Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Štědrý večer v klubu Styxx v Paříži potká Bart a jeho dva šupáčtí kamarádíčci barmanku Yasmine a kostymérku Eve. Po hádce v nočním klubu pozve Eve skupinku výtečníků k sobě domů na venkov. Před cílem však narazí na stádo koz vedené výstředním pastevcem a uctívačem ďábla Josephem (Vincent Cassel). Ten jim během Štědrého večera odhalí svůj skutečný záměr, při kterém poteče krev… Hlavní roli v tomto drsném hororu si zahrál Vincent Cassel, manžel Moniky Belucci a především francouzský herec známý z filmů Purpurové řeky a Dannyho parťáci 3. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

POMO 

všechny recenze uživatele

Nie práve konvenčný vianočný film pre vybranú divácku obec. Klasická hororová schéma a lá Texas Chain Saw, pojatá ale ako recesistická, nízkorozpočtová komediálná ujetosť. Znepokojenie a znechutenie sú prítomné v menšej miere než v obdobných hororoch, film nejde brať príliš vážne. Retardovanosť redneckov ale osloví, a Vincent Cassel sa vo svojom excentrickom sympaťákovi vyblázňuje grandiózne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy mám docela v oblibě (a většinou je mi jedno, že nejsou originální), ale tohlo mi prostě vyloženě nesedlo. Vidláci jsou sice bezva, ale když je psychopatický odporný šílenec skoro nejsympatičtější postavou celého filmu, je něco špatně. Opravdu, strašnější výběr hlavních (kladných) hrdinů si snad ani nelze představit (dokud se neobjevil Vincent Cassel tak jsem dost vážně uvažoval o tom, jestli film radši nevypnu). Navíc většinu času je to dost nuda a ani závěrečná jatka (jatečka) nejsou nijak výrazně zajímavá. K šílenství mě kromě postav přiváděl rovněž hudební doprovod - něco takového když obyčejně slyším, tak utíkám do dáli. Jednoznačně zklamání a jeden z nejhorších buranských filmů, co jsem zatím viděl. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dávám 3* za krásnou těhotnou sestru. Atmosféra byla dobrá, námět taky, ale nějak mi tam chyběly brutální vraždy. Film bych spíše řadil mezi TV drama než thriller. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní vysoký potenciál na skvělý horor.. Hnusná záporná postava,která se místy chovala k hlavní postavě i mile.. Bohužél jsem nejspíš čekal víc.. Čekal jsem akčnější a krvavější závěr. A ono to zkončilo velice rychle.. Doteď nechápu proč film má vůbec název Satan??? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Moderní francouzský příspěvek do žánru buranského hororu namísto laciného vrstvení hororových klišé zručně vytváří fyzicky nepříjemnou atmosféru vyvstávající z konfrontace nevázané velkoměstské mládeže s groteskním prostředím starého venkovského sídla a přilehlé vesnice. Degenerovaní, pitvořící se vesničané vnášejí díky důmyslné filmové formě stejný neklid do diváka jako do aktérů filmu. Snímek důkladně buduje nejistotu a nechává diváka spekulovat o chystajících se hrůzách a v závěru pak naservíruje bestiální a fantasmagorické finále. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Pásli kozy satani, při francouzské Bretani..“ Nevšední snímek s mírným nádechem hororu a pubertálně-sexuálním dusnem jsem si vybral kvůli Vincentu Casselovi, který mě jakožto Bohuš Stejskal v gumácích s verbálním projevem Beavisova parťáka rozhodně nezklamal, což se však nedá říct o zbytku mužského osazenstva, které je tak nesympatické, že jsem se jen modlil, ať jim kozí úchyl Josef pustí co nejdříve žilou a na monitoru se rozprostře slastný nápis FIN. To byl předpokládám autorský záměr, ale pak to nemělo celé trvat déle, než 30 minut.. Alespoň, že se na ty holky dalo dívat (samozřejmě s výjimkou fešné paní správcové, která zapadla do celkem gurmánsky vybraného obludária galských venkovanů). ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

