Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Štědrý večer v klubu Styxx v Paříži potká Bart a jeho dva šupáčtí kamarádíčci barmanku Yasmine a kostymérku Eve. Po hádce v nočním klubu pozve Eve skupinku výtečníků k sobě domů na venkov. Před cílem však narazí na stádo koz vedené výstředním pastevcem a uctívačem ďábla Josephem (Vincent Cassel). Ten jim během Štědrého večera odhalí svůj skutečný záměr, při kterém poteče krev… Hlavní roli v tomto drsném hororu si zahrál Vincent Cassel, manžel Moniky Belucci a především francouzský herec známý z filmů Purpurové řeky a Dannyho parťáci 3. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

castor 

všechny recenze uživatele

Pětice mladých lidí (tři nesympatičtí křupani a dvě holky) se před Štědrým dnem dostane na venkovský statek patřící rodičům jedné z dívek. Vidina nezávazné předvánoční zábavy plné alkoholu a sexu se začne rozbíjet poté, co banda zjistí, že na statku vládne pevnou rukou podivný správce v šíleném podání Vincenta Cassela, který sice přehrává, ale svou ulítlou vizáž si jaksepatří užívá. I tvůrci zpočátku nabízí netriviální formu v dost divokém aranžmá těžícím z atmosféry tajemného zapadákova, kde je všechno nakonec jinak, než by si mladíci přáli. Vytratí se ale i tvůrčí nápady, naopak na světlo začnou vystupovat všemožné nelogičnosti (samozřejmě postavy svým jednání nezůstanou pozadu), které nějaká ta vykukující bradavka nebo explicitní násilí nezachrání. Dvě až tři hvězdy.. víc ani ránu!! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Co je to za bordel ??" - "To je jen sen !!" A nebo není ?? ;) Přiznám se, že jsem Satana režiséra Kima Chapirona docenil a zároveň plně pochopil až při druhé projekci, přičemž si rozhodně nemyslím, že by šlo o zrovna extra výjimečný hororový kousek, nicméně díky několika důležitým aspektům, tedyvlastně díky jednomu zcela fatálnímu, kterým není nikdo jiný než Vincent Cassel, se této definici alespoň hodně silně přibližuje !! Příběh v celkovém kontextu působí opravdu velmi zmateně, dlouho si jeden není příliš jistý, co si má myslet, navíc to skvostné finální rozuzlení naprosto rozmetá převážnou většinu divákova předchozího pohledu na film !! Máme tu partičku dost nesympatických hrdinů, kteří se po menší kalbě společně vydávají na venkovskou usedlost rodičů Eve, jedné z dívek, kde se atmosféra velmi rychle dík místním buranům mění v dost fyzicky nepříjemnou a znepokojivou, vše je navíc ještě posíleno osobou Josepha v podání bezkonkurenčního Vincenta Cassela, který podává coby démonický vidlák jeden z nejpozoruhodnějších hereckých výkonů svojí kariéry, zde si naplno uvědomíte, jaký je Cassel vlastně skvělý herec a dokonalý chameleon, rozdíl mezi jeho postavou charismatického elegána v Dannyho parťácích 3 a tou, kterou předvádí zde, snad ani nemůže být markantnější !! Zásadní potíž cítím ve skutečnosti, jak moc působí všichni mládežníci coby postavy hlavních kladných hrdinů nesympaticky, a tak si divák sympatie může vytvořit paradoxně pouze ke Casselovu padouchovi, navíc ani to očekávané vyvražďování se vlastně příliš nekoná, což Satanovi dost podráží nohy.. Nicméně nejen dík absenci vražd nelze Le Sheitan logicky zařadit ani mezi Hixploitation, jde spíš o neskutečně bizarní mix hororových subžánrů s podtextem spalujícího erotického dusna a jasnou ryze francouzskou filmovou krví v žilách, podobných nezařaditelných záležitostí opravdu mnoho neuvidíte čemuž silně napomáhá i podivný psychedelický soundtrack Nguyen Lê !! Připočteme-li i velmi dobrou kameru Alexe Lamarquea, známého zejména neméně bizarním pokračováním Purpurových řek, a fakt, že těhotnou Marii si zahrál, teď se držte, rovněž Vincent Cassel, alespoň tedy ten obličej je jeho, pak nám jako výsledek jednoduchých diváckých počtů vychází jeden z nejosobitějších a nejšílenějších žánrových počinů posledních let, který by si fanoušek hororu i Vincenta Cassela rozhodně neměl nechat ujít !! ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak na francuzske hororove pomery slaby pocin,skupinka mladych ludi v klube stretava atraktivnu Eve,ktora ich pozve k nej domov,viac ako hodinu sledujeme pi*oviny,ktore nudia,potom prichadza v zavere finale,ktore tiez neohuri a nenadchne,plusom je zaporak v podani Vincenta Cassela,ktory vyzera fakt otrasne az strasidelne a nejaka ta atmosfera,inak tento film neponuka nic viac...:-) ()

Arius 

všechny recenze uživatele

Prívlastok drsný horor by som tomu nedával,miestami náznaky atmosféry,žiadny velký bitúnok, bola to skôr taká všehochuť,objavilo sa tu všetko nekonvenčné a tabu no v umiernenej podobe. Herecky tomu velil skvelý Cassel. Pomerne netradičný horor(?) so skvelým záverečným záberom na tú "milú šťastnú" rodinku. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Pořádně ujetá záležitost, která svým magořím pojetím naprosto vybočuje z řady obdobných snímků. První hodinu jsem kroutil hlavou a vůbec nechápal, co se v tom filmu vlastně děje, protože celé to je prostě strašně divné a divák není sto odhadnout, kam to bude směřovat. Poslední půlhodinka je však bravurní (a stejně ujetá), takže celkově se mi to asi líbilo. Asi říkám proto, že jsem to příliš nepochopil a v hlavě jsem měl pořádný zmatek. Za zmínku stojí skvělý Vincent Cassel, který měl celý film na tváři ten nejšílenější úsměv, který jsem kdy viděl, a zahrál už od pohledu pořádného magora. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Několik vteřin po začátku závěrečných titulků je podprahově umístěný pornografický obrázek.. (Caelos)

Reklama

Reklama