Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodružný příběh o ženských gladiátorech, které hrají známé filmové hvězdy subžánru WIP Pam Grier (jako Mamawia) a Margaret Markov (Bodicia). Říman Timurchus, majitel gladiátorské arény, koupil na trhu krásné otrokyně, které mu jednak sloužily, ale měl je i pro zábavu. Římané jsou však už nabažení mužských gladiátorů, kteří už nelákají do arény, proto vytvoří ze sexy žen tvrdé bojovnice na život a na smrt. (Karlos80)

(více)

Recenze (16)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Trochu nevyužitý inak skvelý trashový námet o tom, ako Rimania lovia ženy pre prostitúciu a potom ich napadne poslať ich do ringu. A to s Pam Grier a Margaret Markov v hlavných rolách. Problémom je, že na rozdiel od Filipínskych kolaborácií dua Corman/Grier, Aréne chýba nadhľad a záverečná akcia, ktorá bývala vrcholom absurdna, je tu podaná so všetkou vážnosťou. Ako inak, keď akciu údajne točil samotný Joe D'Amato. ()

Svadbos 

všechny recenze uživatele

Bohatý (podľa štandardov Roera Cormana) spektákel odohrávajúci sa v starobylom Ríme, v ktorom sú gladiátormi ženy. Film je prekvapivo natočený z feministického uhla pohľadu, ale vnady Grier a Markov zostávajú hlavnými atrakciami. Film bol premenovaný na "Naked Warriors". Film sa dočkal remaku v roku 2001. ()

Reklama

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Film u kterého chápu jakékoliv hodnocení. Ultralevný sedmdesátkový mix pokleslých podžánrů jako women in prison, sword&sandals a blaxploitation v totálně trashovém provedení nemusí zaujmout každého. Objektivně je to příšerný brak, ale pro mě osobně i dobrá zábava a to je to, co u filmů hodnotím. Hlavně druhá půlka se mi moc líbila a dokonce jsem si i během ní vytvořil k postavám vztah. Ústřední partu holek jsem si hodně oblíbil a o jejich osudy se strachoval. Nejvíce zaujaly Pam Grier, Lucretia Love a Maria Pia Conte. K tomu Rosalba Neri v záporné roli, hodně násilí, minimum studu všech zúčastněných a legendární Aristide Massaccesi za kamerou. Žánrový fanoušek tu zkrátka má na co koukat. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další povedený WIP kousek s Pam Grier ve kterém má prsty i italský pornohoror maker Joe D’Amato. D'Amatovy projevy ve snímku nejsou nijak znát. Snad až na dekadentní ztvárnění starověkého Říma v některých scénách (těžko ovšem říci, zda-li to má na svědomí právě on - kdybych si nepřečetl jeho jméno mezi tvůrci, ani by mě nenapadlo). Ale vraťmě se k vlastnímu příběhu, který otevírají římanské masakry nijak zvlášť nespecifikovaných kmenů, které si římští vojáci podrobují. Z krvavých nájezdů přivážejí na trh s otroky skupinku krásných žen, jež se za nejvyšší nabídku dostává do gladiátorské arény římana Timurcha. Po pár scénách, kdy věznitelé ukazují otrokyním, kdo je tu pánem a nezbytné hromadné sprchovačce, přichází na řadu akce v podobě bojů v aréně i mimo ni. Bojuje se na život a na smrt, takže se otrokyně chystají uprchnout. Nahoty i sexu je ve snímku opravdu poskromnu, stejně jako mučení. Vše ovšem vyvažuje vskutku velká porce akce a prostředí starověkého Říma včetně gladiátorské arény. Na druhou stranu divákovi nemůže uniknout chování římských vojáků, jejichž protagonisté před kamerou působí jako „bratrstvo neschopných“. A to nejen svým pojetím, ale i některými hereckými křečemi ve stylu: rejžo, kam si mám stoupnout (viz jedna z úvodních scén). Herecké výkony vězněných i věznitelů jsou nadprůměrné, záporáci patřičně odporní a gladiátoři jsou celkem sympaťáci. Poslední třetina snímku je učiněná lahůdka. I přes absenci větší porce nahoty a mučení bych neváhal udělit i pátou hvězdu, kdyby římské vojsko za něco stálo a tvůrci si odpustili komické vsuvky. Takže u mě za čtyři hvězdy. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Lesný rituál veku antického Ríma vyzerá posvätne. Stará sa o to najmä priliehavá hudba. Koruny z listov na hlavách, tógy a krv natieraná ženou na chlapcovu tvár. Prvá akčná scéna – naháňanie Britov Rimanmi – nemá kvalitnú kameru, efekty, ani hudba. Hudba je taká klasická akčná dráma, ktorú sa tvorcovia nehanbili použiť tak 20 rokov pred vznikom tohto filmu. Oceniť sa dá príroda, či už tá, kde lapajú Britku hranú Margaret Markov alebo tá s palmami, kde lapajú Pam Grier. Prísne oči dievčaťa pri Lucinde kráčajúcej do arény som nepochopil, nemá to žiadny význam. Súboje mužov sa ako tak dajú pozerať, horšie je to so súbojmi žien. Šedivý priemer, čo sa týka všetkého, predvídateľných motivácií aj nezaujímavých postáv. Ako tak sa na to však pozerať dá. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama