Reklama

Reklama

Antropofág

(festivalový název)
  • Česko Jedlík (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Niekoľkočlenná partia turistov sa loďou vyberie na vzdialený ostrov. Po príchode však zdesene zisťuje, že miesto je podozrivo prázdne a osoby, ktoré sa mali na ostrove nachádzať záhadne zmizli. Keďže loď s ktorou skupina priplávala je v nedohľadne, začína boj o holé prežitie. Na nových obyvateľov ostrova si totiž brúsi zuby krvilačný kanibal Nikos Karamanlis (Eastman). (Tomco)

(více)

Recenze (84)

lamps odpad!

všechny recenze uživatele

Unylý hororový blivajz, který doporučuje jako instruktáž sedm z deseti kanibalů a nula z deseti schopných filmařů. Že je hudba debilní, to bych překousl, ale to věčně stagnující dění a absence jakékoli zapamatování hodné scény (snad kromě té úplně poslední) jsou markantní. Zvrhlý Cannibal Holocaust je oproti tomuhle film na intelektuální i filmařské úrovni.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je stará dobrá italská škola hororu s češkou Zorou Keslerovou v jedné z hlavních rolí. Nádherné exteriéry řeckého ostrova, jeden z nejděsivějších a nejodpornějších pomatených zabijáků, co jsem kdy viděl a jedna dost hustá scéna, která ve své době musela vzbudit velký rozruch (ještě, že se na to se mnou nedívala má těhotná žena!!!). Hodně slušná práce. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Myslím, že už plne chápem, ak niektorí užívatelia označia filmy tohoto žánru za chuťovku. Pozrieť sa mi film, ktorého názov si snáď nikdy nezapamätám vôbec nechcelo, vlastne som čakal niečo v štýle ,,Kanibalov" no výsledku som bol však viac než nadmieru spokojný. Kladmi určité sú dobre zvolené prostredie a s nimi spojovaná atmosféra a obratná D´Amatova réžia s citom pre napínavosť a niekoľkými nervy drásajúcimi scénami (studňa). Smolou však ostáva, že film nijako nevybočuje zo svojho žánru, je v ňom mnoho nelogickosti a ponúka to, čo sme už mnohokrát videli inde a ešte aj určite budeme vidieť. Napriek tomu však z pôvodne zvažovaných 2* prilepším. Film ma totiž skôr prekvapil a niečím bližšie nešpecifikovateľním zaujal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Když karty neodpovídají na budoucnost tomu, kdo se na ni ptá, znamená to, že ji nemá." D´Amatovy snímky se občas snaží vybočit a šokovat, chybí jim však preciznost a originalita italských mistrů, jaké představují Fulci, Argento, L.Bava aj. Nijak nápaditá vyvražďovačka skupinky lidí uvězněných na ostrově je osolena několika drsnějšími gore scénami, které dnes však hororového fanouška stěží překvapí, natož šokují. Italskou filmovou hudbu 80.let mám vcelku rád, zde ale byla dobrá a funkční jen zčásti. Místy šlo o nepříjemné břinkání na klimpr. Osobně se mi nejvíce líbily dvě scény - bouře vypadala hodně realisticky a kobka působila vskutku strašidelně. Plíživá kamera, šero, světlo, tma, zde dobrá hudba a...mrtvola obíraná krysami! Ňam! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to v celku táhlo a moc mě to nebavilo,ale s příchodem hlavního kanibala to začalo nabírat na obrátkách.Není to žádná pecka,ale pár silných momentů určitě má.Rozhodně mě tento kousek neurazil ba naopak těch pár vydařených scén mě nadchlo.Nutno ale dodat,že pár vydařených scén nedělá celý film.Přes všechny plusy i mínusy rozhodně stojí film za to vidět.Tím myslím fandy hororu a jiných zvrhlostí.Tuctovým divákúm by rozhodně nic neřekl.Za mě zlatej dobrej střed. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Film byl ve Velké Británii roku 1984 umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování násilí, brutality, nahoty, sexu apod. Hlavně kvůli scéně, kde kanibal konzumuje embryo. (Chatterer)
  • Některé z kostí v katakombách byly plastové napodobeniny. (Chatterer)

Reklama

Reklama