Reklama

Reklama

Wasabi

  • Francie Wasabi (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hubert je policista se zlatým srdcem a ocelovými pěstmi. Právě těmi jedné noci inzultuje v nočním klubu nevychovaného výrostka. Vše by bylo v pořádku, kdyby ale nešlo o synáčka Hubertova nejvyššího šéfa. Incident je třeba zamést pod stůl, a proto je mu doporučena delší dovolená. Při svém posledním volnu před dvaceti lety se Hubert setkal s Japonkou Miako, svou životní láskou. Tenkrát se poprvé a naposledy cítil šťastný. Jako lidská bytost, ne jen jako policista. Miako jej ale záhy záhadně opustila. I proto bere nyní dovolenou jako šanci vnímat svět kolem sebe jinak. A brzy zazvoní telefon až z dalekého Japonska. Právní zástupce ho informuje, že Miako před několika dny zemřela. Než odešla, sepsala závěť. Odkázala mu svůj nejcennější majetek. Něco velmi speciálního. Je to víc než dědictví, víc než dar a také víc než obrovský problém... (TV Prima)

(více)

Recenze (378)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zásadní mínus spočívá v tom, že Jean Reno je pro mě Leon event. "ten" z Magické hlubiny. Tahle taškařice ho naprosto není hodna, jakkoli jsou jeho herecké schopnosti pružné. A ta japonská děsně nesympatická holka mi pěkně lezla na nervy. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Velkej hodnej polda a ztělesnění výrazu "kamikaze" unikají smrti v komedii stejně blbé jako osoba, jež i přes varování pozře hromádku wasabi větší než pěst, a ostentativní stejně otravně jako chlápci v drahých oblecích, kteří, netuše jak správně držet hůlky, pravidelně navštěvují suši bar. 45% Zajímavý komentář: Faidra ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Wasabi je dost hnusně vostrej křen, který pálí ještě tejden po konzumaci, ale také parádní francouzská jízda v Japonsku, která jistojistě zabaví, pobaví a to především. Jean Reno je pro mě herec číslo jedna, umí se skvěle přetvařovat a na to kolik mu je dokáže stále hrát drsňáka takového, který dokáže diváky pobavit. Mimo to hraje ve vcelku neobvyklé komedii, smíchané s prvky francouzské nevraživosti a japonské přísnosti a ta se dozajista vymyká kontrole i v jejich kinematografiích. Já osobně Wasabi z paměti nikdy nezapomenu. Je to totiž první film, který jsem si koupil na originálním DVD, když se tento formát u nás nenápadně začal rozvíjet a nebylo toho zase tolik, takže to byl takový klenot. Takovéto vzpomínky se jen tak nevytrácí. --- To přeháníte. Tak velkou ochranku nepotřebuju. - Jenže my nechráníme vás, ale ty lidi okolo vás. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Úvod kdy Reno vchází do banky a postřílí loupcí transvestity je nezapomenutelný a zbytek filmu je bohužel jen zapomenutelný díky osobnosti Jeana Reno však ne úplně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Muž, který by neublížil mouše,….ale lidi nejsou mouchy! J.Reno v roli policajta, jakého chceme vidět. A když ji někomu napálí pěstí, nejenže to bolí, ale je to i legrace. PŘÍBĚH:*** normální francouzská komedie, ještě z časů, kdy L.Besson alespoň za něco stál. Zápletka nijak originální, ale nuda to není. Občas to vypadne z tempa, ale hlavně i občas pobaví. A vše je podtrženo nekonvečními vyšetřovacími metodami J.Reno./ HUMOR:*** jsou okamžiky, které pobaví a potěší zároveň. Není jich víc než obvykle, ale s tím nic nenaděláte./ AKCE:*** když se dostane ke slovu, je to francouzský standart./ NAPĚTÍ:** stále se bavíme o komedii, takže napnutí budete hlavně v očekávání, komu dalšímu Reno rozbije hubu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Eric Serra: 1. Korega Watashino Ikirumichi 2. Voodoo People 3. Reverie 4. Starshine 5. Dive 6. Rasen 7. Real Funky Time ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Práve som ju bol vziať z väzenia. Nebojte sa, nebolo to nič vážne. Len sa trocha opila... a zmlátila pár... policajtov.“ Ďalšia nenáročná zábavná blbosť z produkčnej stajne Luca Bessona, ktorú na milý a svižný priemer povyšuje prekvapivo dobrý (po všetkých tých Návštevníkoch je to naozaj prekvapivé) zarastený cynický vlk Jean Reno. Hrá policajného francúzskeho samotára, ktorý 19 (nie 20. 19!!) rokov veril v lásku. Teraz za to, možno, bude zberať úrodu. Ťažkotonážna akcia, osobitý zmysel pre humor, niekoľko nečakane citlivých psychologických scén, atraktívne prostredie Japonska - a jedna šialená dcéra. Mne sa to páčilo. V rámci možností. Ale zázrak to nie je. K tomuto filmu mám podobný vzťah, ako k wasabi - dá sa, ale len občas a nie som z neho paf. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v podstate slozenej ze dvou casti, ktery se ve filmu ruzne stridaj. V jedny casti je Reno totalne krutej policajt, kterej kazdyho okamzite zastreli nebo zboucha a vypada pri tom nehorazne cool. Navic, to, jak kazdej po zasahu prehnane daleko odleti, je fakt vyborny. Hlavne uvodni vycisteni banky nezapomenu. Pak tu je druha cast a to seznamovani Rena s japonskou holkou, kde je trochu komedie a trochu hrani na city. Ta mala japonka je spravne silena, ale po case uz leze na nervy a vtipu tu tolik neni. Kdyby byl celej film slozenej z Rena, jak de do ruznejch akci, bylo by to jasnejch 5*, ale jelikoz tu jsou i casti s japonkou, kterejm je navic venovano vic prostoru, muzu dat jen lepsi 3* a to v podstate jen diky Renovi, kterej sice neumi moc vyrazu, ale roli perfektne zvlad. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

