Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 2015. Rusové a Američani ovládají společně kosmický prostor. Mír mezi galaxiemi se však naruší, když je odhalena vražda jednoho Američana, ke které došlo na základně na měsíci. Špičková agentka NASA a jeden z nejtvrdších mužů KGB jsou do tohoto případu opředeného záhadami nasazeni. (McLushi)

Recenze (3)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů, které jsem mnohokráte držel v rukou ve videopůjčovně, ale nikdy si je nepůjčil. Chtěl bych poděkovat neznámé osobě, jenž vhs překopírovala a nahodila. A teď k samotnému filmu. Jedná se o klasické béčko z televizní produkce (jen chybí neodmyslitelné zatmívačky), snaživě kombinující krimi se scifi, navrch okořeněné špetkou „současné“ politické situace, což je právě jeho největší nedostatek, neboť v době uvedení se Sovětská říše hroutila a glastnosť byla již jen pouhou frází z neexistujícího impéria. Scénář dokáže uspokojivě udržet pozornost diváka, navíc závěrečné rozuzlení je dosti překvapivé (obzvláště na dobu vzniku), k dalším kladům patří, kromě ústřední dvojice v podání Brigitte Nielsenové a Juliana Sandse, i překvapivě příjemně nedisonantně znějící syntezátorová hudba Trevora Jonese, zbytek je již televizní standart, nevýrazná režie, méně kvalitní triky, stísněnější a papundeklovější interiéry, ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Politický thriller skřížený s detektivkou, který se shodou okolností odehrává na Měsíci. No dobře. Scénář který by v jiných případech věštil to horší z televizní produkce, balancuje na hranici mezi zajímavým objevem a zaprášenou kultovkou. Brigitte Nielsen je tentokrát na straně Západu a Julian Sands hraje překvapivě snesitelného rozvědčíka KGB. Uzavřený prostor měsíční základny obklopený smrtícím prostředím, chytlavě vymyšlený svět budoucnosti a skvěle padnoucí elektronická hudba poskládali sympatické atmosférické béčko, kterému neuškodily ani laciné kulisy, ani zoufale televizní režie. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama