Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Zloba – Královna černé magie vypráví dosud nezpracovaný příběh legendární zlé královny z klasického snímku společnosti Disney Šípková Růženka z roku 1959, a seznamuje diváky s její zradou, která nakonec způsobila, že se její kdysi čisté srdce proměnilo v kámen. Královna Zloba, hnaná touhou po pomstě a urputnou snahou udržet si trůn, uvrhne na novorozenou dcerku lidského krále, Auroru, krutou kletbu. Jak princezna roste, ocitá se přímo v samém středu narůstajícího konfliktu mezi lesním královstvím, které si zamilovala, a lidským královstvím, ze kterého pochází. Zloba si uvědomuje, že princezna může být klíčem k míru mezi oběma říšemi a je tak nucena k nemilosrdným činům, které oba světy navždy změní. (Falcon)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (1 132)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Proklatě atypická 180 milionová věc, která je kratší a zkratkovitější, než by se na první pohled mohlo zdát. Je až prekvapivé jak od podlahy to vzal režisér Stromberg, který jde rovnou na věc, s ničím se moc nemaže a nechá ještě k tomu všemu Angelinu s parohy hláškovat a nezbedně se culit o sto šest. Bohužel dějová narace to tady odnesla dost, takže pokud se vám vůbec podaří chytnout se omšelého příbehu a vidět ho skrze tu smršť vizuálních efektů a kamerových náletů/průletů ala Avatar, tak uvidíte, že je to vlastně strašná rutina, která je vizuálně vycizelovaná - možná až přehnaně moc. Pořád je tam sem tam vidět digitál jak Brno a taky další magor, resp. Sharlto Copley. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Aneb za každou nasranou ženou hledej zrádného muže :) Disney si u mě tímto počinem částečně vylepšil reputaci. Nečekala jsem příliš a o to jsem překvapenější. Konečně "pohádka", která ukazuje, že svět není černobílý a neexistují jen padouši a dobráci. Angie si mě jakožto Maleficent stoprocentně získala, bylo vidět, že roli si opravdu užívala. Jediným trnem v patě byla Elle Fanning...1) není krásná, což je u krásné Růženky slušný zádrhel. 2) její postava byla neskutečně jednoduchá. A to poslední a stěžejní je, že Fanning prostě neumí hrát a místo nějakého výkonu se jen divně a dětinsky šklebí. Jinak jsem se hodně bavila, snad je ale na místě říct, že vizuál působil až příliš digitálně a neautenticky. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

„Keď vinou zrady a smútku srdce zatvrdne a naplní sa pomstou, príde niekto, kto ho opäť roztopí a vyčarí úsmev na tvári. To najkrajšie je však, že je to niekto, od ktorého by sa to dalo čakať najmenej.“ Po dlhej dobe čarokrásna fantasy rozprávka a konečne po dlhom čase niečo z tohto žánru, čo si budem môcť pozrieť aj s mojimi deťmi (tak, že pochopia aj dej). V tomto smere snímok po všetkých stránkach predčil všetky moje očakávania. Sú tu lietajúce roztomilé víly, prapodivné milučké tvory a hlavne omamne nádherná, okrídlená a rohatá Angelina, ktorej táto postava veľmi pristala a zo všetkých jej filmov sa mi tu páčila najviac. Snáď ani nepoznám iný snímok, kde by spomalené zábery (lietajúca Angelina) vyvolali tak hlboký estetický efekt. Vizuálna stránka je skrátka niečo nádherné. Príbeh je ľahučký, oddychový, evokujúci predstavu starej známej rozprávočky o Šípkovej Rúženke. Nechýbajú v ňom silné miesta ani miesta humorné, všetko dohromady tvorí dielo, ktorého pointa na záver pohladí na duši. Odporúčam hlavne rodičom s deťmi, keď prší a nedá sa ísť von, nie je nič lepšie ako táto fantasy nádhera. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Sakra, je to pohádka zobrazená z úplně jiného úhlu, je to hrané zpracování klasické animované dyznejovky, je to bezchybně natočené, bez hluchých dějových míst, bez výrazných dalších filmových chyb, je to pohádka... to už jsem vlastně říkal. Zkrátka povedlo se. Jasně, mohlo to být víc pro dospělé, Jůlie mohla toho ukázat víc, snif snif, ale jsem ochoten to přejít a slintnout na příště. Už jsem viděl spoustu blbých holyůdských pohádek, ale tato se na rozdíl od nich vážně (hlavně vizuálně) povedla. Poučení je, že zlo nemusí být vždy tak primárně zlé, jak se zpočátku jeví a v té stejné logice i dobro není zpravidla vždy tak dobré, jak se může ponejprv tvářit. A pozor, český název je stejně vypatlaný jako u filmu Dead End - Smrt přichází v bílém. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na Zlobu jsem se těšil delší dobu. I přítelkyně mi říkala, že by ji moc ráda viděla v kině. To pro mě bylo důkazem toho, že se na ní do kina prostě jít musí a tak se také učinilo. Výsledek pak dopadl velice dobře. Sice se jedná od digitální nádheru, ale vše je tak poctivé a krásné, že se jí to dá bez problémů opustit. Taková Angelina Jolie snad nemohla být ani lepší. Její postava nádherně mění nálady a já jsem si ty její pocity užíval tak, jako snad nikdy předtím. Stejně tak jsem si ale užíval i samotné prostředí, se kterým si Amíci vysloveně vyhráli. Jedná se totiž o naprosto úžasný fantasy svět, kde hnedka máte přehled, kdo ke komu patří a jak by zřejmě vypadala samotná mapa, když byste se jí rozhodli kreslit. Tenhle film takový totiž prostě je. V jednoduchosti hledá sílu a stejně tak jsem si to užíval i já sám. Kéž by takových pohádek bylo víc. Vůbec bych se nezlobil. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (23)

  • Sharlto Copley (Stefan) si pro roli krále vybral skotský přízvuk, protože prý zní víc královsky než jeho rodný přízvuk jihoafrický či běžná anglická nebo americká výslovnost. (char_t)

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Johansson nejlépe placenou herečkou

Johansson nejlépe placenou herečkou

19.08.2018

Jako každý rok přichází magazín Forbes s žebříčkem nejlépe placených herců současnosti a v tom letošním jsme se pak dočkali hned několika změn. Na prvním místě se totiž umístila herečka Scarlett… (více)

Kdy se vrátíme do země Oz?

Kdy se vrátíme do země Oz?

18.06.2016

Hrané pohádky frčí jako nikdy předtím. U Disneyho zabodovali hlavně se Zlobou a Popelkou a příští rok se bude pokračovat Kráskou a zvířetem. Nové pohádky se ale chystají i všude jinde a s tou… (více)

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Reklama

Reklama