Reklama

Reklama

Temný přístav

všechny plakáty

Obsahy(1)

Manželé Alexis a David Weinbergovi jedou v nočním lijáku k přístavu, aby stihli loď, kterou by se dostali na svůj ostrov. Cestou zastaví, protože vedle silnice uvidí ležet lehce zraněného mladíka. David chce volat policii, ale mladík rezolutně odmítá, odvezou ho tedy k lodi, ta jim však bohužel ujede. Domů na ostrov se dostanou konečně až druhý den, vyjedou si odtud na plachetnici, překvapí je však mlha. Jen s potížemi přistanou na Tulením ostrově, kde opět narazí na tajemného mladíka z předešlého dne. Když jim pomůže s plachetnicí, Alexis ho zve do domu. Zatímco pro ni je to vítaná změna, mnohem starší David není vůbec nadšen a dává to nepokrytě znát. Mladý muž se překonává, aby se svým hostitelům zavděčil. David odjede na golf a Alexis se se svým společníkem dobře baví a nakonec jdou na houby. Alexis mu ukazuje dvě na první pohled velmi podobné houby, jedna z nich je proslulá jako silné afrodiziakum, zatímco druhá působí i v nepatrném množství jako smrtelný jed... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

tron 

všechny recenze uživatele

Ďalší (koľký už?) tuctový, ale slušne nakrútený psychologický triler o rodine a Niekom Treťom. Ten podľa očakávaní výrazne zasiahne do ich životov a tie už nikdy nebude také, ako kedysi. Polly Walkerová, Alan Rickman a Norman Reedus si užili. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Temný přístav přináší zajímavě vystavěný milostný trojúhelník, na jehož pozadí se odehrává nejasný, komorně laděný příběh. Historického filmového okamžiku se zde dočkají (nejen) fanynky Normana Reeduse a Alana Rickmana. Nikde jinde totiž neuvidíte Daryla Dixona vášnivě líbat profesora Snapea:) Norman je zřejmě jediný chlap, který měl štěstí líbat Alana Rickmana. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jestli mám dát hodnocení nadprůměrné, nebo podprůměrné, tak dávám průměr.Už dlouho, ne - vlastně nikdy jsem se u thrilleru tak nezasmál, jako v závěru tohohle. Protože jsem na celý tenhle film čuměl s napětím co se vlastně vyklube.No, vyklubalo se. Závěr šestého smyslu = hadr. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se podívala jen kvůli Alanu Rickmanovi (a jeho holému zadku :-p). Tušila jsem, že průměrné hodnocení znamená průměrný film, no a moje očekávání se naplnilo. Temný přístav jakožto komorní drama/thriller sem tam funguje, protože dokáže vybudovat patřičné napětí, tušíte, že se něco stane, čekáte, jste napnutí. Alan Rickman byl skvělý, ostatní dva herci se také neztratili, ale ač film sem tam funguje, dost často je tomu naopak. A pak přijde konec. Vy zíráte s otevřenou pusou, nevíte, jestli se máte smát nebo co... A jediné, na to se zmůžete, je zvolání WTF! ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

......od začiatku som vedel aké to bude-lebo celé to divné - správanie hlavných postáv nepravdepodobné-starší pán zoberie stopára ,ktorý má podstatne mladšiu manželku....zoberú ho na osamotenú chatu...atď .....záver .....poznámka pre seba :už viackrát nepozerať-kravina . ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu nehrál Alan Rickman, určitě bych se na něj nepodívala. Hodnocení tady na CSFD mi hodně ukázalo, že nemám moc očekávat a naplnilo se to. Film je chvílemi dobrý, ale převažuje i ta druhá stránka, ta nudnější. Někde jsem napjatá byla a očekávala jsem, co se asi stane, ale stejně (podle mého názoru) je nejlepší konec. Nejen nahý Alan :D ale závěr filmu samotný. Můžu říct, že tohle jsem vážně nečekala. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele

Pominu-li některé poněkud nudné pasáže a podivné rozhovory, působí na mě tento komorní thriller vcelku sympaticky. Je pěkné, že tvůrci měli trochu invence a dokázali z již otřepaného trojúhelníku stárnoucího muže, mladé ženy a neznámého mladíka vykřesat více. Alan Rickman se role zhostil skvěle, Norman Reedus byl sympatický. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

..film nic moc, nuda, jsem málem usnula, dobrá byla hudba a to psychopatický prostředí.. ale ten konec, ten mě teda fakticky probral, dost nečekaný.. ..teda Alane! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při svém každoroční návštěvě svého letního sídla na ostrově potkávají manželé Alexis a David Weinbergovi (Polly Walker a Alan Rickman) zraněného mladého muže (Norman Reedus). Odvezou jej do města, a očekávají, že jej již nikdy neuvidí. O to víc je překvapí, když ho další den potkají na ostrově - pozvou jej k sobě do domu. Davidovi ale nový návštěvník není po vůli, a o to víc jej štve, že pro Alexis je vítaným zpestřením... K tomuto filmu jsem se dostal přes filmografii Normana Reeduse, který mne hodně zaujal ve Walking Dead, a rázem se stal jedním z mých oblíbených herců. Tento film ale bohužel žádný velký filmový zážitek nenabídl, jednak podobných filmů vznikají desítky, a jen málokterému se podaří více zaujmout (v tento okamžik si vzpomenu snad jedině na Úplné bezvětří) - u Temného přístavu jsem se vlastně skoro celou dobu docela nudil. Kladné body musím přičíst za samotný závěr filmu, protože ten mne docela hodně překvapil (asi jak autoři očekávali). ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Nad očakávania výborné. Skvelá trojica hercov, ktorým nemôžem nič vytknúť, hlavne božský Alan Rickman a nemenej charizmatický a tajomný Reedus. Pointa obstojná, prostredie zaujímavé. Len krôčik k dokonalosti. ()

