Reklama

Reklama

Nejraději za sebe nechává mluvit svou dalekonosnou pušku. Sebevědomý americký ostrostřelec Matthew Quigley přijíždí za prací do Austrálie. Tam, hluboko v buši, najde zaměstnání u despotického majitele pozemků. Zjistí však, že místo slibované ochrany stád před divokými psy dingo byl ve skutečnosti najat na vybíjení původních obyvatel, což mu šéfa okamžitě notně znechutí. Tak začíná smrtící hra na kočku a myš, kterou může přežít jen jeden z nich... Titulního hrdinu ve filmu ztvárnil Tom Selleck, jehož celosvětově proslavil především televizní seriál Magnum. Roli jeho protihráče a ústředního záporáka si doslova vychutnává Alan Rickman, zatímco v roli krásné, byť poněkud bláznivé Cory exceluje Laura San Giacomová. (Česká televize)

(více)

Recenze (82)

dopita 

všechny recenze uživatele

Režisér Simon Wincer nikdy žádnou velkou díru do světa neudělal (kromě filmu Zachraňte Willyho!), ale pár solidních filmů natočil. Quigley je jedním z nich. Nejedná se o žádnou pecku, která by zvedala z gauče, ale o řemeslně velice slušně zvládnutej žánrovej film (western odehrávající se v Austrálii) kterej obsahuje dostatek akce i humoru. Já jsem byl spokojenej. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasný western se vším všudy, dokonce bych řekl, že jeden z nejlepších, jež vznikly mimo tu takzvanou zlatou éru tohoto žánru. Tom Selleck jako stoprocentní sympaťák vládne sharpskou, která krásně hřmí, Alan Rickman jako slizký záporák dokáže absolutní opovržení zahrát snad i mrknutím, výtečné akční scény, bombastická Poledourisova hudba a atraktivní australské prostředí s Aboriginci místo indiánů, kravami místo koní a psi dingo místo vlků. Stopáže se nebojte. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Zajímavý western s Tomem SELLECKEM a neméně zajímavým Alanem RICKMANEM. To už je asi třetí film, kde Alan Rickman hraje zápornou roli. Ale musím uznat, že ji hraje bravurně.Teď si nemohu vzpomenout jak se film jmenoval, ale hned to napravím, podívám se do jeho filmografie. Ve filmu nebylo nic mimořádného, ale bylo tam vše, co se od westernu očekává - tedy včetně té ženské. Já se bavila a líbilo se mi to. Takže už jsem se koukla : Smrtonosná past, Robin Hood - král zbojníků, Rasputin. No a musím říci, že ve všech těchto filmech byl na té druhé straně. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Povedal som, že ich nepoužívam, nie že s nimi neviem zaobchádzať..." Mám na tento skvelý western nádherné spomienky ešte z čias VHS. Letel som vtedy na westernoch s C. Eastwoodom, ktoré vtedy požičovne chrlili jeden za druhým a keď už nebolo čo, tak som taký znechutený a znudený skúsil Quigleyho. To som však netušil ako skvelý western to je. T. Sellecka som v ničom lepšom nevidel a Alan Rickman sa po tomto dobre pripravil na svoju najznámejšiu rolu Hanza Grubera v Smrtonostnej pasci a ďalej sa viezol na vlne zlých chlapíkov, neskôr napr. Robin Hood. Film má veľmi dobrý spád, skvelý humor, akčné scény a nádherné prostredie Austrálie. Ak si k tomu pripočítate skvelého záporáka v podaní už spomínaného A. Rickmana a úplne geniálny soundtrack od B. Poledourisa, tak ja nemôžem inak ako plný počet. Bavilo ma to pred vyše 20-timi rokmi a pobavilo i dnes na stanici AMC. Český dabing je tu iný než som ho poznal z VHS. Ten starší bol samozrejme lepší. 100%. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tento film mě přivedl na myšlenku, v níž figuruje Alan Rickman coby hvězda westernových filmů. Myslím, že po boku Johna Wayna a ostatních kalibrů by se vyjímal jako skutečný "King.":) Ale co, nakonec by on byl ta "hvězda." To John Wayne a ostatní by stáli po jeho boku:) S kloboukem a v kovbojské obuvi mu to velmi sluší. Navíc jsem se od Alana dozvěděla podstatnou informaci o muži jménem Colt:) Quigley je příjemným žánrovým zpestřením s notnou dávkou humoru. Scéna, kdy Tom Selleck prohodí Alana oknem, je k nezaplacení:) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama