nudná komedie bez jediného vtipného momentu, která nevyužila potenciál jak Roberta Redforda, tak námětu loupeže diamantu, který toto téma skýtá. To že je tento film naivní a docelsa nerealistický , to mi u komedie nikdy nevadí, ba naopak, ale tohle je strašně opatrná komedie, kde se režisér bojí, aby diváka náhodou nepobavil. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 6,8/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 64%, Audience Score - 67% | FDb.cz - 65% | Velmi dobrá zamotaná krimi-komedie s ne pouze jednou loupeží, ale přímo čtyřmi! Skvělé obsazení, kterému vévodí náš oblíbenec Robert, který film navíc tahá do úplně jiného levelu a jde poznat, že scénář připravil mistr Goldman. Holt vtipná 70's klasička s jednou opravdu nadčasovou "vrtulníkovou scénou" a spousty zábavy a akce k tomu. Milé překvapení, které se z paměti jen tak nevypaří. 75% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mám rád heist filmy, ale co je moc, to je moc. Loupež loupež, až si nudou nohy loupeš (stejně jak ten spoluvězeň v jedné scéně). Navíc to bylo všechno nějak moc jednoduchy a všechno jim moc vycházelo. A to poslední, s Afghanistánem Banánistánem, to bylo trochu moc ujety. A naučit se litat s vrtulnikem na poprvé, to je už skoro jak v Matrixu... Na svou dobu celkem zajimavy, dnes už spíš nic moc... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Donald E. Westlake. (Terva)
  • V pasáži kdy ústřední čtveřice prolétá helikoptérou New Yorkem je vidět finišující stavební práce na jižní budově dnes již neexistujícího WTC (World Trade Center) známého jako "dvojčata". (rawboy)

Reklama

Reklama