arinečka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám ráda (některé jeho filmy jsem sledovala jenom či hlavně jenom kvůli tomu, že tam hraje Alan Rickman, některé se dají sledovat takřka jenom kvůli němu, k jiným jsem se dostala pro jeho účast a líbily se mi, Pottera jsem sledovala, protože jsem fanoušek Pottera, a některé filmy jsou překrásné a byly by i bez Alana). Dark Harbor je něco mezi. S jiným schopným hercem by se mi to taky mohlo líbit, ale sledovala jsem to proto, že tam hraje Alan. Přišlo mi to docela půvabné prostředí, vůbec nevadilo, že jsou tam jenom tři herci, aspoň mají prostor, takže jsem skoro vůbec nežehrala na nedostatek prostoru pro Alana :-))), zápletka...no thriller, ale : asi nejsem tak chytrá, ale pointa mě tedy nenapadla. Tváří se to všelijak, napadají vás různá podezření, jak to asi dopadne a kdo s kým co.... :-))) nebudu spoilovat. nicméně aspoň tolik: to co se stalo v posledních dvou minutách filmu, tak to jsem opravdu nečekala, ale nebylo to nijak nelogické rozuzlení. Takže zápletka zajímavá. Alan hraje výborně, v jedné scéně je tak protivný, že bych zapomněla, jak moc ho mám ráda:-)))), herecké výkony ostatních dvou herců velmi dobré. Doporučuji. A hlavně Alanovým fanouškům. JInak pro ty, kteří takto vyhrocené zájmy nemají:-)) , já to považuji za dobrý thriller, s dost dobře vymyšleným koncem. S dobrými herci. Můžu to doporučit. WARNING: Pokud čekáte akci a přestřelky a sex každých pět minut, tak vás to zklame. Pokud čekáte davové scény nebo střídání prostředí a historické kostýmy nebo opravdu velké hvězdy , tak jak se ten pojem chápe, tak vás to taky zklame, odehrává se to v autě, na lodi, na jiné lodi, na ostrově a na břehu jezera a ještě někde na louce (podrobnosti neřeknu) a taky v domě na ostrově, vše zřejmě v okruhu pár kilometrů. Hrají tam tři lidi (kromě pár dalších lidí, co tam sotva řeknou pár vět, hlavně v jedné nebo možná jenom jedné ze scén, kterou ale nebudu prozrazovat), tak tam hrají dva herci (Alan a Polly Walker) manželský pár)+ další velká postava už je tam jenom ten kluk. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

V paměti jsem měla tento film jako velice nezdařený (přes snapeovský fenomén nejsem obdivovatelkou A.R.), ale s odstupem času sebekriticky přiznávám, že jsem mu křivdila. Prakticky od počátku se dají vystopovat momenty, které posléze vedou k (napoprvé) překvapivému konci - naznačené setkání obou mužů na lodi, kdy si David jde pro kávu; příhoda s dekou, poznámky o manželství, Davidem vyprovokovaná hádka. Přesto mi vadí určitá nedotaženost v případě Alexiiny smrti - ale možná jde jen chybný překlad. Lituju, že nikde není k dispozici originál s českými titulky, možná by leccos uvedl na pravou míru a já bych měla důvod ke zvýšení hodnocení. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Dráma a Thriller v jednom o manželoch, ktorý zachránia muža a následne sa ho ujmu až s prekvapivým koncom 3* ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Ako príbeh má možno zaujímavý námet a obsadenie a to je asi tak všetko. Od filmu netreba očakávať vôbec nič. Film sa snaží navodiť strašidelnú, alebo ak chceme mrazivú atmosféru, ale nešťastne zakotvil niekde na pol ceste v prístave tragikomédie, ktorú ani samotný Alan Rickman nezachráni. Proste taký ten klasický príbeh, kde vzťah dvoch ľudí nečakane naruší niekto tretí. Naša milá trojica zakotví v domčeku Weinbergovcov a nechajú si tam aj toho privandrovalca. Kde to má sakra logiku? ,,Vražedná nahaňačka" mala asi vyvolať obavy o postavy, ale k nim človek nenašiel vzťah. Tak sledujeme naháňačku v lese a po ostrove, ktorá by lepšie vyznela v komédii. No trochu čiernej komédii. Dobre mohlo z toho byť hocičo iné, len nie film, z ktorého by malo mraziť. Film sa vlečie, dostane sa k vražde pomocou houbiček, pretože niee, on nevyzerá vôbec podozrivo, celú tú dobu vyzerá ako utečenec z psychiatrie a ona má obavy pretože sa v sne zjavil Alan so sekerkou. Wau. Záver spôsobí mierne nadvihnutie obočia a reakciu medzi eh a ehmm. 2** jedna za Alana a za jednu dve scény. To je tak všetko ()

jakubi 

všechny recenze uživatele

Film jsem si vybrala proto, abych viděla vše, co s Alanem vidět lze. Zkusím tedy pominout své subjektivní stanovisko. Film mě každou minutou nutil přemýšlet o tom, co bude dál. A to je podle mě měřítkem docela dobrého zpracování. Nedá se nazvat "konverzačkou", protože verbální stránka je zřejmě záměrně oslabena. Ale vše je založeno na výkonu tří herců. Mně taková témata "sedí". Každý ať posoudí sám. ()

Misabarry 

všechny recenze uživatele

Reedus mi nesedl, Walker zahrála part ok, Rickman to badmingtonem, recitací o lásce, nuda koupelí ani gay polibkem netrhne. ()

Reklama

Reklama