Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Štědrý večer v klubu Styxx v Paříži potká Bart a jeho dva šupáčtí kamarádíčci barmanku Yasmine a kostymérku Eve. Po hádce v nočním klubu pozve Eve skupinku výtečníků k sobě domů na venkov. Před cílem však narazí na stádo koz vedené výstředním pastevcem a uctívačem ďábla Josephem (Vincent Cassel). Ten jim během Štědrého večera odhalí svůj skutečný záměr, při kterém poteče krev… Hlavní roli v tomto drsném hororu si zahrál Vincent Cassel, manžel Moniky Belucci a především francouzský herec známý z filmů Purpurové řeky a Dannyho parťáci 3. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Šílená patlanina která postrádá hlavu i patu. Nicméně je to tak šíleně natočené a nikdy bych nevěřil že Cassel zahraje takovouhle postavu tak dobře. Je ale škoda že film je tak pomalý, jistě plno šílených záběrů tu je a člověk nedokýe předpovídat co se bude dít, ale je tu bohuže dost hluchých míst které mě moc nebavily, stejně jako mě nebavil příběh. Do ted nevím o co přesně šlo. Postavy byly nesympatické a každé jsem přál smrt. Film je to hodně zvláštní, není špatný ale ani za moc nestojí spíše jsem čekal na finální masakr kterej celkem ušel. Průměr. ()

wOOzIe 

všechny recenze uživatele

nevím přesně co tím chtěl Chapiron zdělit. Scénář je vrtkavý a místy trocha debilní. první třetina je oničem, druhá tak trochu o sexu a třetí o zabíjení, ale člověk se skoro vůbec nebojí, a to samotný název budí hrůzy dost. Film nemá logické vysvětlení, postráda vlasntě logiku pořád. Zachraňuje to jen skvělý vyšinutý Cassel. ()

Reklama

kwaicheng 

všechny recenze uživatele

Nářez, jedním slovem... Totální úchyl Vincent Cassel, to je prostě takovej úchyl, sám vypadá jak ten jeho vopelichanej kozel, lítá tam celej film ve faldovkách a dvou svetrch, špinavej vod hoven a hlíny zasedne i k štědrovečerní tabuli na který servíruje toho svýho kozla...no síla...a ten ksicht hnusnej, fujtajksl himlhergot šůviks kurev tisíc! Sakra, ten chlap umí zahrát skrytý úchyláka jako de Reise v Johance i megaúchyla jako tady toho kozíhoführera. Krev teče, oči se loupou... Nebo ta parta šerednejch pubescentů z vokolí...jeden mi navíc strašně připomínal jednoho známýho člověka z mýho oboru:D:D:Dto nic, to si dělám, jakože jen já se směju tomu vtipu. Hm, koukám že ani muj komentář nebude moc souvislej. Fakt ta parta hnusáků byla jak ztělesnění hroznýho snu, návrat do středověku mezi nemytý lidský prasata, jako když si Bonifác spletl pana Gulárda s Žakujem....opravdu něco strašnýho. Ano, myslím, že jak napovídá oficiální text distributora, tak pastevec Jozef je opravdu excentrický. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl posledně film s Vincentem (Jeho veličenstvo Minor), hrál tam kentaura a souložil s cipřišem či co to bylo za středomořskou dřevinu... Říkal jsem si, že to je asi už maximum ulílosti a i když jsem si cenil jeho odvahy ,,jít'' opravdu do všeho, bylo mi trochu líto, že se tenhle herec nevěnuje lepším kouskům. Je to totiž pan herec. Po Satanovi jsem zjistil, že nikdy neříkej nikdy a Vincent zase překvapil. Začínám mít podezření, že ho prostě klasika nebaví a rád si odskakuje do ulítlých rolí ulítlých filmů. Asi podobně jako se Madsen rád vyskytuje v nejšílenějších béčkách. Prostě ho to baví. Začínám si být jistý že s Vincentem to tak je. Ti, co mají hodně pod kapotou prostě potřebují ten maximální výkon vydat a to jakkoliv - tak proč né jako kentaur nebo podivný vesničan Josef. Mně osobně Satan zaujal spíše touto úvahou o Casselovi a pak snad ještě Josefovou vnadnou neteří. Jinak ničím. Do filmu jsem šel jednak kvůli Vincentovi a i proto, že mám filmy s pánem temnot celkem rád a je jedno jestli v tom hraje Heřmánek nebo Al Pacino :-) . U Satana jsem se nebál ani sekundu a všechny ty lekačky tu už dávno byly. Navíc já osobně loutky nepovažuji za nic hrůzostrašného a to ani když rozmontované vysí na půdě. Jediné zajímavé bylo prostředí opuštěné usedlosti a také sesbíraná partička samých divných typů co se kolem usedlosti pohybovala. Jsem opravdu zvědav čím mě Vincent ještě překvapí ! Tohle bylo u mně ale jen za jedno kopyto. * ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Moderní francouzský příspěvek do žánru buranského hororu namísto laciného vrstvení hororových klišé zručně vytváří fyzicky nepříjemnou atmosféru vyvstávající z konfrontace nevázané velkoměstské mládeže s groteskním prostředím starého venkovského sídla a přilehlé vesnice. Degenerovaní, pitvořící se vesničané vnášejí díky důmyslné filmové formě stejný neklid do diváka jako do aktérů filmu. Snímek důkladně buduje nejistotu a nechává diváka spekulovat o chystajících se hrůzách a v závěru pak naservíruje bestiální a fantasmagorické finále. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Několik vteřin po začátku závěrečných titulků je podprahově umístěný pornografický obrázek.. (Caelos)

Reklama

Reklama