Reklama

Reklama

Antropofág

(festivalový název)
  • Česko Jedlík (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Niekoľkočlenná partia turistov sa loďou vyberie na vzdialený ostrov. Po príchode však zdesene zisťuje, že miesto je podozrivo prázdne a osoby, ktoré sa mali na ostrove nachádzať záhadne zmizli. Keďže loď s ktorou skupina priplávala je v nedohľadne, začína boj o holé prežitie. Na nových obyvateľov ostrova si totiž brúsi zuby krvilačný kanibal Nikos Karamanlis (Eastman). (Tomco)

(více)

Recenze (84)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Moment, kdy se vrah objevuje na scéně a my ho poprvé vidíme, je skutečně povedená, a na diváka padá hrůza, která je s tímhle zjevením spojena. Doslova jako zrod bestie, která se také hned předvede. Film zbytečně nepřehání, zbytečně nevysvětluje, a tím si mě získal. Není to geniální horor, ale z italské produkce je to jednoznačně něco, co stojí za pozornost. Může to vypadat tuctově, ale je z toho cítit, že byl skutečně v první řadě vytvářen horor. Dokonce ani to gore není tak všudypřítomné, jak by se dalo čekat, ale je voleno ve správné míře. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jedná se spíše o klasický horror navozující pocity napětí, strachu a ve finále beznaděje. D´Amato nevzásí tolik na gore scény, ale těch pár co tady uvidíte stojí opravdu za to...S jednou scénou D´Amato ve své době vyloženě asi překročil pomyslné hranice ("zabití" těhotné ženy). Film v podstatě obsahuje již klasická klišé vyvražďovaček 80. a 90. let. Parta mladých lidí se ocitne na záhadně opuštěném řeckém ostrově, kde jsou jen samé ohlodané mrtvoly. Časem začne znatelně cítit přítomnost někoho, s kým si není dobré zahrávat - George Eastman v roli šíleného kanibala. Od půlky se rozjede klasická "honička na hrdiny" a film vezme překvapivě rychlý a snadný konec... Klasika "vhs doby 80. let" v komunistické ČR. Každopádně spíše nudný film s otřesnými hereckými výkony. O rok mladší bratříček "Absurd/Rosso Sangue" byl naprosto jiné kafe ... ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se dlouho, dlouho nic neděje a i poté, co se poprvé objeví kanibal, lze ztěží mluvit o nějaké šokující, nebo aspoň napínavé podívané. Prostě těžká nuda, během které navíc hrozně lezou na nervy příšerné klávesové pazvuky. Posledních dvacet minut to Amato trochu rozjede, jsou tu dvě "chuťovkové" scény, přičemž ta "zákusková" s lidským plodem je opravdu hodně úchylná. Á propos - George Eastman, představitel kanibala je opravdu krasavec. Divím se, že jsem ho ještě nikdy nezahlédl v Bravíčku na plakátě, Věřím, že by se nějaké místečko na zdi pokojíčku zamilované patnáctky určitě našlo :o)) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to v celku táhlo a moc mě to nebavilo,ale s příchodem hlavního kanibala to začalo nabírat na obrátkách.Není to žádná pecka,ale pár silných momentů určitě má.Rozhodně mě tento kousek neurazil ba naopak těch pár vydařených scén mě nadchlo.Nutno ale dodat,že pár vydařených scén nedělá celý film.Přes všechny plusy i mínusy rozhodně stojí film za to vidět.Tím myslím fandy hororu a jiných zvrhlostí.Tuctovým divákúm by rozhodně nic neřekl.Za mě zlatej dobrej střed. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovací nadstandard. První půlka sice nuda, ale nějak jsem to ustál a pak už se vesměs dobře bavil. Abych pravdu řekl, nejvíc se mi na tom filmu líbila už jen ona představa... Parta lidí se dostane na turisty oblíbený ostrov, který se ale zdá být totálně opuštěný. Příčinou je šílený, vraždící a okoralý kanibal, jehož minulost obsahuje jednu třešničku na dortu. Ten pomatenec je zahraný výborně, no... možná ne přímo zahraný, ale teda prostě dobře obsazený. Dále, vypíchnul bych ještě často zmiňované dvě nechutné scény (možný SPOILER//pojídačka plodu a pojídačka vlastních střev//) a zajímavý ponurý konec za denního světla. Tak nějakých 7 až 7,5/10 - místy docela na prd, ale místy zase muy bien. Je třeba počkat si až na finální část filmu a nenechat se do tý doby uprudit, stojí to za to řekl bych. (stopáž hodnocené verze: 01:27:16 - snad se jednalo o UNCUT, kdyby ne tak mě prosím někdo dejte vědět) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Luigi Montefiori alias George Eastman, ktorý sa podieľal na scenári, koprodukcii a stvárnení záporáka znetvoreného kanibalistického sériového vraha Klausa Wortmanna, uviedol, že keď si film išiel pozrieť na premiéru do starého Cinema Metropolitan v Ríme s producentom, pár ľudí bolo v kine a pozerali film. Neskôr príde scéna tehotnej ženy a keď ju škrtí vrah a vytrháva jej plod, ľudia začínali vstávať a z kina odchádzať (aj keď to bol stiahnutý králik, bolo to niečo nové a znepokojujúce v tej dobe). Eastman a producent boli jediní, ktorí zostali vo vnútri a sledovali zvyšok filmu. (westerns)
  • Známý též pod názvy The Savage Island a Anthropophagous: The Beast a Antropofago. (Chatterer)
  • Ačkoliv se film odehrává v Řecku, natáčelo se prakticky výhradně v Itálii, a to především na ostrově Ponza, ve městečku Sperlonga a ve zříceninách poblíž Říma. V Řecku bylo natočeno jen několik záběrů všechny v blízkém okolí Athén. (gjjm)

Reklama

Reklama