Street of Crocodiles

Animovaný / Krátkometrážní

Velká Británie, 1986, 20 min

• Houdini

Zlatá Palma - výběr(14.9.2006)

Film výrazně připomínající styl Jana Švankmajera. A to je styl, který se mi líbí.(14.2.2011)

Perfektně rozpohybované, úžasně bizarní. Netuším, zda jsem něco pochopil, či nepochopil, ale dojem tenhle mini film zanechal.(13.4.2011)

Strhující podívaná podle předlohy Bruno Schulze. Bratři Quayové dávají loutkám život. A nejen loutkám. Pulzuje zde prostředí i předměty ožívají. Loutky osvobozeny začnou reprodukovat samy sebe. Můžeme i spatřit zármutek nad zemřelou družkou (druhem), čímž je žicotní cyklus loutek načrtnut plnohodnotně. Nebudu se rozepisovat. Více najdete zde: http://www.kinoeye.org/04/05/fiumara05.php(25.2.2008)

Složitý film, který potřebuje více shlédnutí. Atmosféra je ale výborná(8.5.2012)

• Oogi

Prostředí a jednotlivé charaktery jsou krásně propracované a svérazně pojaté. Bohužel jsem se v obsahu ztrácel a nakonec mi z toho vyšel podivný guláš bez jakékoli myšlenky. *** Ve zkratce: Jedna loutka. Temné prostředí. A ke konci podivná akce ze strany dutých hlav.(11.12.2010)

• Mr.Ocek

Velice bizarní a nádherná surrealistická podivaná, kritizující modernizaci měst. Nádherná kamera (spousta makrozáběrů) a práce s hloubkou ostrosti. Parádní a precizní montáž doplňuje skvělá hudba.(6.1.2008)