já taky netušim, proč na ty horory furt čumim a jestli někdy objevim ten svůj, z kategorie snů.. ale tenhle satan.. běda, běda, ten to asi nebude.. možná to měla být parodie.. nebo takovej joke od vince cassela.. shrnula bych to asi následovně.. diskoška, vata, vata, božskej správce joseph, sem tam to erotický dusno, vata, vata, moc pěkná nastávající mamina od satana, vata, maličko masakřík a hurááááááááá - konec..:) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pětice mladých lidí (tři nesympatičtí křupani a dvě holky) se před Štědrým dnem dostane na venkovský statek patřící rodičům jedné z dívek. Vidina nezávazné předvánoční zábavy plné alkoholu a sexu se začne rozbíjet poté, co banda zjistí, že na statku vládne pevnou rukou podivný správce v šíleném podání Vincenta Cassela, který sice přehrává, ale svou ulítlou vizáž si jaksepatří užívá. I tvůrci zpočátku nabízí netriviální formu v dost divokém aranžmá těžícím z atmosféry tajemného zapadákova, kde je všechno nakonec jinak, než by si mladíci přáli. Vytratí se ale i tvůrčí nápady, naopak na světlo začnou vystupovat všemožné nelogičnosti (samozřejmě postavy svým jednání nezůstanou pozadu), které nějaká ta vykukující bradavka nebo explicitní násilí nezachrání. Dvě až tři hvězdy.. víc ani ránu!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Vincek Cassel zřejmě neodolal možnosti zahrát si nejen odpudivého burana, ale také jeho extrémně odpudivou těhotnou ženu. On se možná při natáčení dobře bavil, ale já jsem při sledování "Satana" vyloženě trpěla, skoro bych se radši dívala na poslanecké interpelace. Parta francouzských fracků v multikulturně korektním složení (bílý kokot, černý kokot, žlutý kokot, bílá pizda, indická pizda a pes) při výletu na venkov podnikla drtivý útok na mé nervy a já si celou dobu úpěnlivě přála, aby už, kurvadrát, ten vidlák Pepík ušoustal otravnou juvenilní verbež k smrti nebo je zprovodil z obrazovky libovolným nehezkým způsobem, hlavně co nejdřív! Když konečně v závěru vypuklo očekávané násilí, nepochopila jsem co se děje, proč se to děje, komu se vlastně co stalo a jestli to mělo nějakou pointu...? Televizi jsem vypínala abnormálně nasraná a znechucená. Jestli tohle byly emoce, které "Satan" zamýšlel vyvolat, pak by si zasloužil plnou palbu hvězdiček, nicméně já dám jednu poblinkanou za hnusný psychopatický živel v podání Cassela (ovšem na rovinu, Vincku, spíše než herectví to bylo pitvoření). A u takové 3,14čoviny jak na potvoru neusnu:-( 20% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl posledně film s Vincentem (Jeho veličenstvo Minor), hrál tam kentaura a souložil s cipřišem či co to bylo za středomořskou dřevinu... Říkal jsem si, že to je asi už maximum ulílosti a i když jsem si cenil jeho odvahy ,,jít'' opravdu do všeho, bylo mi trochu líto, že se tenhle herec nevěnuje lepším kouskům. Je to totiž pan herec. Po Satanovi jsem zjistil, že nikdy neříkej nikdy a Vincent zase překvapil. Začínám mít podezření, že ho prostě klasika nebaví a rád si odskakuje do ulítlých rolí ulítlých filmů. Asi podobně jako se Madsen rád vyskytuje v nejšílenějších béčkách. Prostě ho to baví. Začínám si být jistý že s Vincentem to tak je. Ti, co mají hodně pod kapotou prostě potřebují ten maximální výkon vydat a to jakkoliv - tak proč né jako kentaur nebo podivný vesničan Josef. Mně osobně Satan zaujal spíše touto úvahou o Casselovi a pak snad ještě Josefovou vnadnou neteří. Jinak ničím. Do filmu jsem šel jednak kvůli Vincentovi a i proto, že mám filmy s pánem temnot celkem rád a je jedno jestli v tom hraje Heřmánek nebo Al Pacino :-) . U Satana jsem se nebál ani sekundu a všechny ty lekačky tu už dávno byly. Navíc já osobně loutky nepovažuji za nic hrůzostrašného a to ani když rozmontované vysí na půdě. Jediné zajímavé bylo prostředí opuštěné usedlosti a také sesbíraná partička samých divných typů co se kolem usedlosti pohybovala. Jsem opravdu zvědav čím mě Vincent ještě překvapí ! Tohle bylo u mně ale jen za jedno kopyto. * ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdivnějších horrorů jaké lze vidět. Samozřejmě, že na první pohled to vypadá, že se jedná o další buranskou vyvražďovačku, ale na ten druhý se začnou dít podivuhodné věci a konec je jen ve znamení zběsilosti. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Věřím že tahle šílenost by se někomu mohla dokonce i líbit. Mě tedy ne. Horor to nebyl zcela určitě. Triller...no jen v náznacích, spíš drama střihnuté s komedií. Jednu hvězdu dám za Cassela, ten musel mít ten pokroucenej napůl šílenej úsměv ještě měsíc po dokončení natáčení. Za mě 25% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se vůbec nepovedlo.Podle zdejších obrázků to vypadalo docela dobře a i obsah sliboval zajímavou podívanou.Ale opak je pravdou.Nevýrazná a ničím zajímavá francouzská chujovina,které vevodí Vincent Cassel(dobrej herec,ale tohle mu nesedlo).S tím štětcem pod nosem vypadal spíš směšně než aby z něj šel strach.Nezapomenutelnej byl jeho příchod na scénu.Ten jeho úsměv-prostě na tečku.Tomuhle filmu se vyhněte velkým obloukem.Naprostá ztráta času ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Do jisté míry se to snaží budovat atmosféru, no snaží se to, Vincent se taky snaží a přehrává, až se z něj kouří. Takže jedna hvězdička za neotřelý vánoční příběh. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Není to moc horor, není to vůbec thriller a už vůbec ne komedie... je to prostě bizarní úchylárna ! Tím pádem nemá moc smysl hodnit klasické filmové parametry. Ale má to šťávu a je to ze života. Francouzský venkov po tomhle pro jistotu vyškrtávám z míst, která bych rád navštívil. A Vincent Cassel – co dodat, v tom chlapovi to prostě vždycky bylo ... jako v koze :-) Tento film je jako obraz u kterého člověk nechápe, co to ku..va malíř vlastně chtěl namalovat, jestli hořící plesnivou rostlinu na oltáři, spartakiádní sklatbu pro učňovskou mládež „páření nekompatibilních zvířat“ nebo..., ale hned po návratu z galerie člověk ví, že se na něj bude muset jít znovu podívat. Živočišný, ďábelský a uhrančivý Joseph obklopený samými „miloušskými typešky“ vesnických buranů... určitě si je zase někdy vychutnám. A je to vzácný případ filmu, kde mi je úplně fuk, že se všechny oběti chovají jako nesympatičtí kreténi. Dodatek, až po čase: po zhlédnutí filmu Pastýřova panenka (2010) oceňuji jako třešničku na dortu fakt, že Josephova dcera Eve je ve skutečnosti Sennentuntschi ze švýcarských Alp! Mě ta kočička připadala hned od začátku divně podezřelá. Tak už vím proč :-) ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