17:23 - moje spolužačky a já zíráme na nového přednášejícího. 18:48 - shodujeme se na tom, že to nestojí za to a že bychom měly přestat zírat na přednášejícího a začít zírat do skript. 20:52 - shodujeme se na tom, že to nestojí za to a že budeme zírat na Wasabi. 22:37 - shodujeme se na tom, že to nestojí za to, ale na Rena se dá zírat v čemkoli. 23:44 - uprostřed zírání na Šifru mistra Leonarda se vracejí naši partneři z hospody a jen zírají, jakým způsobem nám stojí za to prošustrovat večer. 23:56 - zavládl všeobecný mír, všichni zíráme na Brutální Nikitu. Stálo to za to, ale o tom zase někdy jindy. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Logické nedostatky tam jsou, dobrá stylizace hlavních protagonistů, perfektní komediální tempo a svižná Krawczykova režie, ale mozek nechte doma. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Francouzské akční filmy nemám rád (a vlastně francouzské filmy obecně nemusím). Tenhle se ale ušel. Asi i proto, že se snaží tvářit dost americky. Reno má charizma, to je každopádně zásadní. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Spolu s Polibkem draka pravděpodobně to nejlepší. co vzešlo z produkční dílny Luca Bessona (nepočítáme jeho vlastní fillmy). A také bez debaty poslední dobrý film Gérarda Krawcyka. Atmosféra těžce asijská, uchopení skrz na skrz francouzské, se vší elegancí, lehkonohostí a grácií. Řemeslně precizní a přitom zábavné. Miluju Ryoko Hirosue... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně veliké překvapení, čekal jsem totiž něco úplně jiného. Wasabi je úžasným představitelem průměrné kinematografie. Film samotný není nijak úchvatný a klasická dynamická režie Gérarda Krawczyka už začíná být docela otravná, ale Jean Reno přesně zapadnul do své role a snímek drží na té správně provozní teplotě. Začátek není zrovna povedený, je sice vcelku rychlý a režijně cool zvládnutý, ale o jeho vtipnosti by se dalo polemizovat. Navíc pro zbytek filmu není až tak podstatný, díky čemuž přímo šokuje jeho délka. Scéna v bance má sice své opodstatnění, ale tvůrci si rozhodně měli šetřit esa až na konec snímku. Po příjezdu do Japonska jsem se bál trapnosti Renoovi dcery, nakonec se však ukázalo, že je to docela sympatická postava. Stejně tak to bylo i s jeho kolegou, který nebyl tak trapný, jak jsem očekával. Ačkoli snímku chybí gradace, dokáže podobně jako třeba série Taxi vcelku příjemně zabavit. Několik scén je opravdu povedených a pokud budete ignorovat ty zbytečné, určitě se vám bude také líbit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Renův dobrácký polda Hubert je zosobněním ocele. Má z ní pěsti, Smith & Wesson Model 686, nervy při snášení nákupních horeček a hormonálních disbalancí nové dcery a vzhledem ke způsobu požívání koření z oddenku eutremy japonské nejspíš i hubu! Asi už stárnu, ale méně trapně jsem se cítil u srdceryvných scén shledání a loučení, než u akce ve stylu Besson sedí v Taxi infantility. Stejně jako když se při černém dešti v zemi vycházejícího slunce leccos ztrácelo v překladu, bylo Le Japon tomu střetu kultur nápomocno svým kouzlem.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Film je označen jako akční komedie, ale akce je příliš málo a vtipy nejsou vtipné. Ta herečka hrající dceru Jeana Rena mi vyloženě vadila a ani Jean Reno nebyl zrovna nic moc, hrát umí i lépe (viz Purpurové řeky). Takže s přimhouřením oka 3*, že aspoň nebyla nuda. ()

Reklama

Reklama