Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jessemu už je sedmnáct a s indiánem Randolphem pracuje na malé výzkumné lodi Noah, s jejíž pomocí vědkyně Drew Halbertová zkoumá důvody klesajícího počtu velryb. Ve stejnou dobu se desetiletý Max Wesley poprvé vydává s otcem, rybářem Johnem, na lov velryb. Krvavá jatka se mu však nelíbí a při útoku zraněné kosatky Willyho spadne do moře. Kosatka mu neublíží a později se dokonce zdá, že se s ním pokouší komunikovat. Zatímco Jesse ošetří zranění, způsobené harpunou, zjistí Max, že otec zásobuje velrybím masem černý trh. A když ho velrybáři nutí po kosatce vystřelit, záměrně mine. Velrybáři ukryjí harpuny, když se objeví loď Noah s kapitánem Drakem a Jesse pochopí pravdu. Drake odmítne ohlásit podezřelou loď policii, protože nemá důkazy. Jesse malého Maxe zaveze do zátoky za kosatkami, vypráví mu o velrybách a nechá ho, aby si hrál s Willym. Situace se dramaticky vyhrotí, když si velrybáři pořídí hydrofon a chtějí k sobě kytovce přilákat během nočního lovu... (TV Nova)

(více)

Recenze (116)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Cliff Eidelman: 1 Main Title ,2. Awakening ,3. Harpoon Assembly ,4. Whale Call ,5. Birth ,6. Willy Signals ,7. The Hunt ,8. Obsession ,9. Redemption ,10. You Were Right ,11. A New Family ,12. End Credits ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco u prvního dílu si dokážu nostalgicky poplakat i dnes a druhý s vypětím všech sil toleruji jako rutinní nepodařené pokračování, trojku už překousnout nemůžu a skřípu zuby nad její demencí. Některá témata zkrátka k opakovanému louhování budou svádět vždy. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

A mě se tohle líbilo z celé série zdaleka nejvíc... Dokonce mi to přišlo výrazně lepší než první díl... ()

whack 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, keby osud Keika neskončil tak ako skončil (po natáčaní sa na neho majitelia – celý štáb, vrátane tých filmových 'skalných ochranárov' vysral a Keiko mal byť pôvodne zabitý), hodnotil by som oveľa kritickejšie. Veď, využiť kosatku v zajatí, aby hrala zviera na úteku pred zlými veľrybármi, a po natáčaní ju hodiť pod ich nôž, to je poriadne pokrytectvo! Ako rodinný film s pozitívnou agitkou je to ale fajn. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Willy je zase zpět, pár (doslova) scén je pěkných, ale jinak jde o těžce béčkový film pro mladé s oblíbenou kosatkou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Určitě to není tak špatný, aby to bylo šedě zabarvený. Pro nenáročného malého diváka je to pořád fajn dobrodružství. Samozřejmě předchozí díly byly o poznání lepší. 45% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Mne sa to skutočne v detstve dosť páčilo. Nedovolím si tvrdiť že je to najlepší diel, ale vždy keď išiel v televízií, tak som sa potešil. Nebolo to vôbec tak zlé, existuje plno horších filmov a možno by po správnosti tento film mal mať takých 40% a som si istý, že mnohí čo hodnotili, tento film ani nevideli. A čím budú roky pribúdať a tento film starnúť, asi to bude s hodnoteniami horšie a horšie, pretože tento film mal byť hodnotený v deväťdesiatych rokoch, kedy naša generácia ešte takéto kúsky zbožňovala a požičiavala si ich na VHS vo videopožičovniach. Odporúčam si film pozrieť, ak ste už mali možnosť vidieť predošlé dva kúsky. ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Slabší ako jeho predchodcovia ale vyslovene zlý film to nie je, obzvlášť, keď som videl oveľa horšie Family movies... ()

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Chudáka Willyho měli ve dvojce radši nechat v klidu a míru zemřít, než mu dělat takovou ostudu. Ona ani jednička nebyla žádná sláva, ale tam byla ta míra patosu v pohodě snesitelná a zakrývaná alespoň snahou o nějaký příběh, kdežto tady. Raději zapomenout, než se k tomu někdy znovu vracet. 20% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka americkej nátlakovosti a trápne vyšponovanej sentimentálnosti. Navyše to detské, dobrodružné čaro z jednotky už dávno vyprchalo. Tvorcovia by sa mali konečne spamätať a uvedomiť si, že od určitej hranice sú ďalšie pokračovania len na škodu a čím ich bude viac, tým to bude horšie. To platí aj pre Willyho. Dve hviezdy za kosatky a pekné prírodné scenérie. Obsah a forma je však jedna veľká katastrofa. 30/100 ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Hm…po přihlédnutí k oběma pokračováním si říkám, že by možná bylo lepší, kdyby se Willy v prvním díle nakonec o tu skálu rozmáznul, protože i když se jeho druhá záchrana ještě dala přežít, třetí „akce: kosatka“ je už ultimátním filmovým peklem. Dokonce i Michael Madsen od trojky utekl. 20% ()

Jordan odpad!

všechny recenze uživatele

Ten náš Willy! Aká je pravdepodobnosť, že niekedy budete zachraňovať tú istú kosatku až trikrát? Neviem, neviem, ale zdá sa mi, že morský cicavci sú obzvlášť problémovou skupinou . . . ()

Reklama

Reklama