No nevím. Mám z toho celkem rozporuplné pocity. Film mě skoro vůbec nebavil, ale ani si nemyslí, že by to byl vyložený průser a odpad. Cassel hrál skvěle a vesničané taky nebyli špatní. Mělo to takové zvráceně úchylný nádech, jenže to bylo strašně nedotažené. Jak nesympatické postavy, tak nedotažený dej. ()

Vojtino 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavná, úchylná dekadentní jízda, která ve skutečnosti není tak prázdná a hloupá, jak se na první pohled může zdát. Partička mladistvých hovad opouští během vánočních svátků (téma „Boží přítomnosti“ jako kontrastující výchozí bod) pulsující Paříž a přijíždí na venkov. Ten jako by svým klidem vybízel ke kontemplaci a sebereflexi, čehož však hlavní postavy nejsou schopny, a proto jim musí být nastaveno zrcadlo skrze velmi intenzivní setkání s místní zdegenerovanou buranskou komunitou (degenerace jako důsledek hříchů), v níž se jejich zkaženost zhmotňuje a stává se antagonistickou silou. ()

ed_wood odpad!

všechny recenze uživatele

No ja vôbec neviem, či to bol thriller, horor alebo aký žáner. Slabučkí herci a Vincent Cassel tiež nehraje nič, len sa celý film dosť priblblo smeje (a vyzerá pri tom vážne odporne). Veľmi často absolútne nelogické správanie postáv a plno debilných, priam nechutných scén (sexuálne harašenie vidiečanky so psom, pôrod, alebo napr striekanie mlieka z kozieho vemena do ust). Dej filmu veľmi zmysel nedáva, takže žiadny ohromný filmový zážitok po tomto mať nebudete. A len tak mimochodom, v tomto filme hrala ja Monica Bellucci ? Kedy ? Kde ? Všimli ste si ju tam vôbec ? ()

HoneyBunny odpad!

všechny recenze uživatele

Proti bandě hlavních hrdinů ze Satana jsou i američtí teenagři z vyvražďovaček ohromní sympaťáci. Jejich francouzské protějšky jsou hloupé, nadržené, vulgární - zkrátka si hodně přejete, aby zmizeli z obrazovky (ideálně s pomocí krvavé smri), což ale bohužel není tím, že by to tak tvůrci chtěli. Střih scén mnohdy nedává smysl, o herectví se tu nedá mluvit (proč, Vincente, proč???). Tohle rozhodně není jeden z těch filmů, co jsou tak hloupé a špatné, až jsou zábavné. Je jen špatný a otravný a budete si přát, abyste těch devadesát minut života investovali do něčeho jiného a zábavnějšího (však víte, čištění záchodů nebo koupel vašeho psa, co se právě vyválel ve splaškách). ()

Reklama

Reklama