Reklama

Reklama

Made in Britain

(festivalový název) (TV film)
  • Velká Británie Made in Britain (více)

Obsahy(1)

Made in Britain je sondou do života mladého neonacisty. Hlavní hrdina Trevor, ignoruje jakékoliv nařízení, zákony a systém obecně. Nechodí do školy ani do práce a jediné na co se zmůže je kradení aut. Dostává se do ústavu pro mladistvé, kde by z něho měli udělat slušného člověka. Ale ani vychovatelům se tento záměr nepodaří a Trevor se dál poflakuje a hází cihly do domů pákistánské menšiny. Celý snímek je o boji proti společnosti, pravidlům či řádu... (culas)

(více)

Recenze (49)

latvar 

všechny recenze uživatele

Větší brak s tématem skinheads jsem ještě neviděl a to mám za sebou hodně filmů... Trevor je psychicky labilní mladík s vytetovanou svastikou na čele. Dělá nepořádek, kde se jenom dá a je trošku paradox, že se kamarádí s černochem. Tento film nedává smysl, skín s černochem útočí na pákistánské domy a nadávají na přistěhovalce, že Británie je bílá, alan Clark si nejspíš nenastudoval historii hnutí a věci k tomu patřící. 15% ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Můžete mě tu zamknout,ale nemůžete mi z hlavy vzít nenávist." ...Agresivní chování a provokace,to byly Trevorovy zbraně proti všem a všemu co nesnášel. Snad právě jeho inteligence,která tu byla zmíněna,ho nakonec zachránila,ale to už se nedozvím,protože to skončilo v tom nejlepším což je škoda. Každopádně už tohle byl výborný herecký rozjezd mladičkého Tima Rotha. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Neonacista Tim Roth je šestnáctiletej pásek, kerej se dostane do pasťáku a má poslední šanci, než to s nim půjde s kopce. Dokáže se vrátit na správnou cestu a nebo ho láska ke krádeži auťáků stáhne na dno? Dost zajímavej nízkorozpočtovej snímek, kterej absolutně řídí mladej Tim Roth. A zajímavý je, že v něčem se s nim dá souhlasit. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Už od začátku tohoto filmu jsem se musel tlemit vzezřením hlavního hrdiny Trevora, kterého brilantně ztvárnil britský herec Tim Roth. Ve snímku hraje šestnáctiletého skinheada i když mu v té době bylo již dvacetjedna let a po výkonu v tomto filmu si myslím, že se asi zalíbil americkému režisérovi Quentinu Tarantinovi, který má rád čisté brutální násilí ve všech jeho podobách a který ho hlavně v devadesátých letech obsazoval do mnoha svých kultovních snímků. Náš hrdina Trevor má vytetovanej hákáč na čele, takže je asi obdivovatelem jednoho rakouského knírkatého pána, který se kdysi snažil samozřejmě nenásilnou formou spasit Evropu, néé li celej svět. V tomto příběhu se podíváme do osmdesátých let, přesněji řečeno do roku 1982, kdy Velké Británii vládla železnou rukou ministerská předsedkyně Margaret Thatcherová přezdívaná železná lady. V Anglii prudce vzrostla nezaměstnanost a mnozí obyvatelé těchto ostrovních států byly doslova na ostří nože. Mezi revoltující mládeží začali vznikat skupinky rebelů inklinující k rasismu a podporované k všeobecné hrdosti na svůj národ. Tento historický fakt ještě podtrhla skutečnost, že se mnozí hlásili do armády, aby mohli bojovat za svou vlast ve válce o Falklandy, kde šlo o nerostné suroviny, zejména o ropu a zemní plyn, ale to v té době naverbované vymyté mozky nemohly vědět. Od začátku dokonce si říkáte„Co se to našemu hlavnímu hrdinovi stalo?, Proč to dělá?,Co se mu honí hlavou?"Odpověď se nedozvíme, ale zaručeně se pobavíme o nesmyslném násilí, které samozřejmě nic nevyřeší a kde náš hlavní hrdina všechnu svou zlost a nenávist hází na okolní svět a to zejména na přistěhovalce, kteří mu prý berou práci a to hlavně kvůli tomu, že jsou schopni vzít jakoukoliv práci a to i za mrzký peníz, což je trochu paradox, jelikož jak se dozvídáme, tak náš potetovaný hrdina ani pracovat nechce a dokonce udělá nádhernou scénku na Úřadě práce. Klasická one man show, kdy Trevor nezavře hubu a nepustí nikoho ke slovu. Na jakoukoliv odezvu začne okamžitě křičet a když ani to nepomůže, tak přijdou na řadu pěsti a kopance. No nic, nebudu to dál rozpitvávat, ať si každej udělá úsudek sám, ale na tomto snímku se mi líbí, že tvůrci nikomu nenutí svůj názor na danou tématiku a nechají to na divákovi, ať si to přebere, jak chce a jak to cítí a v době, kdy v naší domovině byly slova rasismus a nezaměstnanost skoro neznámé pojmy, tak v kolébce západní civilizace řešili problémy, kterých se do dnešní doby nezbavili a které se bohužel přestěhovali i k nám. Akorát místo nevzdělaných pakistánců, kteří se prý nejsou schopni naučit místní jazyk, jsou to u nás to jsou nevzdělaní ........, kteří se nejsou schopni naučit náš místní jazyk. Za aktuální téma a skvělej  hereckej výkon Tima Rotha dávám zasloužených 70%. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Hodně komorní snímeček, natočený skoro až polodokumentárním stylem. Zaujme hlavně hereckým výkonem tehdy ještě hodně mladého Tima Rotha, který už tehdy prokázal svůj veliký talent. Jinak, je to ale poměrně o ničem, scénář je dost prázdný a prakticky bez vyvrcholení. Film asi jen pro velmi náročné diváky a fanoušky Tima... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Tim Roth sa snažil dostať do role aj tým, že chodil na stretnutia Národnej fronty (National Front) aj napriek svojmu vnútornému odporu voči tejto ideológii. (Durexon)
  • Pesnička, ktorá hrá počas úvodných titulkov je „UK 82“ od škótskej punkovej kapely „The Exploited“ a nachádza sa na albume „Troops of Tomorrow“. (Jello Biafra)
  • Povráva sa, že Tim Roth dostal hlavnú rolu náhodou - v divadle, kde sa konal konkurz, si chcel iba požičať pumpu na bicykel. (Durexon)

Reklama

Reklama